Jump to content

IVANKAb

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O IVANKAb

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pošaljite mejl ili mobitel. Znam da se odvjetnici ne smiju preporučivati preko foruma ili tako nekako.
 2. Imala iskustvo visokokonfliktnom razvoda tužbom, znači bez potpisanog plana roditeljske skrbi na obveznom savjetovanju s maloljetnom djecom te podjelu bračne stečevine gdje je bivši bio upisan na nekretnine i pokretnine jedini. To što je on bio upisan u vlasnički list a nekretnina stečena tijekom bračne zajednice kreditom, nije bilo važno, dijeli se pola_pola.
 3. Poštovani, sudu koji je donio odluku o alimentaciji uputite zahtjev, podnesak u kojem navodi te da više ne postoje uvjeti, razlozi zbog kojih je ona donijeta. Obrazloži te i priložiti dokaze da ste završili redovno školovanje i i da više ne postoji obveza sa strane oca. Mišljenja sam da se alimentacije ne možete odreći ali možete dokazati sudu da više ne postoji obveza, razlog za isplatom iste. Ne znam detalje, kolege koji tu daju divne, pravne savjete, znaju bolje, no tek sa odlukom suda otac može u fini tražiti skidanje ovrhe?
 4. Poštovana, kao prvo vi njega ne možete promjeniti, on će i dalje raditi što radi. Znači, jedino s psihološke strane morate promjeniti svoje reakcije na njegovo ponašanje a jedna od mogućnosti je potpuno ignoriranje. Naravno kad dođe tužba, odgovoriti na nju, kratko i jasno. No u odgovoru pobrojat i sve ostale koje je uputio protiv vas, ukazati sudu da se radi o svjesnom pshičkom zlostavljanju i napomenuti da vi želite živjeti u miru. Na ročištima zadržati pribranost, postati sivi kamen, odgovarati bez emocija, ne dati mu "hranu", jer dok ga got hranite, on će i dalje nastavit jer ga to puni ž
 5. Da, potreban vam je odvjetnik. Angažiranijem odvjetnika dobivate stručnu, pravnu pomoć, zastupanje i poznavanje procedura i zakona. Rokova, pismena, pisanja i odgovaranja na iste, primanje poziva, pripreme ročišta i još puno toga od čega se sastoje sudski postupci. Pred centrom ste sami ali i tu odvjetnik može pisat podneske, ukazivat na neke činjenice i sl.
 6. Poštovana, za početak u kojoj ste fazi postupka pred Centrom? Jeste li prošli obvezno savjetovanje i upućeni na prvi sastanak obiteljske medijacije? Jeste li obavili razgovore, testiranja, psihološku obradu na centru? Svaki korak je važan, ukoliko ste neki i lošije odradili, uvijek ima mogućnost ispravaka sve dok centar ne donese svoje izvješće. Najvažnije je da vi budete smireni, da pokaže te da ste odgovorna osoba i da u kažete da se on predstavlja drugačijim nego u stvarnom životu. Možete napisati podnesak, u njemu kratko i jasno objasnit prethodne situacije, navesti činjenice iz kojih će b
×
×
 • Napravi novi...