Jump to content

Livon

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Livon

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Trebam odvjetnika na području Zagreba, za savjetovanje i zastupanje vezano za zaštitu radnih prava
 2. Nisam pravne struke, ali radi se o tome da u slučaju prodaje, vi ne prodajete konkretan prostor nego svoje pravo na tu nekretninu. Vaše pravo je vlasništvo 1/4 te kuće i to možete prodati. Osoba koja bi to kupila isto tako ne bi točno znala koji je to konkretno dio u kući. Isto tako može i vaša sestra prodati 3/4 svoga vlasništva, a onda, ako to netko kupi od nje, vi ćete se s tim novim suvlasnikom dogovarati što je vaše a što njegovo.
 3. Hvala puno na Vašem odgovoru. Ukoliko poslodavac ne riješi Zahtjev za zaštitu prava u moju korist, je li ispravno podići tužbu za utvrđenje prava (ZPP čl.187) ili bi predložili neki drugi oblik pravne zaštite?
 4. Siguran. Radni odnos je završio 27.01. i sva prava i obaveze iz radnog odnosa s tim su datumom prestala za tog čovjeka. Ja sam ga mijenjao jer je koristio mogućnost neplaćenog odnosa godinu dana, nakon čega je raskinuo radni odnos.
 5. Poštovani, radio sam 7 mjeseci na određeno kao zamjena za radnika xy do njegovog povratka na radno mjesto. Čovjek je dao otkaz i njegov radni odnos prestaje 27.01. Nitko me o tome nije obavijestio i nastavio sam raditi do 08.02., kada mi je uručena pismena obavijest da je moj radni odnos završio 05.02. zbog isteka vremena na koje je ugovor o radu sklopljen. Zakon o radu u čl.12 st.7 kaže: Ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama ovoga Zakona ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je sk
×
×
 • Napravi novi...