Jump to content

Nataša k

Korisnik
  • Broj objava

    81
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ne ide li banka odmah na FINU? Putem izjave o zaplijeni ili zadužnice?
  2. Poštovani, Molim pomoć. Dobila sam od banke Poziv na plaćanj/Otkaz ugovora o kreditu. Nenaplaćene rate moram podmiriti u roku 15 dana,ako ne, Ugovor o kreditu se smatra raskinutim i sve dolazi na naplatu. Zanima me kakva je daljnja procedura nakon 15 dana. Jasno mi je da cijeli kredit dokazi na naplatu. Dobivam li još jedan rok za podmirenje cjelog kredita ili odmah ide ovrha?
  3. Molila bi pojašnjenje oko jednostavnog stečaja potroša. Osnovni uvjeti su: neizvršena plaćanja preko 3 godine i iznos do 2500 eura (i nešto preko toga). Ono što mi nije jasno. Npr.ako je u Očevidniku više ovrha, neke su do gore navedenog iznosa, neke su veće,neke su npr preko 3 godine u Očevidniku neke manje. Moje je pitanje, moraju li sve ovrhe na Fini ispunjavati oba uvjeta (vremena i visine) ili se jednostavni stečaj provodi selektivno, samo na ovrhama koje ispunjavaju uvjete,a ostale ostaju u Očevidniku? Nadam se da sam uspjela objasniti.
  4. Što još može biti osim prava korištenja? I koja je razlika?
  5. Poštovani, Imamo nekoliko ovrha u redu čekanja na Fini. Postoji vjerojatnost da ću naslijediti grobno mjesto od bake. Druge imovine nemam. Može li grobno mjesto biti predmet ovrhe ako se neki od ovrhovoditelja odluči na promjenu predmeta ovrhe?
  6. Znači dobiti ću i poštom na adresu? U kojdm roku otprilike?
  7. Molim pomoć, Na e-komunikaciji suda sam vidjela da je vraćeno rješenje o ovrsi kao nepodignuto. Za prvu dostavu nisam dobila nikakvu obavijest, a druga je pokušana prekjučer ali u oba slučaja nitko nije bio kod kuće. To sam vidjela u predmetu na e komunikaciji. Što se sad događa s tim rješenjem i mogu li ga kako preuzeti? Da se obratim bilježniku koji je zadužen za rješenje?
  8. Mogu li predmet ovrhe biti pokretnine koje se nalaze u kući koja u vlasničkom listu ima upisanu hipiteku? Kuća glasi na supruga, naslijeđena je od njegovih roditelja. Mogu li se pokretnine plijeniti zbog mojih dugovanja koja nisu vezana uz spomenutu hipoteku?
  9. Glavnica je 398 eura, sveukupni dug 586 eura.
  10. molila bi pomoć Danas sam dogovorila s odvjetnikom on line pozajmice da ću dugovanje otplatiti na rate. Od njih sam već blokirana i u redu su za naplatu na FINI Sad vidim u e komunijaciji sudova ovaj dokument od njihove strane. Ako mi može netko objasniti što je to? Moram uplatiti po tom rješenju u roku 8 dana troškove ovrhe. Koje? Ovrhe koja ja već pravomoćna ili?
  11. Molim pojašnjenje jednostavnog stečaja potrošača. Ako u Očevidniku postoji više ovrha, neke su duže od 3 godine, neke kraće, neke su manje od 20 000 kn a neke veće, pokreće li se postupak ili sve ovhe moraju zadovoljiti oba uvjeta?
  12. Ne znam jesmo li se razumjeli. Ne želim da me Agencija za naplatu potraživanja zove na mob. Želim komunikaciju pismenim putem.
  13. A što ako ja zatražim komunikaciju isključivo pismenim putem? Nemam li pravo prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka birati tj povlačiti privolu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija