Jump to content

snovak

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A da li bi bilo dobro da se obratimo direktno HRT-u, i podmirimo dugovanje? I kako možemo utvrditi da ne postoji još neka ovrha na pokojnika, koju opet može suprug kao nasljednik nasljediti?
  2. A da li možemo dostaviti rješenje o nasljeđivanju sa zapisnikom, pa da voditelj ovrhe vidi što smo to nasljedili? Sam postupak naplate dugova po nasljeđenoj ovrsi nas zanima.
  3. Zar ne bi bilo logično da službenik sa ovrhe zatraži izračun nasljeđene imovine i ispostavi račun?
  4. Na koji način se pokreće taj postupak, može li to suprug kao fizička osoba ili treba odvjetnika angažirati-koliko to košta, neke pristojbe? Konkretno u rješenju o nasljeđivanju piše: "Pokretnine: - namještaj i predmeti kućanstva popisani u zapisniku". Zapisnik je u privitku-pokretnine u stanu su stare, derutne i prljave. Ovrha je protiv pokojnika iz 2005 g., a umro je 2014. U privitku i rješenje OGS-a s prilogom, na koje je uložena žalba, a mi nismo odvjetnici ni suci pa vjerovatno nismo dobro sastavili žalbu, koja je rješavana na županijskom i odbijena kao neosnovana.
  5. Molim savjet. Suprug je proglašen očevim nasljednikom (suprug je dijete rastavljenih roditelja)-neke pokretnine navedene u sudskom zapisniku kao stare, trošne i prljave. Nije primio rješenje o nasljeđivao niti sudjelovao u samom postupku ostavinske(službeno je bio van RH). Međutim, stigla je očeva ovrha, na koju se žalio, ali je odbijena. Zanima nas tko je dužan utvrditi visinu nasljedstva, budući bi trebao odgovarati u visini naslijeđene imovine. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija