Jump to content

Doroteaaaaa

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Doroteaaaaa objavio

  1. Što se tiče imovine, govorimo o nekretnini jedinoj u kojoj su žive moj otac i baka. Što se tiče očevih dugova, rješava se spor s bankom oko švicarca i u taj dio nisam u potpunosti upućena, sva ostala svoja dugovanja uredno podmiruje.
  2. Imate li onda savjet kako postupiti u ovoj situaciji?
  3. Poštovani, Baka je na samrti a s obzirom da nije ostavila nikakav papirnati dokument iza sebe ide ostavinska rasprava. Naime, otac nije u nikakvom odnosu s tetom (bakinom kćeri), i otac je trenutno blokiran (postupak rješavanja švicarca je u tijeku). Interesira nas koji je mogući postupak tijekom ostavinske rasprave, da li on svoj naslijeđeni dio može prenijeti na svoje dijete, mene ili brata ili ne?
  4. Poštovani, Imamo specifičnu situaciju. Naime, prošli ponedjeljak je zatečena na radnom mjestu pod utjecajem alkohola te ju je direktor udaljio s radnog mjesta. Poslali smo ju s uputnicom na medicinu rada kako bi se izvršio alkotest, no, radnica isti nije napravila pa smo joj uručili odluku o otkazu s danom odjave 21.02.2022. Dana 16.02.2022. radnica je otvorila bolovanje (navela je kako ide na liječenje). Zanima nas kada ju možemo odjaviti s obzirom direktor misli da to učinimo s današnjim danom? Napomena, radnica se još uvijek nalazi pod probnim radom.
  5. Naime, 16. kolovoza smo djelatnici poslali poštom „Upozorenje na skrivljeno ponašanje radnika“ jer se djelatnica nije javljala poslodavcu s opravdanim danima za izostanak, niti telefonski, niti putem mail – a. Nakon što nam se pošiljka vratila, 26. kolovoza smo poslali „Odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu“. Navedena pošiljka nam se također vratila jer ju djelatnica nije preuzela niti kod kuće niti u poštanskom uredu. Rečeno nam je da taj dan kada se pošiljka vrati trebamo na oglasnu ploču staviti navedenu odluku te da ju nakon isteka od 8 dana možemo tj. moramo odjaviti. Dakle, ako je pošiljka vraćena prošlog ponedjeljka (06. rujna 2021. godine), da li je današnji dan 8-mi dan ili sutrašnji koji je ujedno i dan odjave? Možete li me više savjetovati i uputiti?
  6. Poštovani, Potreban mi je nekakav obrazac kratkoročne pozajmice koju daje poslodavac fizičkoj osobi u ovom slučaju radniku? Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija