Jump to content

admiral.c2185

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, opis situacije je sljedeći: blokada preko FINA-e traje preko 4000 dana. Prošle godine zbog COVID-a dolazi do moratorija na ovrhe preko FINA-e i u tom trenutku se Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje čisti. Nakon prestanka moratorija ovrhe ponovno dolaze na naplatu. Trenutno uspoređujem očevidnike iz 2017. i 2021. U starom očevidniku su osnove plaćanja od 2009. nadalje koje u međuvremenu nisu otplaćene, a u novome je najranija ovrha s datumom 2017. Stoga me zanima vraćaju li se osnove natrag u očevidnik automatizmom ili svaki ovrhovoditelj mora podnijeti novi zahtjev za upis? Također, upisuju li se sa starim datumom koji je bio prije moratorija ili se računaju ispočetka s novim datumima zaprimanja nakon moratorija (ako se morao podnositi novi zahtjev)? Unaprijed hvala na pomoći.
  2. Pozdrav, vezano uz navedenu temu, zanima me postoji li rok za apsolutnu zastaru duga: a) koji se naplaćuje ovrhom putem FINA-e b) koji je u redoslijedu naplate na FINA-i, ali je vjerojatno da nikada neće doći na naplatu. Je li moguće, u teoriji, da se procesnim radnjama prekida zastarni rok od 10 godina za dug koji je nenaplativ i tako u nedogled 20, 30, 40 godina?
  3. Pozdrav, moje pitanje vezano uz navedenu temu je sljedeće: je li dopušteno da poslodavac skida trećinu plaće temeljem izvansudske ovrhe, a zatim od preostalog iznosa skida još trećinu koju uplaćuje na redovni račun, a dvije trećine na zaštićeni račun?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija