Jump to content

kirurg

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Suvlasnik sam kuće u 1/2,a u drugoj moj stric kod kojega je i ključ od kuće u kojoj ne živi.Ključ mi dobrovoljno neda,pa mene zanima kako da ja dođem do ključa od kuće obzirom da sam suvlasnik.
  2. kirurg

    Kaznionica

    teško da će ti dozvoliti brojeve telefona od prijatelja...
  3. http://www.vecernji.hr/vijesti/prekrsajna-presuda-vozacicu-oslobodila-kaznenog-progona-clanak-125532 Ponukan člankom iz naših dnevnih novina zanima me na koje se to sve zakone odnosi,i npr.može li se to primjeniti i u zakonu o suzbijanju opojnih droga kada je prekršajna presuda postala pravomoćna prije kaznene presude.Konkretno se radi o čl.173.st.2 kazna zatvora od 2 godine.Postoji li mogućnost da međunarodni sud za ljudska prava i u ovom slučaju ukine kaznenu presudu?
  4. Ovako;dobio sam poziv od centra za socijalnu skrb da dođem ispuniti socijalnu anketu na zahtjev županijskog suda od kojeg sam kažnjen sa dvije godine zatvora zbog članka 173.st.2.Moje pitanje je;da li je to nešto novo,pošto nisam nikada čuo za to,a ni moj odvjetnik?Znam da trebam dobiti poziv od suca izvršenja koji će me uputiti na izdržavanje kazne,ali za ovo nisam imao pojma...Gospođa u centru za socijalnu skrb je bila jako ljubazna i rekla mi je da mi to ide u prilog što sam se odazvao,te da će ona sada izraditi moj profil i složiti da to izgleda dobro i pozitivno za mene...Inače imam 30 godina pa mi je zato bilo čudno što sam dobio poziv od centra...Što dalje sada?
  5. kirurg

    zatvor

    Kada se dobije pravomoćna presuda zatvora,da li se dobije poziv od suca za izvršenje da dođem kod njega pa on onda predloži i odluči kada idem,ili dobijem od njega samo poziv da se javim na izdržavanje kazne zatvora u zatvor poštom? Zanima me da li mogu u dogovoru s njim odrediti kada počinjem izdržavati kaznu,ili ako dobijem poštom rješenje moram slati zamolbu za odgodu izvršenja kazne... Za koliko vremena otprilike se u praksi inače dobiva poziv za izvršenje kazne zatvora u zagrebačkoj županiji?
  6. Ovako,moj pokojni djed je još za života prepisao po četrvrtinu kuće mome ocu i stricu,a polovicu je stavio na baku koja će svoj dio vjerovatno ostaviti stricu. Mene sada zanima slijedeće;da li mogu moj stric i baka prodati tu kuću bez mene,a ako mogu što mi je činiti da zadržim ovo što mi zakonski pripada,ili kako da namirim svoj dio... Ja imam doma taj vlasnički list od pokojnog djeda gdje se vidi da mom ocu pripada četvrtina pa mislim da bez mene ne mogu prodati kuću,nek me neko ispravi ako griješim... I još jedno pitanje;da li sam ja trebao kada mi je otac umro na ostavinskoj raspravi napomenuti da imam dio te kuće pa da se to prepiše na mene,ili će to biti na ostavinskoj raspravi kada baka umre,i da li ja sada mogu otići na sud i prepisati taj dio na sebe?
  7. kirurg

    Putovnica

    Pitanje glasi ;mogu li izvaditi putovnicu ako sam nepravomoćno ili pravomoćno kažnjen zatvorom?
  8. kirurg

    čl.173st.2.

    Dali sudac može ikako izreći kaznu manju od dvije godine za kazneno djelo koje je u naslovu!
  9. Imene to zanima pa ako ima netko info neka kaže...
  10. Jedno pitanje u vezi promjene KZ-a! Za kazneno djelo čl.173.st.2 koje je počinjeno poslije 2006. ukoliko dođe do promjene KZ-a,dali će se na suđenju primjenjivati novi zakon ili taj koji je na snazi poslije 2006?
  11. planina je napisao: da istina,policija je poslala sržavnom odvjetništvu,a oni važu predmet,šta i kako..ljudi su često u zabludi..policija neodlučuje o ničemu..tu je državno odvjetništvo i sud......mislim da češ proči sa uvjetnom...... Hvala, sad mi je malo lakše!Kada mogu očekivati optužnicu od državnog odvjetništva?
  12. Nije se radilo o dilanju tj.nisam uhvaćen u dilanju!To se dogodilo prije 20-ak dana,bio sam 24 sata zadržan+pretres stana u kojem nije ništa pronađeno,nakon čega su me odveli istražnom sucu u zg koji me pustio da se branim sa slobode! Da li će mi biti na sudu olakotne okolnosti uz to što nisam kažnjavan ženidba,dijete na putu itd.? Još jedno pitanje:Da li ću ja dobit kakvo rješenje poštom ili sl.pošto nisam dobio na istražnom sudu nikakav dokument da znam što me čeka,jer u mom prvom postu što sam napisao čl.218.st.8.mi piše u potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta(droge)Znam da su mi na policiji prijetili sa stavkom dva ali to nisam dobio nigdje napismeno pa pretpostavljam da to rješenje tek trebam dobit ili ne!? Hvala unapred na odgovorima!
  13. Uhvaćen sa 30 g. hašiša(7 paketića)nisam nikad do sada kažnjavan:Istražni sudac u Zagrebu me pustio da se branim sa slobode.Zanima me da li se mogu izvući bez zatvora te koliko traje postupak tj.kad mogu očekivati suđenje !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija