Jump to content

Ninetta

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jos nije trazen, a razlog bi bio zaposljavanje u drugoj drzavi,pa ako to ne bi ispunilo ocekivanja,povratak na trenutni tj.prijasnji posao u Hr
  2. Zanima me objasnjenje oko neplacenog dopusta i mirovanja svih prava iz radnog odnosa - ako se nalazim u tom statusu da li se za to vrijeme mogu zaposliti i prijaviti u nekoj od zemalja EU ? Ako je odgovor negativan, postoji li ikakva druga mogucnost legalnog obavljanja drugog posla u EU - osim otkaza u prethodnom poduzecu - u HR ?
  3. Nećak je nakon 5 mjeseci rada na određeno sporazumno prekinuo radni odnos.Za mjesec dana bi trebao poceti s dobrovoljnim sluzenjem vojnog roka.Zanima me sto sada treba uciniti - da li se moze prijaviti na burzu te kako rijesiti zdravstveno osiguranje,molim za savjet.
  4. Postovani, imam 10 mjeseci borbenog sektora. Hvala 🙂
  5. Tako je,mislim na tih 5 godina rata u duplom trajanju.Zanima me da li osobno moram to "prijaviti" u mirovinskom ili je to kod njih vidljivo na neki nacin?
  6. Postovani, obzirom da sam u stalnom radnom odnosu (iako danas nista nije sigurno),s navrsenih 60 god.zivota imat cu 41 god.efektivnog i 46 god. mirovinskog staza...a tada ce jos za žene važiti onaj prelazni period do 2030.god., pa mozda uspijem u zasluzenu mirovinu i kojih par mjeseci prije 60.rođendana 😁
  7. Znam,zahvaljujem Vam na odgovoru,osobno mi ne odgovara da se mirovinski sustavi vezu za dob,a ne za staz,ali to je neka druga tema...lijep pozdrav.
  8. U redu,ali polazište je uvijek 60 god zivota, na razne varijacije godina radnog staza. 60 god zivota je fiksno, a godinama staza se moze kombinirati, zar ne?Pri tome ne mislim na iznos mirovine,vec na prve uvjete za odlazak u mirovinu.
  9. Hvala na inf.,moje misljenje odnosilo se na sticanje prvih uvjeta za mirovinu,u kojima su u svim mogucim opcijama nepravedno zanemarene godine radnog staza u korist godina zivota.
  10. Hvala na informacijama,godine zivota su prioritet u svim izačunima,uzalud je imati dugogodisnji radni staz.
  11. Zanima me da li se u odredjenim uvjetima, i kojima, moze ici u prijevremenu mirovinu bez navrsenih 60 god zivota?
  12. Postovani, u 2021.g.navrsavam 38 god efektivnog staza i 33 mirovinskog,pogresno je napisano u prijasnjoj objavi. Da li se time sto mijenja za prijevremenu braniteljsku mirovinu ( 60 god.zivota?)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija