Jump to content

naopaka_bajka

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

O naopaka_bajka

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

57 pregleda profila
 1. Evo meni ni danas nisu dostupni. Je li netko drugi uspio kontaktirati?
 2. I ja sam jutros zvala, ni meni se nitko nije javio. Ako ih netko drugi prije dobije molim da javi novosti
 3. Mislim da ne. Ta pitanja zelimo li sud ili do su vise tehnicke prirode i ne boduju se. Cilj je da udovolje svima koliko to bude izvedivo. Tako nam je rekla zena iz ministarstva prije nego sto su poceli razgovori.
 4. Evo neka pitanja od petka, mozda pomogne nekome za buduce natjecaje. Komisija: DO, sutkinja VS, psihologica i predstavnica ministarstva pravosudja. Mene je ispitivala DO, a ostale clanice komisije nisu imale pitanja. Nisam se trebala predstavljati, odmah je pitala koje pravosudno tijelo preferiram i prokomentirala popis koji sam navela u prijavi. Dalje: zasto sud/do, koji su vam motivi za prijavu, jeste li se prijavili zbog sigurnosti radnog mjesta/place, smatrate li da u javnosti vlada dobro misljenje o pravosudju, kako bi vi utjecali na misljenje javnosti o pravosudju, kako biste
 5. U mojoj grupi isto to nisu rekli (dv.701, petak). Rekli su da ce se potruditi maksimalno ubrzati, pa naveli ovo sto sam napisala u prijasnjem postu. Edit: mislim na to da nisu rekli kad ce rezultate objaviti.
 6. Nama su u petak rekli da nece biti konacne liste kao inace, s dodanim brojem bodova s razgovora. Vjerojatno da ubrzaju proces, mada mi nije jasno kako misle osigurati transparentnost? Ocito tek kad naknadno objave rjesenja o prijmu mozemo dobiti vise info o bodovima.
 7. Aha, ok, ocito je natjecaj iz 2019. najnoviji. Ima li itko od vas ujutro intervju? Htjela bih zamoliti da netko podijeli dojmove. Ja bih rado, ali sam nazalost na rasporedu u petak
 8. Znas li mozda s koliko bodova se u Zg upadalo na proslom natjecaju? Kad je uopce bio? Znam samo da je onaj iz lipnja 2020. obustavljen. Najnovije što nalazim na netu su rješenja iz 2019., po kojima se na neke sudove u Zg upalo i sa 70 bodova. Npr. Os - 70, Os N. Zg. - 72, Ts - 72. Dok su primljeni u DO Zg bili u rasponu od 74 do 83, a u DO Velika Gorica 70. Pa evo mozda vam bude od neke pomoci
 9. Dojmovi? Ja sam prosla. Zna li netko kako izgleda intervju i kad bi mogao biti otprilike?
 10. Zvala sam ministarstvo i rekli su da ce rezultati biti do kraja tjedna.
 11. Osuđujuća, oslobađajuća i odbijajuća (vjerojatno su ovo tražili iz zkp). Ja sam stavila još dodatno iz gpp podjelu s obzirom na sadržaj pravne zaštite (kondemnatorna, konstitutivna i deklaratorna). Valjda će priznati jedno od toga, pojma nemam.
 12. Mislim da su ovo ista pitanja. Neka pitanja na nadopunu nisu bila precizno postavljena, poput onog "vrste presuda", jer nije bilo navedeno traže li iz gp ili kp postupka. Tako da bi trebali tu priznati obje verzije. Nama su rekli da su rezultati najkasnije do 10.3.
 13. Ne znam, znam samo svoja pitanja i više manje su ovako izgledala. Sjećaš li se ti nekih pitanja? Napiši, pa da usporedimo.
 14. ZV, ZK: 1. Pravo vlasništva je stvarno pravo na određenoj stvari koje ovlašćuje svoga nositelja da s tom stvari i koristima od nje čini što ga je volja te da svakoga drugoga od toga isključi, ako to nije protivno tuđim pravima ni zakonskim ograničenjima. (nadopuna) 2. Zajedničko vlasništvo nastaje: a) Pravnim poslom b) Odlukom zajedničara c) Samo na temelju zakona 3. Što je služnost? a) Stvarno pravo koje mora biti naplatno… b) Stvarni teret koji daje svomu korisniku stvarno pravo na nekretnini
×
×
 • Napravi novi...