Jump to content

betmenica

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je betmenica objavio

  1. Nemam pojma, samo su mi to napisali. Velim, meni doma nista nije doslo nit imam kakav papir.
  2. Ovo su mi napisali u firmi: Kada nam iz banke dostave nalog za zapljenu primanja, po njemu moramo postupiti, naravno ako radnik ima sredstva da mu se oduzme od plaće. U Vašem slučaju je bilo pa Vam je zato i zadano na plaći. Mi ne znamo da li su oni Vas blokirali na FINI ili ne. Mislim da i Vi dobivate na kućnu adresu od banke da ste dužni i ako po tome ne postupite mislim da oni to onda dostavljaju poslodavcu da Vam se oduzme od plaće.
  3. Provjeravala sam i to svaki dan i postu. Nigdje nisam dobila papir ili dokument da mi sjedaju na placu. Zasto onda dio te 1/4 ide na tekuci a dio su stavili pod obustavu, kredit- konstanta? Nije mi to jasno. Ovrsna isprava? Mislite na zaduznicu prilikom ugovaranja kredita?
  4. Preuzimam postu, ali gledala sam i na oglasnoj ploci i na papirima koje imam- nigdje nemam taj papir, to rijesenje ili da mi mogu sjest na placu.
  5. Nisam mogla izbjec, jer nitko od njih nije bio za dogovor i razgovor. Oke, hvala Vam. Ja to nigdje nemam to rijesenje. Ici cu u finu. Lp
  6. To mogu provjeriti na e gradjani i slicnim servisima? Hvala.
  7. Svi su isli trajnim nalogom, 15.u mjesecu mi se skidala rata kredita sa racuna. Nikad nisam imala AZ na placi pa mi nije jasno otkud to. Imam ovrhu i zbog kredita i minusa, pa mi sad nije jasno... jedan dio ide na kredit a drugi za minus ili?
  8. Pozdrav, ako moze pomoc. PBZ me ovrsio, a zasticeni racun mi je u HPBu. Sad gledam platnu listu i pise ovako: Obustave iz place- kredit konstanta PBZ 633 kn Iznos za isplatu: hpb tekuci racun 694,44 kn Ta dva iznosa su ukupno 1/4 place i to mi je jasno da uzimaju za ovrhu ali kako dio ide na PBZ racun a dio na HPB. Nisam imala administrativnu zabranu na placi nit ista. Pa mi nije jasno, zar ne bi trebala 1/4 na nezasticeni a ne dio sim, dio tam. Ionako se ovo sa tekuceg HPB racuna prebaci odmah na tekuci PBZ... LP
  9. Znam to ali sto ako je placa vec u procesu uplate? Sto onda? Mogu li dobiti povrat sredstava i zatraziti deblokadu racuna?
  10. A placa? Kako ce mi to sjest? S obzirom da je placa za 2 3 dana...
  11. Pozdrav, Blokiran mi je racun, na e gradjani pise da je blokirala fina zbog duga PBZ kredita, neplacene 3 rate. Danas su mi blokirali racune, a placa je za par dana. Sto mi je dalje ciniti? Hocu moc doc do svojih novaca na racunu i do place? Nisam dobila nikakvu obavijest doma, slucajno vidjela danas na e gradjani. Molim Vas pomoc, ne znam sto bih...
  12. zanima me još... što ako imam sindikalnu pozajmicu koja mi se direktno skida sa plaće. kako to onda funkcionira kod ovrhe?
  13. niti jedan. oba su gotovinski krediti, nenamjenski. na svoje ime nemam pokretnine niti nekretnine.
  14. oke, hvala Vam puno. onda mi je, nažalost,isplativije da stavim HPB kredit da se skida sa plaće a da ostatak do 1/4 ide za PBZ. LP
  15. ne razumijem... ovrha na plaći je ovo što bi mi HPB uzimao za ratu kredita? ovrha na novčanim sredstvima je... ovaj ostatak koji bi dobivao PBZ, kako je Analitichar napisao?
  16. S obzirom da imam kredit u HPBu i PBZu, ako stavim da mi se trajnim nalogom skida rata kredita za HPB, tj.administrativna zabrana na placi, moze li me PBZ ovrsiti? Nisam platila vec 2-3 rate. U tom slucaju HPB uzima automatski sa place, PBZ se naplacuje 1/4 od preostalog iznosa, a preostale 3/4 idu na zasticeni? Ili se administrativna zabrana gleda kao i ovrha te mi pbz moze uzeti samo razliku rate za HPB i jedne cetvrtine? Primjer, banalni. Placa mi je 5000 kn, rata za HPB 800 kn, ostaje 4200. Od tih 4200 pbz uzima 1/4- 1050 kn, a meni sjeda 3150 na zasticeni. Ili placa mi je 5000 kn, rata za HPB 800 kn. 1/4 od place je u tom slucaju 1250. Ako HPB uzima vec 800 kn administrativnom zabranom na placi, dal PBZ dobiva 450 kn ( 1250 od 1/4 minus rata kredita HPB) ili je u redu cekanja dok ja ne otplatim kredit u HPBu? Nadam se da sam dobro postavila pitanje.
  17. Pozdrav svima! Nakon rastave roditelja, mama i ja smo ostale same u gradskom stanu. Mama je psihički bolesnik koji nikad nije liječen, maltretira me, zlostavlja i stalno prijeti kako će me odjaviti sa ove adrese i da će me izbaciti van iz stana. ima li ona to pravo? može li ona mene odjaviti kad hoće ili nemam razloga za brigu? kako se postaviti ako ona mene stvarno izbaci van, što pokušava svako malo? nažalost zbog plaće i kredita ne mogu otići u najam. lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija