Jump to content

Zmijanka

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Zaboravila sam napisati da je istraga jos uvijek u tijeku. Jer je smrt u sumljivim okolnostima. Na sudskoj medicini su mi rekli da sve stvari osim garderobe policija uzima prije nego k njima dovezu tijelo.Da li se mora čekati da istraga završi da bi se mogla pokrenuti ostavinska? S obzirom da se stvari uzimaju kao dokazni materijal, pretpostavljam da je tako ali ako je netko imao ovakav slučaj željela bih da mi to potvrdi,jer informacije od stane sustava je nemoguće dobiti...
  2. Molim informaciju. Zaručnik je preminuo, tijelo je odvezeno na sudsku medicinu. Nalaz obdukcije je gotov. Ali i dalje ne znam kako da vratim stvari koje su bile na njemu? Nakit,sitnice koje su meni sentimentalna vrijednost. U policiji su mi rekli da ce biti ostavinska rasprava u vezi tih stvari. Prošlo je 3mj još ništa... Da li je netko imao iskustvo s ovakvim problemom?
  3. Točno znam kako vam je. Prolazim to jako dugo i pokušavam sačuvati bar malo zdravog razuma,ali preteško je... S istragom je puno teže. Kad su pravomoćno ipak je lakše,barem malo. Može me zvati svaki dan,ali opet problem je što su pozivi preskupi i ima 40min tjedno pa treba rastezati kroz tjedan i minute i novce. Posjeta nema zbog korone pa ti video posjeti samo još više zdeprimiraju... Želim vam sreću,i da psihički izdrzite.. jos i djete u tom svemu,znam da vam nije lako.. ja sam na rubu psihičkog sloma,95 dana istrage i 108 dana pravomoćnog... zaista vam zelim sreću znam kako je to kad vam uzmu voljenu osobu i ne možete mu pomoći. Informacije su jedva da ih dobijete... Nitko vas ne doživljava u Remetincu,doslovno samo što ne kažu:nemojte zvati...
  4. I sa zajedničkim djetetom,vi se tada smatrate dokazanom izvanbračnom zajednicom. Imate veća prava za posjete. Kolko znam na istrazi nema telefonskih poziva za nikoga,niti supruzi, roditeljima,nikome. Ali lakše ce te dobiti dozvolu za posjetu. Kontakt je puno teži sa istražnim zatvorenicima. Nažalost,prosla sam i istragu i pravomoćno izdržavanje kazne. Već 208 dana vodim borbu sa Remetincom i sudovima zbog zaručnika. Odluka za platiti odvjetnika vam je najbolje rješenje. Ja sam nakon svega prije par dana odlučila da ne mogu vise sama kao laik boriti se sa time i platila odvjetnika. S obzirom da je on u braku, možda će biti potrebno raditi DNK test. U svakom slučaju sa odvjetnikom ne možete pogriješiti,samo možete sebi olakšati,jer sami se boriti protiv zatvora je nemoguće.
  5. Onako logičnim razmišljanjem mislim da se ne bi smatralo nikakvim lošim ponašanjem. Ni jedan zakon ne može bramiti osobi da prizna svoje dijete ako želi. A što se zatvora tiče može mu samo pomoći,sumnjam da bi moglo odmoći.
  6. Pozdrav.. situacija sa zdravstvenim problemima u Remetincu se izgleda ne moze riješiti bez odvjetnika. Tako da sam nakon dva mjeseca borbe odlučila platiti odvjetnika. Zdravstveno stanje mu je svakim danom sve gore,doktor je rekao da se oporavak ne bi toliko zakomplicirao da nije u takvim uvjetima u kakvima je. Iz zatvora ga redovito vozi na kontrole u bolnicu. Ali mjesec dana nikako da dostave sutkinji izvršenja medicinsku dokumentaciju da bi ona mogla odlučiti da li će ga pustiti na prekid kazne. A oko sve gore i gore. Voze ga redovito jer to po zakonu moraju, zvala sam i pučku pravobraniteljicu,ali za poslati papire sutkinji to njih baš briga. Bez odvjetnika u ovom slučaju nema pomaka nikuda.
  7. Pozdrav. Mislim da vam to itekako može pomoći. Čitala sam jako puno puta kazneni zakon. Rođenje djeteta vam ide u korist. Možda ga ta okolnost neće izvući van odmah sutra,ali svakako vam ide u korist.
  8. Pozdrav. Ako sam dobro shvatila iz ovog što ste napisali, dečko je pravomoćno osuđen na godinu dana? Ako je pravomoćno onda je procedura kontakata puno jednostavnija. Ne znam da li za djete morate čekati da prođe prvih mjesec dana dijagnostike. To morate pitati u zatvoru. Za članove obitelji i treće osobe znam da mora proći dijagnostika da bi dobili pravo na kontakt. Za djete bi vam savjetovala da provjerite i sa centrom za socijalnu skrb,jer oni su posrednici u kontaktu između roditelja u zatvoru i djeteta. Vjerujem da djete može brže od ostalih ostvariti kontakt sa zatvorenikom. Budite uporni, informacije iz Remetinca su uvjek katastrofalne,i jedva da ih dobijete. Samo budite uporni, dosadni zovite i ne odustajte. Kao supruga(ili izvanbračna ne bitno,s obzirom da imate zajedničko djete to je dokazana izvanbračna zajednica) imate puno veća prava nego netko tko je treća osoba(djevojka zaručnica).
  9. Poštovani! Molim informaciju. Odlučila sam platiti odvjetnika, prvi put u životu. Ništa o tome ne znam. Potpisali smo dvije punomoći. Rekao mi je da svaka punomoć košta 500kn, znači 1000kn. Zanima ma da li je to zaista cijena koja se naplaćuju za punomoć? Zahvaljujem na informacijama.
  10. KORONA ONLINE POSJETI INFORMACIJE: Kada zbog epidemioloških mjera zabrane posjete,onda omoguće online posjetu. Kao treća osoba pravo je na dva video posjeta mjesečno u trajanju od 20min. Prvo je potrebna naravno papirologija. Zatvorenik prvo mora tražiti od svoje referentice obrazac za video posjetu na kojem napiše vašu mail adresu. Vi dobijete na mail adresu obrazac za suglasnost. Isprintate ga, popunite i priložite kopiju svoje osobne iskaznice. Poslikate i vratite na mail referentici. I opet čekanje tjedan do dva,da se to odobri i da dobijete termin za video posjetu. Termina ima jako malo. Termin bira zatvorenik,nema puno izbora tako da kad god da dobijete,imate sreće. Za vrijeme video posjete ne smije nitko drugi, baš nitko,niti djeca, ući u video prostor inače se poziv prekida. Poziv traje max20min. Dobijete link za ulaz na stranicu,pa link za ulaz u sobu i pin za svoju posjetu. Potreban je samo Google Chrome. Prijenos je ok,ne šteka, ne kasni zvuk,nema mikrofonije. U ovo doba korone, barem neki način da vidite osobu,puno znači makar preko ekrana...
  11. Pozdrav. Zato što kad je pisao odgodu,toga se nije sjetio,jer u to vrijeme oko još bilo relativno u redu. Za odgodu je pisao neke druge razloge, i odgoda je odbijena. Kratko prije javljanja na izvršavanje se stanje s okom pogoršalo. Otišao je tako kako je,i sad smo, dok je unutra, okrenuli doslovno nebo i zemlju da u zatvoru shvate da ne laže i da je situacija ozbiljna. Oni su ga odvezli na hitnu i dobio je hitnu operaciju. Sad čekamo da li će sutkinja odobriti kućnu njegu.
  12. Potvrdili ste mi,to sam već čula od jednog odvjetnika. To mi ima smisla,ako doktor napiše da predlaže kućnu njegu, logično sud bi se trebao složiti s tim. S obzirom da a zatvoru pretpostavljam nemaju oftalmološke aparate za pregled,problem bi bio što će ga morati voziti u početku svakih tjedan dana na kontrolu. Nadam se da bi ponajviše zbog tih čestih kontrola koje su nužne za operaciju oka, mogli odobriti kućnu njegu.
  13. Poštovani! Opet molim za pomoć... Zaručnik ima zakazanu hitnu operaciju oka 27.4.2021. Nakon silne borbe uspijela sam postići da u zatvoru shvate da je ozbiljan zdravstveni problem u pitanju i da će čovjek ostati bez vida. U pitanju je zatvor Remetinec. Pravomoćno izdržavanje bezuvjetne kazne zatvora od 9mj. Koliko sam ja njega shvatila oni će njega odvesti na operaciju,u bolnici će ostati jedan dan i biti vraćen u zatvor. Pisao je zamolbu sucu izvršenja na sud u Velikoj Gorici da mu se odobri kućna njega. Molim Vas ako netko ima informaciju,ako je netko ima iskustva sa ovakvom situacijom... Svaka informacija je dobro došla! Kolike su šanse da dobije odobrenje za kućnu njegu? Operacija oka nije lagana,znam iz iskustva. Unaprijed zahvaljujem na svakoj informaciji!
  14. Lijepi pozdrav. Nakon mjesec dana iščekivanja sa jako malo informacija, naučila sam kako funkcionira dobivanje prava na kontakt trećoj osobi u Remetincu. Odlučila sam podijeliti to ovdje jer znam da ima još ljudi koji svaki dan očajno gube živce čekajući,jer informacije iz zatvora su površne,a ni na internetu nije bolje, čitala sam satima i satima. Nije lako kad je netko tvoj u zatvoru,tako da nadam se da ću pomoći nekome. Ovo što pišem odnosi se isključivo na zatvor Remetinec, izdržavanje pravomoćne kazne,nakon odrađene dijagnostike,kada osoba počne izdržavati kaznu. Ovo ne vrijedi za osobe koje su jos uvjek na dijagnostici i koje su u istražnom zatvoru! Za dobivanje kontakta kao treća osoba, potrebno je prvo da zatvorenik nakog prebacivanja sa dijagnostike na odjel za izdržavanje kazne zatraži da se vas navede za kontakta. Ako ste obitelj,onda je to jednostavno i brzo. Nazove vas njegova savjetnica i pita da li želi biti kontakt,potvrdite da želite i pošaljete mailom svoj rodni list. U roku tjedan,dva dobije se dozvola i zatvoreniku se pusti vaš broj i moze vas zvati, možete u posjetu i slati pakete. Ako niste obitelj,ako ste treća osoba,a treća osoba je prijatelj/ica, djevojka, zaručnica,nedokazana izvanbračna supruga(postoji zakonom izrečeno što je dokazana izvanbračna zajednica), onda to traje jako dugo. Nakon poziva savjetnica i vaše potvrde da želite biti kontakt, zatvorenika se ispituje o Vama,pitaju ga vašu adresu,datum rođenja,dalje ne znam, uglavnom te osnovne stvari koje bi svatko trebao znati o svom partneru. Ako zatvorenik kaže točne podatke,onda zatvor provjerava na policiji i sudu da li se vas može staviti za kontakta. Da bi dobili dozvolu od suda i policije, najbitnije je da ne smijete imati nikakve veze sa djelom zbog kojeg zatvorenik izdržava kaznu,niti imati ikakvu povezanost u kaznenoj prošlosti s njim. Također,gledaju da li vi imate kaznene progone. Nakon što zatvor dobije odobrenje od suda i policije,onda se čeka da vijeće zatvora to odobri "do kraja." Zatvor odobrava na način da mora proći mjesec dana od kad je zatvorenik kod njih (na izdržavanju,tu se ne ubraja što je mjesec dana bio na dijagnostici) i onda gledaju zatvorenikovu ocjenu vladanja,svakih mjesec dana dobiju ocjenu vladanja. Ako je ocjena dobra,napokon nakon minimalno mjesec dana dobijete dozvolu da budete kontakt!! Biti kontakt kao treća osoba znaci imati pravo na jedan posjet mjesečno,i blagdanom(ako ga mjesec ima) na cca.sat vremena,u sobi,ne preko stakla. Možete slati pakete i on vas može zvati ako ima novaca. Pozivi su jako skupi,koliko sam shvatila,nisam ovo 100% sigurna,minuta prema mobitelu je 4kn. Mogu zvati kad god su na šetnji. Koliko dugo smiju razgovarati to ne znam, moj ima maksimalno pravo 4 minute. Kada zove piše:privatni broj, tako da provjerite da vam nisu blokirani u mobitelu privatni brojevi. S obzirom da je korona opet zatvorila posjete, imaju pravo na dva puta mjesečno po 20min preko video linka. To je također procedura naravno! Prvo zovete savjetnicu i kažete da želite ga vidjeti preko videa. Onda ona njemu odnese pristupnicu za to,pa on to ispiše i vrati njoj. Pa vama na mail dolazi također pristupnica uz koju jos priložite dokumente i morate odnjeti na portu u zatvor. Ne znam da li može poštom,meni je rekla da donesem. I onda opet čekate... A zatvor to i je, čekanje... Nadam se da sam nekome pomogla s ovim informacijama jer znam koliko je teško imati tamo nekog kog volite i koliko je svaki dan kao vječnost,a informacija nema. Lako je kad ste obitelj,ali za nas treće osobe to je procedura živaca koja traje minimalno mjesec dana. Lijepi pozdrav svima i čuvajte živce, doći će i taj dan kad će izaći,a do tada sretno i samo strpljivo i snažno u glavi!
  15. Poštovani, molim informacije u vezi prava zatvorenika na kontakt. Zaručnik je na izdržavanju zatvorske kazne od 9mj. Nakon dijagnostike,ostavljen je u Remetincu do kraja kazne. Prije dva tjedna njegova savjetnica zvala je iz Remetinca mene i njegovu sestru,nas dvije je naveo za kontakt. Sestra je nakon par dana odobrena,ali ja još čekam odobrenje za kontakt jer sam mu djevojka, zaručnica,nismo izvanbračna zajednica. Zanima me što se provjerava za odobrenje kontakta? On je sestri kad ju je napokon nazvao, rekao da mi kaže da se javim u svoju nadležnu PP za provjeru za kontakt. Mene nitko nije obavijestio o tome,ja čekam poziv iz Remetinca da mi kažu da li sam odobrena ili nisam. Što policija provjerava,koji su uvjeti da bi me odobrili? I molim Vas informaciju,ako me odobre,na koliko posjeta mjesečno zatvorenik ima pravo? Koliko dugo posjet traje? Čula sam da je u Remetincu posjet samo 15 min, isključivo preko stakla? Da li je to istina? Na koliko telefonskih poziva tjedno zatvorenik ima pravo? I koliko dugo pozivi mogu trajati? Sestri je rekao da mogu razgovarati 4 minute,ali ne znamo da li ima toliko odobreno ili je imao novaca za 4 minute razgovora. Kako oni plaćaju te pozive? Da li je to telefonska govornica i telefonske kartice kakve postoje i vani,ili je neki drugi način plaćanja razgovora? Hvala unaprijed za svaku informaciju!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija