Jump to content

Scuba

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Scuba objavio

  1. Pozdrav ljudi, mozda ce biti korisna informacija nekome ko jos nije predao... Moj savjet je da predate direktno u Hrvatskoj, jer se puno brze dobije. Moje iskustvo je da sam imala razgovor 01.04.2021, a rjesenje dobila u septembru. Kada sam dobila rjesenje na njemu je pisalo da je odluceno 20.04, znaci 20ak dana nakon razgovora, samo sto do konzulata papiri sporo dolaze i onda cekate bezveze. 

  2. prije 1 sat, SC BG je napisao:

    Postovana,

    Po kom osnovu ste podneli zahtev i sta ste sve predali od dokumentacije?

    Kako je tekao informativni razgovor?

    Pozdrav, predala sam po osnovu pripadnosti hr narodu.

     

    Otac mi ima hr papire, cijela porodica sa njegove strane,  njegova braca i njihova djeca,  roditelji, dala sam domovnice, krstenice, vjencani list od bake i dede. 

    Sto se mojih dokumenata tice, izjasnila sam se kao Hrvatica na fakultetu (10 semestralnih listova 🤗), na birou za zaposljavanje 2x (nakon srednje skole i nakon fakulteta) imala sam na rodnom listu da sam Hrvativca i katolkinja, potvrda iz udruzenja Hrvata, iz politicke stranke potvrda da sam se izjasnila kao Hrvatica i iz sportskog kluba.

    Informativni razgovor prosao ok, poprilicno prijatno, ali i dosta detaljna pitanja iz svih segmenata zivota.

    Puno srece

     

     

  3. Prije 7 minuta, Petar-Sa je napisao:

    Ja razumijem da biste voljeli znati i ja sam u sličnoj situaciji, ali mislim da nema potrebe jedno te isto pitanje postaviti u tri podteme u okviru teme o državljanstvu. Strpljenja samo 😅

    Pa postavila sam da bih dobila sto vise odgovora i iskustava, mozda ne prate isti ljudi iste teme, nemojte zamjeriti

  4. Prije 3 minuta, bob25274 je napisao:

    Ne,do odluke još nije došlo. 

    Javite se na naručeni termin radi davanja izjave na zapisnik o činjenicama i okolnostima koje su od utjecaja za donošenje odluke. 

     

    Hvala na odgovoru 😊 Javit cu se svakako, ali me zanima kakav je razgovor u pitanju i da li od razgovora zavisi odluka.... i ako znate nakon razgovora koliko se ceka na odluku. Hvala unaprijed 😊😊

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija