Jump to content

lilytep

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lilytep objavio

  1. Poceli smo trazit.Problem mi je sto imam dijete epilepticara koji reagira na stres.Preko noci novi smjestaj ne mozemo naci niti imam novce sad za polog i najamninu kad smo njoj dali.Jel amijem promijeniti bravu barem da sam tu malo mirna?
  2. Da se i ja ukljucim.Usli smo u kucu koju smo unajmili 1.1.2024.Potpisali ugovor koji gospodja ne zeli ovjeriti.Trazili smo da napise suglasnost jer moramo imati prebivaliste zbog djece.I to je odbila pod izlikom da nismo ispostovali dogovor.Dali smo polog 700 e i 350 e najamnine jer nisu bili zavrseni svi radovi u kuci kako bi mogli normalno funkcionirati.Neki dan je rekla da maknemo prezime sa sanducica sto nam je bilo cudno.Da bi jucer saznali kako gospodja uopce nije vlasnica kuce vec ima 1/8 posjeda.To moze biti i dio dvorista.Stan smo poceli traziti ali sto sad napraviti da zastitim djecu dok smo na poslu jer ne znam sta ce njoj past na pamet.Ona jos ne zna da smo saznali da nije vlasnica jer ne zelim scene pred djecom.Svaki savjet je dobrodosao.
  3. Ima li netko iskustva?Naime na sudu prije 3 mjeseca donesena je odluka o novom iznosu alimentacije i dogovor da se prijasnje dugovanje otplacuje po 500 kn+alimentacija,ali osoba koja je stavila ovrhu na fini odbija istu povuci.Kome se obratiti?
  4. Hvala na odgovoru.Pisala sam na brzinu pa nisam sve objasnila kak spada.
  5. Zaboravila sam napisati,sada se donosi presuda za povecanje alimentacije.
  6. Presuda jos nije donesena,jer se trazilo sa fine izvjesce koliko ima novonastalog duga.Sutkinja je predlozila da se dogovore kao sto sam gore napisala,pa ce se na iducem rocistu izjasniti stranke da li se slazu ili ne.
  7. Ako netko zna molim za pomoc.Placeni su zaostaci alimentacije,ali sada su opet na redu zaostaci koji su se nakupili dok su prijasnji otplacivani Ono sto mene zanima je sljedece.Po tablici alimentacije na iznos placen od 4000 kn,trebalo bi ostati 1350 kn za zivot osobe koja placa alimentaciju.Kako onda sud moze predloziti placamje alimentacije 3000 kn(3 djece)+500 kn za nove zaostatke do otplate.Po tome covjeku ostane 500 kn za zivot.Svaki savjet je dobrodosao.Nadam se da sam dobro objasnila.
  8. Ne vidim cemu potreba komentiranja,ako niste upoznati sa situacijom.Ali evo ja cu vam ukratko pojasniti.Djeca su odusevljena idejom da preselimo u Austriju,sa ocem odnose nemaju bas neke,niti je neki otac.To su djeca sama shvatila.A vama ako je dosadno i nemate savjet,molim vas da ne komentirate.Mislim da ce svaki normalan sudac ili sutkinja uzeti u obzir da se ovdje radi o dobrobiti djece,a ne jer se eto meni seli.I sam czss se slozio da je to u interesu djece,stoga molim vas.Vi ako ste imali lose iskustvo,usmjerite frustraciju u tom smjeru.Lp
  9. Da,upoznati su sa svime i uputili su me na sud.Preporucili su mi da angaziram odvjetnika,koji kosta naravno kao suho zlato.Pokusat cu dobiti besplatnu pravnu pomoc,jer sa kime god sam razgovarala svi su rekli da bez odvjetnika necu nista uspjeti.
  10. lilytep

    Savjet

    Molim za savjet ako je netko bio u slicnoj situaciji.Razvedena sam 5 godina,djeca su pripala meni.S obzirom na stanje u hr,htjela bi sa djecom preseliti u Austriju,da im poboljsam kvalitetu zivota.Bivsi suprug djecu vidja jednom mjesecno,jer navodno stalno radi iako znam da ne radi 24/7.Radi na crno sa preprodajom duhana i duhanskih proizvoda,okrece djecu protiv mene skupa sa partnericom s kojom ceka dijete.Na czss je rekao da se ne slaze da preselimo u Austriju i czss me uputio na sud da trazim samostalno skrbnistvo.Napominjem da sam ponudila da djeca svake praznike provode s njim,iako znam da je to njemu teret kao i sada.
  11. Poanta je da ne moze isplatiti sve kako ona trazi.Koliko znam ako preda na kazneni sud,ako u zadanom roku ne plati,slijedi zatvor.A opet nema toliko novaca da moze placati i alimentaciju i zaostatke.
  12. Izmedju 3700-4200 ovisi o broju sati
  13. Nije ni mislio zaustaviti prisilnu naplatu,svjestan je da se to dugovanje mora rijesiti.Da li to znaci da mu fina moze uzimati vise od 1/3?
  14. Naravno.I na sudu je izjavio da ce placati koliko moze dok ne otplati taj kredit i sutkinja je rekla u redu.Opet ponavljam ne bjezi od placanja.Ovo je vise bilo zlocesto sa njezine strane,ako se dogovorila sa njime.Treba nam savjet kako postupiti?Uzeti odvjetnika(za kojeg nema),traziti smanjenje alimentacije dok se situacija ne popravi?Od kuda krenuti?
  15. To jos ne znamo.Dobio je poziv za sud.
  16. Da ovrsila ga je na fini i predala na sud.
  17. Pokusala sam naci odgovor u temama,ali bezuspjesno.Situacija je ovakva.Partner se razveo prije 3 godine.Od dana kad je iselio iz stana bivse supruge uredno je placao alimentaciju koliko je mogao izdvojiti.Nikada nihe uplatio ispod 1000 kn,za sto naravno ima uplatnice.Nakon razvoda dodijeljena mu je alimentacija od 2000 kn.Sa bivsom suprugom je imao dogovor dok ne otplati kredit koji su digli u braku,da uplacuje 1000 kn.S obzirom na situaciju sa pandemijom placa mu je smanjena za skoro 3000 kn i to je bivsoj supruzi spomenuo.No doslo je do toga da ga je bivsa supruga sad tuzila i potrazuje zaostatke.Napominjem da ne bjezi od uzdrzavanja,vidja djecu i prepustio im je stan na koristenje,koji su dobili od grada Zagreba.Kako sada postupiti s obzirom na sve?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija