Jump to content

IVANKAb

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pošaljite mejl ili mobitel. Znam da se odvjetnici ne smiju preporučivati preko foruma ili tako nekako.
  2. Imala iskustvo visokokonfliktnom razvoda tužbom, znači bez potpisanog plana roditeljske skrbi na obveznom savjetovanju s maloljetnom djecom te podjelu bračne stečevine gdje je bivši bio upisan na nekretnine i pokretnine jedini. To što je on bio upisan u vlasnički list a nekretnina stečena tijekom bračne zajednice kreditom, nije bilo važno, dijeli se pola_pola.
  3. Poštovani, sudu koji je donio odluku o alimentaciji uputite zahtjev, podnesak u kojem navodi te da više ne postoje uvjeti, razlozi zbog kojih je ona donijeta. Obrazloži te i priložiti dokaze da ste završili redovno školovanje i i da više ne postoji obveza sa strane oca. Mišljenja sam da se alimentacije ne možete odreći ali možete dokazati sudu da više ne postoji obveza, razlog za isplatom iste. Ne znam detalje, kolege koji tu daju divne, pravne savjete, znaju bolje, no tek sa odlukom suda otac može u fini tražiti skidanje ovrhe?
  4. Poštovana, kao prvo vi njega ne možete promjeniti, on će i dalje raditi što radi. Znači, jedino s psihološke strane morate promjeniti svoje reakcije na njegovo ponašanje a jedna od mogućnosti je potpuno ignoriranje. Naravno kad dođe tužba, odgovoriti na nju, kratko i jasno. No u odgovoru pobrojat i sve ostale koje je uputio protiv vas, ukazati sudu da se radi o svjesnom pshičkom zlostavljanju i napomenuti da vi želite živjeti u miru. Na ročištima zadržati pribranost, postati sivi kamen, odgovarati bez emocija, ne dati mu "hranu", jer dok ga got hranite, on će i dalje nastavit jer ga to puni životom. Ne odgovarat na poruke i sl., jedino ono što se tiče zajedničke djece. I, to službeno. Obavijestiti centar pisanim putem i priložiti dokaze o uznemiravanju. Ukazati im na njegovo ponašanje. Ako je potrebno obratiti se ženskim udrugama, npr. Babe za pravnu i psihološku pomoć koja je besplatna. Jeste li pokrenuli postupak podjele bračne stečevine? Ukoliko niste, možete i u toj tužbi pobrojiti sve tako da smanjite broj budućih tužbi, pojedinačnih. Objediniti sve u 1 zahtjev, tužbu. Ukoliko imate dokaze, da je lažirao invaliditet i sl. Jedino ukoliko imate dokaz, možete i vi pokrenuti tužbu protiv njega. Oslobodite se straha od njega, ne dopustite mu da i dalje se vaš život vrti oko njega, ne dajte reakciju. Ne odgovarati na provokacije, ni vi ni vaš odvjetnik.
  5. Da, potreban vam je odvjetnik. Angažiranijem odvjetnika dobivate stručnu, pravnu pomoć, zastupanje i poznavanje procedura i zakona. Rokova, pismena, pisanja i odgovaranja na iste, primanje poziva, pripreme ročišta i još puno toga od čega se sastoje sudski postupci. Pred centrom ste sami ali i tu odvjetnik može pisat podneske, ukazivat na neke činjenice i sl.
  6. Poštovana, za početak u kojoj ste fazi postupka pred Centrom? Jeste li prošli obvezno savjetovanje i upućeni na prvi sastanak obiteljske medijacije? Jeste li obavili razgovore, testiranja, psihološku obradu na centru? Svaki korak je važan, ukoliko ste neki i lošije odradili, uvijek ima mogućnost ispravaka sve dok centar ne donese svoje izvješće. Najvažnije je da vi budete smireni, da pokaže te da ste odgovorna osoba i da u kažete da se on predstavlja drugačijim nego u stvarnom životu. Možete napisati podnesak, u njemu kratko i jasno objasnit prethodne situacije, navesti činjenice iz kojih će biti jasno da glumi. Podnesak predati ili u pisanicu i dobit broj ili poštom, bolje u pisanicu. Nazvati ih i pitati termin susreta. Zamoliti za odvojeni razgovor, ukoliko ne dopuste zbog gužve i covid situacije onda skupa oboje. Je, težak je to proces ali morate. Vi tamo predstavljate sebe, priznaje i da ste zbunjeni i prestrašeni da vam je teško se nositi s lažima i lažnim suzama ali istaknite da ste brižna majka, da znate svoje djete, da ga ste sposobni brinuti se o njemu. Nemojte napadati i pljuvati po bivšem, nažalost tada pokazuje te da energiju trošite na razračunavanje s njim a ne na dobrobit djeteta. Istaknite da ste svjesni da dijete treba oba roditelja, da ne priječi te i nećete sprečavati susrete i odnose s ocem. Čak dapače, da ćete učiniti sve što možete da komunikacija i odnosi s njim budu dobri. Da vaš međusobni loš odnos neće s vaše strane utjecati na odnos njega i djece, no da smatrate da je za djete bolje da bude s vama jer im možete pružit stabilnost, ljubav i podršku. Znači, puno toga je na vama i opet sve ovisi u kojoj ste fazi. Ako je izvješće već sačinjeneno, tada nažalost trebate tražit vještačenje roditeljski kompetencija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija