Jump to content

Mythos1

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, imam pitanje o uklanjanju bespravne građevine i kazni. Je li moguće dobiti kaznu za bespravnu gradnju bez roka od 15 dana za rušenje o vlastitom trošku ili svako rješenje ima i rok od 15 dana u kojem možete građevinu ukloniti sami?
  2. Pozdrav svima, imam pitanje oko primanja pošte i kako reagirati na isto. Poštar je pokušao dostaviti pismo prije desetak dana (piše na onom papiriću) međutim nikoga nije bilo doma pa je očito u međuvremenu nekada ubacio (toga datuma nije jer bih inače vidio pismo u pošti). U pismu piše da se trebam očitovati na određeni problem u roku od 7 dana, što znači da je rok od primitka već istekao. Što mi preporučujete, očitovati se na taj problem i riskirati da mi kažu kako šaljem odgovor nakon isteka roka ili ići na to da pismo nije primljeno na ruke (što piše na samom pismu da je obavezno)?
  3. Građevinska inspekcija. U međuvremenu sam dobio zapisnik inspekcije. U inspekcijskom nalazu piše da je to šuma posebne namjene, iako na katastru to nije navedeno, dok je na GPU označeno pod istim imenom zona ta i ta - proizvodna namjena - što je zapravo zemlja u blizini, ovo je samo šuma, znam jer su i susjedi nedavno prenamijenili njihovu šumu u pašnjak...što mi je sljedeće činiti?
  4. Pozdrav svima. Nedavno mi je inspekcija stavila znak zabrane gradnje na zemljištu gdje imam drvenu kućicu 3x3, na betonskim stupovima, dakle nema ploče. Zanima me koji su mi sljedeći koraci i kada mogu očekivati kaznu te koje su mi opcije, može li žalba što značiti osim odugovlačenje postupka?
  5. Mythos1

    Prenamjena

    Pozdrav svima, imam par pitanja koja se tiču zemljišta - (način uporabe - šuma). Dakle, kupio sam parcelu, kao dio veće površine koja je parcelirana, vodi se kao šuma, iako je vrlo blizu naselju. Na nju sam postavio drvenu kućicu. Nedavno sam primjetio da je susjed u blizini, koji ima isto zemljište, samo par parcela od mene uspio dobiti kućni broj i u katastru sve izmijeniti u zgradu za povremeni boravak, nadstrešnicu i sl. Da želim isto, koje korake trebam poduzeti?
  6. Imam li kao sindikalni povjerenik kod jednog poslodavca, zaštitu od otkaza, koji imaju svi povjerenici sindikata, ako sam na probnom roku, kod drugog poslodavca...oba poslodavca su škole....i u obje škole moj sindikat ima podružnicu...
  7. Hvala na odgovoru. Dakle, koliko sam shvatio, poslodavac može i izmisliti razlog te mi dati otkaz, a ja nemam nikakvu šansu za obranu...
  8. Pozdrav svima. Dobio sam posao na neodređeno, uz probni rok. Možete li mi reći ima li poslodavac pravo dati mi otkaz iz bilo kojeg razloga, kao, npr. odbijanje cijepljenja... Koliko je u praksi teško braniti poziciju gdje ste na neodređeno, ali uz probni rad? Koje su mi opcije ako slučajno dođe do otkaza, a da to nema veze s mojim obavljanjem radnih obveza?
  9. Može li nezaposlena osoba koja prima zajamčenu minimalnu naknadu ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje preko socijalnog i na koji način?
  10. Zapravo, piše da sam ja samo potpisnik sporazuma...i odričem se suvlasničkog udjela do namirenja.
  11. Ako sam dobro razumio, ja sam sudužnik i u slučaju da se recimo dogodi da se mi razdvojimo i ona ne želi plaćati kredit (preko APN-a), ja moram plaćati, a vlasništvo je svejedno njeno?
  12. Nedavno smo podigli kredit i kupili kuću. U ugovoru s bankom stoji da je kuća koju smo kupili vlasništvo moje cure, koja je i podigla kredit, s obzirom na to da je kreditno sposobna, a ja sam se, što sam pri potpisivanju ugovora vidio, odrekao prava utvrđivanja suvlasničkog udjela na nekretnini po osnovi imovine stečene u izvanbračnoj zajednici, do potpunog namirenja cjelokupne tražbine. Imam li ikakva prava, npr. upisati se kao suvlasnik (iako sam se potpisom toga odrekao) ili kao izvanbračni partner?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija