Jump to content

milicastt

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ako si ostavio specijalnu punomoc moraju dati tvojoj majci. Tako je bilo i kod mene. Salji mejl na mup.hr.
  2. Ne smije toliko cekati tamo. Bar su meni tako rekli. Poslije 3 mjeseca se salje nazad u Zagreb i ponistava rjesenje, kako god bilo. Napisi specijalnu punomoc roditeljima. Tako sam ja uradila i moraju dati rjesenje. Pozz
  3. A da li ti je on rekao, ako te drugostupanjski sud odbije i ides na upravni sud, koliko se onda ceka na odluku? Cekam vec gotovo godinu dana na odgovor na zalbu. Radi kako ti advokat savjetuje.
  4. Ako ti na zalbu ne odgovore u roku 60 dana mozes da pises pozurnicu. Kad posaljes pozurnicu onda imaju rok od 7 dana da odgovore, ali ne drugostepeni organ mup-a, nego neko drugo tijelo. Sad sam zaboravila koje. Ne znam zasto se zuris na upravni sud. Tamo tek proces traje dugo.
  5. Oprostite ako sam naporna sa pitanjima, ali zanima me cijelokupni postupak zato sto mi je u ovom slucau vrijeme veoma bitno. Da li mi mozete reci ako se dobije negativno rjesenje i ide se na upravni spor da li tu postoji neki zakonski rok do kad se to mora rijesiti ili moze da se razvuce godinama?
  6. Hvala Vam puno. Cekat cu odgovor pa ako budem morala na sud onda cu detaljno da se raspitam o svemu.
  7. Hvala, procitat cu ovo sto se postavili.
  8. I to su svi troskovi + advokat?
  9. Hvala na odgovoru. Koliko se to placa? Da li postoji neka tarifa ili to zavisi od slucaja do slucaja?
  10. Hvala svima na odgovorima. Ako sam dobro procitala, ako poslije 68 dana posaljem pozurnicu, postoji velika vjerovatnoca da ce me odbiti samo zato sto sam poslala pozurnicu??! Nadam se da ce rjesenje, kakvo god bilo, doci u zadanom roku.
  11. Tek sam predala. Hvala Vam jos jednom na odgovoru. Negdje sam pročitala da je rok da se ocituju sto se tice zalbi 60 dana pa sam zato htjela da provjerim.
  12. Hvala na odgovoru, ali ne znam da li smo se razumjeli. Od 1 do 6 godina je rok da mi odgovore na moju zalbu na rjesenje?
  13. Zasto je bitno po kom clanku? Zanima me da li postoji neki rok za rjesenje zalbe. Mislim da nema veze po kom clanku sam podnijela zahtjev za drzavljanstvo.
  14. milicastt

    Zalba

    Postovani, da li neko zna koliko se ceka kad se podnese zalba na rjesenje o drzavljanstvu? Zalba se inace podnosi Komisiji za rješavanje u drugostupanjskom postupku MUP HR.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija