Jump to content

kvaka 22

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Osnova za poništenje ugovora je ta što otac i nevjesta nisu u dobrim odnosima (čl. 583 st. 2 i st.3) niti su bili čak i za bratova života kao i činjenica što otac sumnja da će ga nevjesta uzdržavati. Zanima me može li otac na račun toga tražiti poništenje ugovora i onda napraviti novi ugovor sa mnom?
  2. Poštovani, može li davatelj ugovora svojom voljom promijeniti ugovor o uzdržavanju nakon smrti uzdržavatelja i to pravo prebaciti na nekog drugog (npr.na drugog člana uže ili šire obitelji) ili poništiti ugovor?
  3. Poštovani, Moj otac je prije par godina sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju sa bratom a majka sa mnom. Majka je prije godinu dana preminula te sam ja realizirao ono što je stajalo u mom ugovoru i naslijedio stan. Nažalost, nedavno je umro i brat koji je oženjen i ima sina. Naš otac je još uvijek živ. Sad me zanima sljedeće: 1. Prenose li se prava iz ugovora koji je otac sklopio s pokojnim bratom automatski na njegovu udovicu i sina ili otac ima mogućnost promjene ugovora (budući se radi o velikoj kući a nevjesta i moj otac nikad nisu bili u dobrim odnosima)? 2. Kakva je uopće zakonska praksa u ovim slučajevima? 3. Je li brat za života mogao svoja prava prenijeti na suprugu i sina bez očeva pristanka? Ja i brat smo svojedobno nakon ovjere naših ugovora bili na zemljišniku. Molim Vaš odgovor. Lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija