Jump to content

Maria12

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Maria12 objavio

  1. Poštovani, trenutno sam na dopustu radi njege djeteta s teškoćama u razvoju, te bih Vas zamolila ako mi možete pomoći dal' imam pravo na uvećani dječji doplatak? Živim sa roditeljima , otac mi je zaposleni pa pretpostavljam da trebam priložiti i papir sa njegovim primanjima? Od početka ove godine njegova primanja ili? Također sam čula da se obratim czss i da tamo imam pravo na naknadu , ali me to buni jer nisam roditelj njegovatelj nego samo koristim dopust radi njege djeteta, puno osoba sam čula da imam neka prava što se tiče naknada a ja ništa osim osnovne ne koristim. Hvala
  2. Tako je, plan sa CZSS je potvrđen od strane suda
  3. Poštovani, sa bivšim sam sporazumno dogovorila na CZSS plan o zajedničkoj skrbi gdje smo se dogovorili dane kada će on dolaziti vidjeti sina. On se meni izrazio da se ne misli pridržavati tog plana te da je njegova dobra volja kada će doći i hoće li uopće doći. Imam li ja neka prava da se toga mora držati ili šta? Jer meni ne paše da ja nisam upućena kad on dolazi ili ne . Ne razumijem čemu onda zajedničko skrbništvo ako oboje nemamo istu obavezu držati se tog plana kojeg smo potpisali. Hvala
  4. Očito je plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi koji će idući tjedan biti predan sudu
  5. Samo sa papirom sa centra za socijalnu skrb gdje je dogovoren iznos alimentacije i godina od koje kreće placanje ( 2021.) i termin kada otac dolazi vidjeti sina. Poprilično sam sigurna da je socijalna radnica rekla da plati u ratama ta 3 mj ali on kaže da ona to nije rekla 😏 planiram ovak i onak otići opet na CZSS , samo ovako informativno pitam.
  6. Poštovanje, sa CZSS imam papire gdje je određeno da alimentacija se plača od 2021. Otac je počeo plaćati od 04.mj , dal' ja imam pravo tražiti da otac plati i ova 3 mjeseca pošto je otac sudjelovao minimalno u 10 mjeseci starosti svoga sina?
  7. Poštovanje, nisam sigurna da li pišem u dobroj rubrici , radi se o povratu poreza za mog maloljetnog sina. On je prijavljen na poreznu karticu od svog oca ( radi većeg povrata poreza) , a meni je rečeno da ja kao majka sa kojom dijete živi imam pravo na pola toga iznosa, znači pola pola. Danas na poreznoj mi je rečeno da ja ne mogu dobiti pola , te da je njegov otac koristio kao poreznu olakšicu kroz plaču umjesto isplate . Navodno mogu tražiti da vrati sve te porezne olakšice , ali bi time oštetila državni proračun. Ne razumijem jer mi je rečeno drugačije, ne vjerujem da on nije dobio povrat i molila bih Vas ako je netko više upućeni možda mi može objasniti. Hvala puno!
  8. Evo i mene to Ceka, slična situacija samo što je mene moj u vrijeme trudnoće vrijeđao , govorio da sam jadna mater jer mi moja mama pomaže i još puno puno toga...tražio abortus da napravim u dva navrata, financijski pomagao nikako te bio jako bahat po tom pitanju,nije se javljao kada se mali rodio po 2 mj, niti njegovi me nisu kontaktirali, ne bi malog niti vidjeli da ga ja nisam u dva navrata vodila im ga, i bilo je strašno jer na žalost oni su svom unuku stranci te se jako plače ako se ja izdvojim iz prostorije a sada bi da malog im ostavljam. Uz to otac traži da plati manju alimentaciju jer bi trebao putovati u drugi grad. Ja sam dala sve od sebe da budemo obitelj, što se nije prihvatilo nikako niti je bilo barem ikakvog kompromisa sa njegove strane na kraju odustala jer mislim da Ce malom biti bolje da ne sluša ovakve stvari. Pokušali smo par puta, izjasnio se u više navrata da je njemu bolje ovako , u tim pokušajima također nije bilo bajno jer on kad je ljut ne može brinuti o bebi. Tada sam rekla nikada više! Znam da se javljam nakon ohoho vremena, zanima me kako ste Vi na kraju prošli?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija