Jump to content

S.G. 69

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je S.G. 69 objavio

  1. Novi zakon o strancima koji je na snazi od sijecnja 2021,donosi pogodnosti u svezi boravka temeljem spajanja obitelji,za stalni boravak gdje se kaze da je dovoljno biti 4 godine.A uvodi se opcija dugotrajnog boravista gdje treba ispuniti zahtjeve koji su bili prije.Znaci poznavnje hr.jezika i min 5 godina priv.boravka.
  2. Ali ne razumijem,cemu onda nove pogodnosti,da mozes nakon 4 godine privremenog boravka,po osnovu spajanja obitelji,opet produzavati privremeni.? I ja bih sad opet trebao u ovo vrijeme covid-a ,kada ne mozes nigdje ,da odem u BiH,po rodni list koji mi traze,a kod njih je od prve prijave,i opet izjava kod javnog biljeznika da smo u izvanbracnoj zajednici,a i to vec ima kod njih od prve prijave.
  3. I onda danas dobijem e-mail iz MUP-a,na upit sto mi treba od papira za stalni boravak,gdje oni meni kazu da moram prvo produziti privremeni boravak,iako imam odobren boravak koji vrijedi do 21.08.2021. ???
  4. Imam privremeni boravak na ime spajanja obitelji ( izvanbracna zajednica ) 21.08 ove godine punim 5 godina .Zelim podnijeti zahtjev za stalni boravak,opet na izvanbracnu zajednicu.Ali vidio sam da za stalni ne treba vise polagati poznavanje hr.jezika,vec da to moraju samo oni koji traze dugotrajno boraviste.Znaci,da li prvo polagati jezik pa predati za stalni,ili samo predati zahtjev bez tog papira o poznavanju hr.jezika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija