Jump to content

Ana985

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ana985 objavio

  1. Hvala na odgovoru! Kontaktirala sam banku jutros, trazila sam specifikaciju jer mi se brojke koje mi je djelatnica navela na telefon nikako ne podudaraju. Receno mi je da sam ostala duzna odvjetnicke troskove (na njih ne tece nikakva kamata) plus zateznu kamatu (koja tece od trenutka kad sam postala neuredan platisa - 7.mj2015 pa do trena kad sam uplatila cijelu glavnicu - prvi mj 2018). Kako ona tvrdi, ovrhom je pokrivena glavnica i samo dio redovne kamate (ona je dio mjesecnih anuiteta i ne raste, barem mi je tako receno) . Po naplatama sa racuna ispada da je placena glavnica, cijela redovna i zatezna kamata. Najgore je sto mi je receno da banka nije bila duzna meni nikakve obavijesti slat da sam ostala ista duzna, predali su stvar odvj uredu i ovrha je isla na Finu. Cak je receno da me mozda Fina na svoju ruku sama odblokirala iako nije sve bilo podmireno. Dogovoreno je da ce mi se poslat specifikacija kojom ce mi se pojasniti gdje su novci ustvari otisli ako se cak osnovno dugovanje po kojem su me teretili nije naplaceno. Svakako Vam hvala na savjetu, sve mi je izglednije da cu morat pristat na ovu ponudu pola iznosa. Naknadno sam dobila poziv sa Fine i djelatnica mi je rekla da se dogodila greska, kolegica je kod unosa podataka umjesto 9500 unijela 6500, cime se smanjio iznos cijele ovrhe i zato mi je odblokiran racun.
  2. Hvala na odgovoru! Pronasla sam ovrhu, stoji da me terete za cca 9500kn glavnice, kamatu i zateznu kamatu sve sve zajedno iznosi malo preko 11 tisuca kn, koliko mi je i naplaceno sa racuna, jednom naplatom ta cifra, a u dva navrata skinuti troskovi Fine. Nakon toga odblokiran racun i nikakve komunikacije sa banke do jucerasnjeg poziva za Agencijom za naplatu potraživanja da me terete za dug od 3500kn po kreditu sa banke.
  3. Pozdrav! 2014. godine sam digla manji gotovinski kredit na banci, rok otplate je bio do 8.mjeseca 2016. godine. Da skratim pricu, nisam uredno placala dugovanja i zavrsilo je na ovrsi. Datum ovrhe je bio polovica 6.mj 2016. godine, iznos 11 tisuca kn. Naplata je preko Fine odradjenja u 3 navrata, kraj 2017 i 1.mjesec 2018, nakon cega mi se odblokirao racun i sve normalno funkcioniralo. Sa bankom nisam imala vise nikakve komunikacije niti obavijesti. Danas sam dobila poziv od tvrtke da me zovu zbog duga prema banci u iznosu od 3500kn (dopis o dugovanju nastao 20.02.2021.) ali da je banka velikodusno pristala na pola iznosa ukoliko uplatim u narednih par dana. Nikakva pisana obavijest, samo poziv. Pronasla sam podatke o ovrhi i iznose kada je koliko naplaceno. Zvala sam banku (subota je i poslovnica ne radi),pitala kako je nastao dug a nisam bila obavijestena. Nisu mi mogli dati neki detaljniji odgovor dok ne provjere sa kolegama sto se dogodilo. Jedino je receno da banka uvijek salje obavijesti o dugovanju, ali da moraju provjeriti...da je moguce da se "obavijest zagubila u posti" i da ce mi se netko javit u ponedjeljak. Razgovarala sam sa dva djelatnika i oboje su naglasili da banka salje obavijesti o dugovanju, SMS, mail ili pismeno. Na kraju razgovora mi je djelatnica iz tvrtke savjetovala da inzistiram od banke da mi se posalje specifikacija dugovanja. Molim Vas za bilo kakav savjet i moguce objasnjenje situacije jer mi je nejasno kako u 3 godine od isplate duga moze samo tako nastati 3500kn dugovanja. Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija