Jump to content

adder

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je adder objavio

  1. Ja sam vec radio kad sam bio na komisiji i kad su mi odobrili mirovinu (profesionalna). Referentica me je pitala da li radim. Odgovorio sam potvrdno, zatim je moje podatke unijela u kompjutor, a komp joj je sve to lijepo pokazao. Ja se mislim zasto me je to pitala kad je to mogla lagano provjeriti. Kasnije sam saznao da ljudi koji su radili i lagali da ne rade da bi dobili visi koeficijent, imali problema. Što je sasvim u redu. E, sada... KOEFICIJENT za opcu je 1.0 , za profesionalnu 0.8 a uz rad 0.5 Sto znaci da sam ja dobio manju mirovinu zbog keoficijenta, nemam 0,8 nego 0,5. Tako su me stimulirali da radim jer su mi veci prihodi a oni mi manje isplacuju. A, i "gazda" uplacuje porez i prirez za mene. I sve je 1/1. Samo nisam saznao koliko bih vise dobio da prestanem radit. To mi referentica nije htila reci. Moja radna knjizica je kod poslodavca. Jednog dana kad prestanem radit moram donijeti njima knjizicu a oni ce mi napraviti novo rjesenje sa novim koeficijentom. Kod mene je bilo cisto ranjavanje, znaci; bez ptsp-a. Evo, to su ti podaci iz prve ruke. Valjda ce ti pomoc kod odluke. MOJ SAVJET: ODLUCI SE ZA POSAO, BOLJE ZA TEBE JOŠ BOLJE ZA NJIH. Sretno!
  2. To znaci da ces dobit mirovinu. A kolika ce bit zavisi o nekoliko faktora; opca ili profesionalna, da li imas cin... Ali ocekuj negdje oko 3500 kn.
  3. Znam da u Bosni mozes dobiti neke dodatke. A za Hrvatsku ne vjerujem bas. Ako dolazis u ZG, svrati u Tvrtkovu. Dolje u prizemlju sjedi pravni savjetnik za INO i TUzemstvo pa mu postavi par pitanja koja te muce.
  4. Ne. Nemas pravo na status. Oni koji su ranjeni dobivali su mirovine, ali status NE.
  5. Ja sam otisao u Tvrtkovu sa pitanjem. "Zasto mi nije priznat dobrovoljacki status. Kad ste iz SA dobili napismeno da sam bio pripradnik kriznog stozera od 18.09.1991. god i da sam sudjelovao u organizaciji obrane?" Dobio sam odgovor "Neki su priznavali krizni stozer i priznavao im se status dragovoljca, a neki ga nikad nisu priznali. Zato smo mi (mirovinsko) trazili od nadleznih da se pismeno ocituju da li se prizna ili se ne prizna? Dobili smo napismeno NE PRIZNAJE. Ko je jamio, jamio." Eto. Sve jasno?????
  6. Treba u Tvrtkovu predat zahtjev za utvrđivanje invalidnoscu. A onda se dobije "potvrda o invalidnosti" Znaci, mora biti "POTVRDA O INVALIDNOSTI" a ne rjesenje o mirovini. I ako ti bude ustanovljena invalidnost 80% dobije se besplatna participacija, popust na autoosiguranje, parking i autoceste. Toliko mi je poznato. Ako su lagali mene i ja lazem tebe. Moram naci vremena narednih dana da to ispitam. Ako saznas nesto prije mene, JAVI SE. Pozdrav.
  7. PAZI!!! Svi papiri mi stigli u Tvrtkovu, sve je u redu i sve odgovara stvarnom stanju. Ali... djelatnica koja tamo radi uzima si za pravo da sama određuje datum kada će mi napisat rješenje. Da zaboravim obzire, da budem drskiji od nje ili da se potužim nekome sličnom njoj? Pitanje je sad.
  8. Aha, sad smo svi sumnjivci i petokolonasi. Odi spavat i reci mami da ti ne gasi svjetlo. Sorry Mrljavac znam da ovo nema veze sa nikakvom pomocu, bat, j... ga.
  9. Whitedd, mozda covjek to uopce nije napisa. Tko nama kaze da je to istina, mozda si ti to slaga. Mozda samo zelis covjeka ocrnit. Sve je to rekla-kazala. Papir (komp) podnosi sve. Ne vjerujem da ti je to taj covjek reka. Evo ja mogu rec da si ti meni reka da ####m k.
  10. radnikol@inet.hr Meni nebi bilo krivo da mi kazu "mi ne priznamo cinove zato jer nemamo novca za cinove". Krivo mi je to sto su neki dobivali cinove a uopce ih nisu imali niti zasluzili, a nama koji smo ih imali ne priznaju.
  11. Jucer sam bio u mirovinskom. Naravno, krivi su oni laznjaci. Kazu da ih ima, sto uopce ne sumnjam. Krivi su laznjaci nitko drugi. radnikol@inet.hr
  12. Hulk, jel ima nekih novih informacija u vezi cina?
  13. Zivim na relaciji Uskoplje - Dugo Selo. Hvala "zedox". U cetvrtak idem po informacije.
  14. Di se uopce nalazi pravnik za branitelje HV-a? Ja sa cinom jos uvijek nisam nista napravio. Pokusao sam objasnit da je ta potvrda valjana, da je to zamjena za ukaz koji 1993. jednostavno nije postojao, postojala je samo zapovjed o imenovanju. Ici cu slj. tjedan kod pravnog savjetnika za inozemstvo u Tvrtkovoj. Koliko bi iznos uopce bio veci sa cinom desetnika?
  15. Referent u Tvrtkovoj ti moze napisat rjesenje koje "stupa na snagu s prestnkom radnog odnosa"
  16. Bas me interesira hoces li to i kako rjesit. Ja sam imao slican slucaj. Imam zapovjed o imenovanju zapovjednika desetine 1993 i POTVRDU da sam dobio cin desetnika 1993. Ali nigdje nema toga ukaza iz 93će zato jer se tada nisu davali ukazi. Nikako ne mogu da uvjerim HZMO u istinitost situacije. Javi ako sto rješiš.
  17. Da li je moguce raditi (honorarno, ugovor o djelu...) i imati mirovinu opcu 80(rat)-20(mir)? I ako moze, kako moze?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija