Jump to content

mirah

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vodite računa: nakon 120 dana neprekidne blokade računa FINA podnosi zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka...
  2. Otvaranje stečaja ne zaustavlja prekršajne postupke. Idite na ročište, izložite svoj slučaj i molite da radi navedenih okolnosti odrede ukor ili neku blagu kaznu. Poduzeće u stečaju kaznu ne bi trebalo platit (to je tražbina nižeg isplatnog reda), iako prekršajni sudovi istu znaju poslati na ovrhu putem Fine, pa je onda potrebno potraživati u stečaju novac nazad (ako se stečaj provodi). Kazna za odgovornu osobu je naplativa bez obzira na stečaj, pa se zato potrudite na ročištu da bude što manja.
  3. Ne. Banka ima pravo samoinicijativno Vam otkazati ugovor o vođenju računa.
  4. Je li stečaj proveden, ili je otvoren i zaključen? Ne, stečajni upravitelj nije dužan voditi računa o tuđim prijavama, već ih zaprimiti i evidentirati.
  5. Poštovani Ivane, G. Linić se sigurno nije osobno zamarao s Vašom tvrtkom, ali dozvolite da odgovorim na Vaše pitanje protupitanjem: je li Vam u dokumentima opeda upisana zabrana otuđenja?
  6. Poštovana, Znate li možda da li i obrt dohodaš u stečaju treba predati dva godišnja obračuna? Kao firme? Unaprijed hvala Vama, ili nekom tko zna odgovor.
  7. Kupili smo stan u nekad privatnoj kući, koja danas ima pet stanova i garažu, tj. šest suvlasnika. Jedan od suvlasnika, koji ima dva stana u zgradi, tvrdi da nismo obvezni organizirati brigu o zajedničkim dijelovima zgrade, jer on ima 50% stambenog prostora (u metrima kvadratnim). Može li me netko uputiti na propise koji uređuju to područje? Unaprijed hvala.
  8. Mali ispravak: ne nakon godinu dana, nego nakon 60 dana neprekidne blokade.
  9. Ovo je za Vas sretno rješenje. Kad sud zatraži, ići ćete u Narodne novine i kupiti obrazac za popis imovine kojeg ćete popuniti i ovjeriti kod javnog bilježnika. Naravno, popunit ćete da firma nema imovine (opet naravno, ako je stvarno nema). Sudac će Vas ispitati na okolnosti na ročištu, te donijeti odluku kojom poziva vaše vjerovnike da predujme iznos (oko 20-30.000 kn) za troškove st. postupka. Tu se u takvim slučajevima redovito nitko ne odazove, pa sudac donese rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka, temeljem koje se Vaša firma briše iz sudskog registra. Vaš trošak je onaj trošak ovjere potpisa kod javnog bilježnika, mislim do 100 kn.
  10. Mislim da u slučaju kad radnik da otkaz on nema pravo na naknadu. Mislim, kažem.
  11. Kad jednom dođe do otvaranja stečajnog postupka, onda se pravila igre odvijaju prema njemu. A ona su za dužnika prilično okrutna. Ne znam radi li se ovdje o dužniku pravnoj ili fizičkoj osobi... Jedini tko može prodavati (unovčavati) imovinu stečajnog dužnika jest stečajni upravitelj, osim u slučaju kad na njoj postoji založno pravo (stečajni sudac ako to ovrhom ne napravi stečajni vjerovnik). Za bingo je kasno, igrao je do objave o pokretanju stečaja
  12. Web stranicu možeš otvoriti i kao osoba koja nudi određene usluge, ne samo kao firma. Bitno je da imaš otvoren žiro-račun (ne tekući) na kojeg možeš primati uplate za autorske honorare.
  13. Ima li netko iskustva što me čeka kod suca za prekršaje jer sam kao poslodavac u Ugovoru o radu na određeno vrijeme (greškom) izostavila razlog sklapanja ugovora? Znam koje su predviđene zakonske kazne, ali kakva je praksa?
  14. Uistinu sam zahvalna na vašem mišljenju. Dozvolite još samo malu napomenu: cijevi i kabele nisam mijenjala iz čista mira. Najprije su cijevi pukle i uzrokovale pravi potop. Kabele sam mijenjala kad je počelo smrdjeti na izgorenu plastiku i kad smo shvatili da možemo izgoriti jer je instalacija dotrajala. Također, kadu sam ugradila jer sam trebala održavati higijenu mom djedu koji je bolovao od tumora prostate. Mislite li da sud ima razumijevanja za te 'trivijalnosti'? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija