Jump to content

svenskafika

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je svenskafika objavio

  1. Imam li pravo otici na sud i traziti uvid u spis da si potvrdim neke stvari prije nego krenem s odvjetnikom?
  2. Dali savjetujete da angaziram odvjetnika jer zbog ove situacije osim sto sam ovrsen gubim i pravo na drzavljanstvo i nemoguce je iznajmiti novi stan ako budem morao u buducnosti zbog provjera kreditne sposobnosti. Hvala.
  3. Sto je tu je. Zapljena je aktivna. Dali imate savjet kako se boriti?
  4. A zakon dozvoljava objavu na oglasnoj ploci tako da...
  5. Prvo da zahvalim na javljanju. Hvala najljepsa. odluka je pravomocna, i nije nikad dostavljena na adresu u inozemstvu koja je sudu poznata tako da se nisam uspio zaliti. Kad je sve doslo na inozemne institucije pokusao sam sve objasniti ali nije islo, tako da sam ovdje sad pod ovrhom. Na moj upit koje su mi mogucnosti dobio sam odgovor da moram sve rjesavati/osporavati u HR. Banke cuvaju spise 11 godina, ali moram znati tocno u kojoj sam poslovnici uplatio da bi mi mogli izvaditi kopiju iz arhiva. Pokusao sam sa poslovnicom koja mi je bila najlogicnija ali nisu nasli, a nazalost ne sjecam se tocno jer mi je to bio dosta stresan period zivota i bilo je to prije 9 godina. Inace za opcu informaciju, od suda do pravomocnosti godinu i pol, od pravomocnosti do usvajanja europskog ovrsnog naloga i pokretanja ovrhe u inozemstvu godinu i pol vremena.
  6. Pokrenuo sam novu temu jer mozda nekom pomogne a ujedno imam i pitanja. Uzeo sam pozajmicu od privatne osobe koje se od tog trena ponasala kao kamatar, Ovjeren ugovor, zaduznica... Prvu ratu sam vratio na racun te osobe, sve ostalo u gotovini jer osoba nije vise htjela na racun, iznos preplacen jer je bilo prijetnji i svega. Odselio sam iz RH, 3 godine kasnije poziv na sud...osoba tvrdi da nisam nista vratio, pisem obranu te trazim da se napravi uvid u njegov racun da se dokaze ta uplata prva gdje sam cak naznacio "placanje kamate". Sud nije uvrstio to u dokaze niti trazio islist i presudio da momram ponovno vratiti puni iznos plus kamate. Osoba je ispunila europski ovrsni nalog i naravno doslo je sve u drzavu mog boravista. PITANJE: Kako doci do podataka o uplati na racun ako se ne sjecam poslovnice ni datuma u kojem sam uplatio, ali se sjecam tocnog iznosa i napomene o placanju. Dali ima smisla obnoviti postupak i kako. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija