Jump to content

Livon

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Trebam odvjetnika na području Zagreba, za savjetovanje i zastupanje vezano za zaštitu radnih prava
  2. Nisam pravne struke, ali radi se o tome da u slučaju prodaje, vi ne prodajete konkretan prostor nego svoje pravo na tu nekretninu. Vaše pravo je vlasništvo 1/4 te kuće i to možete prodati. Osoba koja bi to kupila isto tako ne bi točno znala koji je to konkretno dio u kući. Isto tako može i vaša sestra prodati 3/4 svoga vlasništva, a onda, ako to netko kupi od nje, vi ćete se s tim novim suvlasnikom dogovarati što je vaše a što njegovo.
  3. Hvala puno na Vašem odgovoru. Ukoliko poslodavac ne riješi Zahtjev za zaštitu prava u moju korist, je li ispravno podići tužbu za utvrđenje prava (ZPP čl.187) ili bi predložili neki drugi oblik pravne zaštite?
  4. Siguran. Radni odnos je završio 27.01. i sva prava i obaveze iz radnog odnosa s tim su datumom prestala za tog čovjeka. Ja sam ga mijenjao jer je koristio mogućnost neplaćenog odnosa godinu dana, nakon čega je raskinuo radni odnos.
  5. Poštovani, radio sam 7 mjeseci na određeno kao zamjena za radnika xy do njegovog povratka na radno mjesto. Čovjek je dao otkaz i njegov radni odnos prestaje 27.01. Nitko me o tome nije obavijestio i nastavio sam raditi do 08.02., kada mi je uručena pismena obavijest da je moj radni odnos završio 05.02. zbog isteka vremena na koje je ugovor o radu sklopljen. Zakon o radu u čl.12 st.7 kaže: Ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama ovoga Zakona ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme. Predao sam zahtjev za zaštitu prava poslodavcu, jer smatram da je moj ugovor stvarno završio 27.01. kada je radnik kojega sam mijenjao raskinuo radni odnos, a kako sam nastavio raditi nakon toga bez izmjenjenog ugovora, smatram da sam u radnom odnosu na neodređeno. Jesam li u pravu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija