Jump to content

Mayo88

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima koji mogu pomoci savjetom. Prije nekih 6 mjeseci sam poslao ministarstvu kulture molbu za odobrenje odredjenog zahvata na mojoj zgradi, odnosno mojem stanu. Vec i prije toga predstavnik stanara mi je otvoreno rekao da on ne bi bio sretan s tim zahvatom. Ja sam mu rekao da cu razmisliti, ali da i ako budem radio da ce sve biti legalno i po zakonu. Nakon neka 2 mjeseca predstavnik stanara je dosao do mene ljutit, da zasto sam ja trazio dozvolu za taj zahvat kad mi je on rekao da to ne radim. Ja sam mu rekao da ne znam o cemu govori i da otkud mu to, na sto je on rekao da on sve zna, bla bla bla... Ubrzo nakon toga mi je stiglo rjesenje od ministarstva u kojem su me odbili. Nekoliko dana nakon sto sam primio rjesenje, u liftu je to isto rjesenje osvanulo zaljepljeno selotepom. Ocito od predstavnika stanara, valjda da svi vide i da me oblati, mozda od straha da ilegalno to ipak ne napravim, iako sam vec bio odustao od toga. Na tom rjesenju se vide svi moji osobni podatci. Rjesenje sam dobio preporuceno i isao sam u postu po njega - dakle, nije mi ga mogao ukrasti iz sanducica. 1. Da li ministarstvo inace obavjestava predstavnike stanara i upravitelja zgrade o ovakvim zahtjevima, ili je ovo ilegalno? U tom slucaju predstavnik ocito ima veze u ministarstvu. 2. Ljepljenje rjesenja koje sam dobio, a koje sadrzi sve moje osobne podatke i OIB, u liftu je li krsenje GDPR-a ili nije? 3. Sto napraviti u ovom slucaju i kako uopce dokazati sve ovo? Nemam niti snimku gdje on to govori, niti ista na pismeno, sve je bilo usmeno... Hvala unaprijed na bilo kakvim savjetima. Osjecam se kao David protiv Golijata ovdje.
  2. Gdje prijavljujem to? U policijskoj postaji ili u Petrinjskoj?
  3. Kaznu koju sam dobio u kaslic sam i platio. Ali sto s ovim sto jos nije doslo i sto ako dodje ad mene ne bude. To me zanima.
  4. Pozdrav, Prije 3 mjeseca mi je receno u prometnom redarstvu da imam 2 kazne za nepropisno parkiranje (preko kamere) i da ce mi uskoro stici postom. Za sada jos nije stiglo. Uskoro odlazim u inozemstvo na vise mjeseci i zanima me sto bude posto necu biti ovdje. Je li dovoljno prijaviti policiji (i gdje?) privremeni boravak izvan HR? Prebivaliste necu odjavljivati. Posto mi vec 3 mjeseca to nije doslo, postojiki sansa da ni nece? Naime, na prijasnjoj istoj kazni koja je vec stigla mi je bilo receno da moram dojaviti ime vozaca (ili platiti kaznu) inace ako ne javim mi ide kazna do 15000 kuna. Zato bih to volio izbjeci... Hvala.
  5. Pozdrav, Uskoro odlazim u inozemstvo, te necu stici iznajmiti svoj stan i prodati auto. Moja supruga ce ostati nesto duze. Nema hrvatsko niti EU drzavljanstvo, vec filipinsko, ali ima privremenu dozvolu boravka u HR. Mogu li njoj dati punomoc za sve to? Je li dovoljno to obaviti samo kod javnog biljeznika? Hvala.
  6. I jos da pitam, ako dobijem tu potvrdu od sudskog vjestaka... Sto mi to znaci? Velika vjerojatnost da ce sud presuditi u moju korist ili? Moze li uprava zgrade reci da su oni to mogli popraviti ili tako nesto?
  7. Pozdrav svima. Kupio sam stan na vrhu stambene zgrade. Zgrada ima vlastitu kotlovnicu, tj. grijanje. Problem je u tome sto do mojeg kata grijanje uopce ne dopire. Radijator je potrebno odzracivati svaki dan, jer vec iduci dan su potpuno hladni. Cak i kada rade nisu potpuno vruci. Zbog toga se zelim odvojiti od zajednickog grijanja, ali uprava zgrade mi jos nije dala odgovor hoce li mi to dopustiti. Bez obzira na njihovu odluku, ja sam odlucio fizicki maknuti radijatore i cijevi grijanja iz svog stana. Dosta je hitno kako bih mogao nastaviti s renovacijom stana. Receno mi je da bih prije nego li to napravim trebao pozvati sudskog vjestaka koji bi potvrdio i napravio zapisnik o tome da grijanje ne radi. Jer ako to na kraju dospije na sud, necu vise imati dokaza za to, a uprava zgrade ce sigurno to poricati. Molim vas za savjet, te kontakt kome se obratiti za ovo. Koliko brzo se to moze napraviti i kolika je otprilike cijena. Hvala svima.
  8. Hvala na odgovoru. Kazne nisu velike, svaka po 300 kn ili 150 kn ako odmah platim... Samo mi je zao davat novce za nesto takvo. Naknadno sam pitao sto napraviti, i rekli su mi da mogu tako stati nasred ceste od 22 do 6 sati. Od tada sad samo tako radim... Vec su se zalili susjedi zbog buke koju stvaram iza 10 navecer dok unosim stvari, ali nema sad to veze. Pa mogu opunomociti, ali mi nije zgodno nikoga maltretirati da mi svakih 10 - 15 dana provjerava postu. Uostalom, na toj adresi ce uskoro zivjeti podstanari i tko zna hocu li im uopce moci vjerovati. Ne mogu vjerovati da se u 21. stoljecu ovakve stvari ne mogu mailom rijesavati ili preko e-gradjani. I kakav je to nacin opaliti 5 - 15k kuna kazne za nedavanje podataka. Pa ako im nisu dostavljeni podatci, zar ne mogu jednostavno teretiti vlasnika vozila...??? Nema mi to uopce misla.
  9. Pozdrav svima. Zivim u centru Zagreba, te sam nedavno krenuo u renovaciju stana. Zbog toga sam u vise navrata parkirao auto na cesti sa sva 4 zmigavca kako bih unio materijal i namjestaj. Zgrada nema prilaz, niti dvoriste. Stajanje nasred ulice je jedina moguca opcija. Nedavno sam dobio kaznu pod brisac od prometnog redara. To sam platio, te sam naknadno zvao prometno redarstvo da provjerim jesu li primili uplatu. Tada mi je covjek rekao da su u procesu jos 3 kazne zbog iste stvari, gdje su me snimili kamerom, a koje cu dobiti na adresu. Prva kazna je jos iz Sijecnja, ali mi jos nije stigla. Rekli su da kada dodje kazna moram im dostaviti ime vozaca u roku od 15 dana ili cu morqti platiti izmedju 5000 i 15000 kuna kazne. Imam 2 pitanja: 1. Ima li smisla pisati zalbe na te 3 kazne kada stignu? Mogu li napisati zalbu za sve te kazne odjednom ili za svaku posebno? Ako moram za svaku posebno, smijem li koristiti isti tekst svaki puta? Koliko traje dok sud to ne rijesi? Koliko moram platiti sudskih troskova ako mi sud ne uvazi zalbu? 2. Uskoro cu putovati van Hrvatske i nece me biti nekoliko mjeseci. Posto onu kaznu iz Sijecnja jos uvijek cekam, a sada je Ozujak, tko zna koliko cu to jos cekati da mi oni posalju... Sto ako ne dostavim ime vozaca zato jer nisam ovdje? Ovo mi se cini suludo, morqa biti neko rijesenje...? Hvala.
  10. Mislite na dodatnu dozlovu za taj zahvat? Posto sam odobrenje od ministarstva dobio.
  11. Dobar dan. Zivim na zadnjem katu stambene zgrade i zelim si probiti vrata iz stana na terasu. Za to sam dobio odobrenje nadleznog ministarstva posto je zgrada zasticeni kulturni spomenik. Medjutim, da bih probio vrata potrebno je napraviti mali zahvat na krovu. Krov je zamijenjen prije 2 godine, te je jos pod garancijom. Receno mi je da ako napravim taj zahvat na svoju ruku cijeli krov ce izgubiti garanciju. Nadalje, vecinski vlasnik zgrade je jedna institucija koja se tome snazno protivi. Ne zele mi niti dati ime firme koja je sanirala krov. Ta institucija je ujedno i odgovorna za pricuvu; oni salju racune za pricuvu i njima se direktno pricuva uplacuje. Ako taj manji zahvat na krovu napravim sam, mogu li me oni tuziti zbog izgubljene garancije? Imaju li mi pravo kroz pricuvu naplatiti neku astronomsku cifru zbog toga? Koje nezeljene posljedice uopce mogu imati, te sto mogu napraviti? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija