Jump to content

Nekim

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nekim

    Prodaja stana

    Pozdrav, živim u stanu (oko 200 kvadrata) zajedno sa majkom, sestrom i sestrinih 3 djece. Majka želi prodati stan i kupiti si novi stan u kojem će provesti mirovinu. Ostavinskom raspravom od prije 7 godina kompletno vlasništvo stana je pripalo majci te smo se sestra i ja odrekli svog dijela vlasništva u korist naše majke. Sestra međutim sada ne želi odseliti iz stana iako ima stalan posao, vrlo visoka primanja i kreditno je sposobna kupiti si stan te prijeti tužbama i socijalnom službom. Ja nemam nikakvih problema sa prodajom stana jer smatram kako je situacija na tržištu nekretnina katastrofalna i želim da naša majka može kupiti normalan stan sa punim iznosom od prodaje trenutačnog stana. Može li stan biti prodan bez pravnog stopiranja od strane naše sestre?
  2. Pozdrav, imam snimku osobe na kojoj ta osoba upućuje prijetnje smrću, razbija inventar i fizički je nasilna. Ako bih ju išao prijaviti policiji i navesti snimku kao dokaz mogu li biti optužen za neovlašteno snimanje pošto osoba koja je na snimci ne zna da ju se snima i nije na javnom mjestu?
  3. 1. Nismo zvali policiju iako bi, u nekoliko navrata, poziv policiji bio sasvim opravdan. Problematično je što brat radi u državnoj službi te bi ga osuda za obiteljsko nasilja vjerovatno koštala posla što bi moglo otežati daljnje riješavanje situacije a i teško nam je nazvati policiju članu obitelji. 2. Dijete bi otišlo sa ocem i njegovom partnericom a mi bismo uzbunili czss ako vidimo da se stvari kreću u lošem smjeru.
  4. Pozdrav, sa mnom i majkom u obiteljskoj kući živi naš brat koji živi vrlo neurednim životom a ima i psihičkih problema te malodobno dijete (supruga je preminula prije par godina). Nažalost on jednostavno ne vidi da ima psihičkih problema i odbija tražiti pomoć a njegovo ponašanje zna biti jako nestabilno a mi ne možemo to više trpiti te bismo htjeli da se odseli (za što ima financijske mogućnosti) a on uporno to odbija. Brat nije vlasnik kuće već ja i majka ali ima prijavljeno boravište na našoj adresi pa me zanima možemo li po zakonu tražiti intervenciju policije ili czss da ga prisile na napuštanje kuće?
  5. Pozdrav poštovani, mogu li se kaznena djela obiteljskog nasilja i prijetnje (čl. 2) smatrati produljenim kaznenim djelima ako ih je počinitelj počinio nekoliko puta te kroz višetjedni vremenski period? Također, može li se za oba navedena djela zasebno izreči kazna za polovicu veća od gornje mjere kazne?
  6. Nekim

    Poziv

    Pozdrav, postoji li i koliki je rok za dobivanje poziva za izdržavanje kazne ako je okrivljenik pravomoćno osuđen za nekoliko nasilnih kaznenih djela?
  7. Nekim

    Priznanje

    Pozdrav, može li se na suđenju povući priznanje koje je dano tijekom ispitivanja u ODO?
  8. Hvala Vam na odgovoru, možete li pojasniti termin dokazne radnje ispitivanja svjedoka?
  9. Pozdrav, uvažava li se na kaznenom sudu iskaz policiji od strane pokojnika (koji je ujedno svjedok i oštečenik) ali navedeni pokojnik nije uspio potvrditi navedeni iskaz sudu zato što je u međuvremenu preminuo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija