Jump to content

Liliput13

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pa ne izlazem ja poslodavca. Agencija nije poslala valjanu dokumentaciju. Gdje je tu moja krivica? Ja i nisam htjela da se firma mijesa. Uporno ponavljam Agenciji da se naplate preko Fine. Sudsko rjesenje i pravac Fina! Vi sad kazete da bi firma trebala placati premda nema pravnu osnovnu tj. uvid u valjanu dokumentaciju. I firma je kriva jer Agencija nije poslala valjanu dokumentaciju??? Sve mi je jasno, daljni odgovori nisu potrebni.
 2. Ok, ali njima ne duguje firma nego ja. Zasto nemam pravo traziti valjanu dokumentaciju? Kako ja znam da su bas oni otkupili moj dug? Moraju mi dati neki dokaz. Nije ispravno da se firmi salje jedna dokumentacija, a na sudu se prikazuje da je poslano nesto drugo
 3. pa to i nije bas ispravno. Ako ja preko odvjetnika trazim Ugovor o cesiji i ne posalju ga? Moze li se to koristiti na sudu? I u tom Ugovoru ce pisati za koliko je potrazivanje prodano ili ne?
 4. Ok, ali agencija nikada nije poslala Ugovor o cesiji. Dakle, nisu poslali valjan dokument. Ono sto sam vam poslala u poruci je to na osnovu cega je firma dva puta platila. Ako kojim slucajem nekada posalju Ugovor o cesiji, znat cu kakvaje situacija. Na osnovu dopisa od Agencije koji je firma primila mislim da ni jedan sud ne moze podici ovrhu. Jesam li u pravu?
 5. Ok, malo me buni cl. 197 Ovrsnog zakona. Bilo bi mi jasno ovo sto govorite da nije clanka 197. I sve ovo da poslodavac moze odgovarati je zapravo moguce samo ako dodje sudsko rjesenje, je li tako? Agencija se zasada poziva na Izvansudsku ovrhu.
 6. Znaci tek 2025-e? A jel' se u to racuna sto je moje racunovodstvo bez mog znanja platilo dva puta agenciji?
 7. Banka ne da nikakve podatke. Trazila sam vec.
 8. Mislim pocetkom 2015-e. Slali su zaduznicu na Finu
 9. Agencija ne salje Ugovor o cesiji pa mislim da ga i nema. Zasto bi inace zvali i prijetili ako imaju valjane isprave? A kada nastupa zastara?
 10. Imam sve dokumente koje je agencija dostavila poslodavcu. Mogu li vam ih privatno poslati? Banka je poslala ovrhu na Finu, ali pošto se nije mogla naplatiti (alimentacija je bila prva i nakon nje ništa ne bi viška ostalo) skinuli su to s Fine i prodali dug agenciji. Račun u banci je zatvoren i banci više ništa ne dugujem.
 11. Pozdrav, molim vas pomoć. Imala sam kredit kod banke dignut 2011 godine. Prvu godinu sam otplaćivala, a onda ostala bez posla 2 godine. Banka me ovršila, ali nisam imala primanja pa su prodali moj dug agenciji za naplatu potraživanja. Moj račun kod banke je 0,00 kn i zatvoren je, dakle oni prema meni nemaju potraživanja. Agencija za naplatu potraživanja je mojoj firmi poslao svoj dopis da im dugujem 115.000,00 kn i potvrdu od javnog bilježnika koju sam potpisala s bankom, 2011 godine. Znači na toj potvrdi od JB se nigdje ne spominje Agencija nego samo banka. Moje računovodstvo j
×
×
 • Napravi novi...