Jump to content

Mia.a

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mia.a objavio

  1. Naravno da hoće! Rezultati će svakako biti prije Nove Godine. 1. 1. 2009. stupa na snagu novi Zakon o vježbenicima......, upadate prije 1. 1. po starom programu!!!!!!!!!!!!!!!!! Bit će božićnih poklončića
  2. Jedan od navedenih ureda je već izabrao vježbenika, za ostale ne znam.. U pravilu se ti odvjetnici jave i pozivaju na razgovore.. Sad za ovo konkretno ne znam, ali mislim da bi mogao/la nazvati ih i ispitati u kojoj je sve to fazi.
  3. Mia.a

    Rjecnici - pomoc!

    Imaš ih par "online"..
  4. Vezano za takve natječaje..U pravilu, u trenutku kad je natječaj za javnobilježničkog vježbenika objavljen u NN, JAVNI BILJEŽNIK već ima izabranog kandidata. Ja sam bila na 2 razgovora kada su javni bilježnici objavili oglas za posao na portalima za zapošljavanje..na osnovi pristiglih prijava sa kandidatima obavili razgovore i testiranja..Tek kada su si sami izabrali kandidata, objavljuje se natječaj u NN, jer se mora i to je to. Oglas na HZZ je objavljen zbog poticaja i zbog ničega više. I to je nažalost cijela priča! Savjetujem, raspitati se kod javnih bilježnika, da li tko treba vježbenika, naglasiti im da ispunjavate uvjete za poticaje, te da bi im bili jeftini,a puno posla odradili itd..Mislim da od oglasa u NN nema sreće.. I u pravilu vam na testiranjima ispituju informatička znanja, što se manje - više svodi na brzinu tipkanja..Dakle, položen daktilografski tečaj je VELIKA prednost.
  5. Ja nekako mislim da mi budući pripravnici nismo u poziciji da možemo birati, u smislu - ja bi sud, a ne bi državno odvjetništvo itd. Vježbenička praksa u državnom odvjetništvu traje 18 mjeseci, a od toga su vježbenici 9 mjeseci na sudu, tako da..... S druge strane mislim da nitko ne može biti u potpunosti uvjeren da baš on zaslužuje dobiti posao. Npr. za natječaj za Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu su se prijavili kandidati iz cijele Hrvatske, sa Pravnih fakulteta u Zagrebu, Osijeku, iz Splita i Rijeke. Vjerujte mi iz svih tih fakulteta "izašao" je velik broj vrlo dobrih i odličnih studenata (MA NEK JE SAMO SA SVAKOG BILO 5 VRLO DOBRIH I 5 ODLIČNIH, A VIŠE JE..)a pogledajte samo kako mali broj vježbenika traže, tako da..... A i nadam se da znate da ocjene i prosjek studiranja nisu jedine bitne. Ocjenjuje se i razgovor! Odnosno na nekim mjestima testiranje. Tako da, u osnovi, ne mora nužno kandidat s najboljim ocjenama dobiti posao, ako je bio lošiji na testiranju. Uzevši sve to u obzir, čudi me kolega Floki...trebali ste otići na razgovor. Ništa ne bi izgubili!! A i bile bi vam veće šanse, ovako.. A da!Kolega je nama učinio uslugu, jer je bio jedan kandidat manje! Da, ali nas je više od 100 prijavljenih, a 1 se prima, tako da jedan više-manje ništa ne znači.A od tih najmanje 100 bar je 20 odličnih i vrlo dobrih studenata. Dakle, realnost.......
  6. Da li ti je možda teta u ministarstvu rekla kada bi mogli početi razgovori? Thanks.
  7. Razgovori bi mogli biti krajem 5.mjeseca, a rezultati u 6.mjesecu. Početak rada: 9 ili 10 mjesec! Moja procjena! Bar se tako nadam
  8. Najtočnije i najpotpunije informacije ćeš dobiti ako nazoveš 062 121212. Oni sve znaju, a i zaduženi su davati sve inf.o poticajima. Ja sam zvala! Iskreno se nadam da nisi izgubio poticaje zbog tih okolnosti. Sretno!
  9. Mia.a

    Što nakon faksa?

    Nakon 10 godina staža, u odvjetništvu i sudstvu puno je veća plaća od 5 500!!!!!! Bez daljnjeg! Nažalost ili na sreću!
  10. Sufinanciranje zapošljavanja mladih osoba bez iskustva-može li mi netko pouzdano odgovoriti koji je rok prijave na Zavod od dana diplomiranja, da bi se stekli uvjeti za korištenje mjera? Naime, bio je rok od 30 dana za srednju stručnu spremu, a za visoku rok od 90 dana od dana diplomiranja? Da li je još uvijek tako? Ili kako čitam, za sve 30 dana? Hvala na informacijama, hitno je
  11. Mia.a

    Što nakon faksa?

    Da li znate gdje je veća mogućnost napredovanja, u javnobilježničkom uredu ili odvjetničkom? Čini mi se da kod javnog bilježnika nakon što položiš i pravosudni i javnobilježnički ispit, te postaneš prisjednik, male su šanse da te imenuju za javnog bilježnika (znamo kak to ide). Mislim da su veće šanse da se postane odvjetnik. Da li griješim?
  12. Mia.a

    Što nakon faksa?

    Koji bi posao izabrali, naravno kad bi se moglo birati? I kad bi bila riječ o ovakva dva posla, pod ovakvim pretpostavkama. 1. javnobilježnički ured, ugodan, rad isključivo u uredu, nema Suda, rasprava itd. , ali dosta dinamičan, fiksno i jako dobro radno vrijeme, plaća pripravnika oko 3 200, 00 kn ILI 2. odvjetnički ured, malo više stresa, ali ok, Sud, gruntovnica itd. svakodnevno, bez radnog vremena, ostajanje do večernjih sati, ali nešto veća plaća nego javnobilježničkog vježbenika, blizu 4 000, 00.
  13. Mia.a

    Što nakon faksa?

    Mislim da je najbolje početi na sudu. Puno se toga vidi, prođe puno odjela, nauči..stekne se uvid u to kak naše pravosuđe funkcionira! Za tek diplomiranog pravnika više nego odličan posao. Nema toliko stresa, a i super je radno vrijeme. To je samo moje mišljenje. Što mislite o odrađivanju pripravničkog u javnobilježničkom uredu, da li netko ima iskustva? I kakve su mogućnosti napredovanja? Koliko se nauči?
  14. Njemački aktivan??????????????
  15. Mia.a

    rude i partneri

    Pa ti reci, zar je takav problem bio javiti kandidatima da je netko primljen, pogotovo ako vas je tako malo ostalo u užem krugu.. Pa jedan obični mail ili barem telefonski poziv bi bio dovoljan. To ti je samo znak koliko te cijene i uvažavaju. Nema tu ni mrvice profesionalnosti. I nemaš razloga žaliti zbog tog posla, ne treba ti to.
  16. Hvala na inf. Istina, baš sam išla provjeriti, primljeno je 10 vježbenika...Sigurno dugo neće biti natječaja. Možda volontiranje nije loša opcija????
  17. Mia.a

    rude i partneri

    Hvala Ktinga!!!!!!! Baš su mogli i obavijestiti ostale kandidate da su nekoga primili....
  18. Mia.a

    rude i partneri

    Da li su primili nekoga? Hvala
  19. Hej Teo321, imaš li kakvih informacija kada bi mogao biti raspisan bilo kakav natječaj za sud?
  20. Traži se muški kandidat!!!!!!!!!!
  21. I mene zanima taj podatak, pa ukoliko itko ima kakvu informaciju, molim neka javi!!!!!! Inače, ti natječaji i kad budu raspisani toliko dugo traju, tak da mi je nada sve manja i manja..
  22. Da li tko ima informaciju kada će biti raspisan natječaj za sudačkog vježbenika na bilo kojem Sudu u Zagrebu ili okolici i o čemu to ovisi? Znam da predsjednik Suda šalje prijedlog Ministarstvu pravosuđa, tako nekako..ali na koji način predsjednik Suda odlučuje? Hvala na informacijama
  23. Hvala na informacijama, svakako su korisne! Moje mišljenje je nešto drugo, sasvim individualno..Psiholog na testiranju u nekoj velikoj firmi-ma razumijem, kad traže određeni profil osobe, da se uklopi u cijeli tim itd. Međutim, psiholog na natječaju za radno mjesto vježbenika u malom odvjetničkom uredu u kojem radi samo jedna odvjetnica, ne znam..nekako zvuči pretjerano. I mislim da je korisnije znati što je d.., pa makar i izbiflati i npr. razlikovati ga od d.d. itd..i tisuću takvih stvari nego biti odličan na psihološkom testiranju, a da nemaš pojma o pravu..Možeš pričati i 4 strana jezika i biti izvrstan kod psihologa, ali da se u pravu pogubiš i ne pohvataš sve. Nekako je ono za što smo se školovali 4 i više godina palo u drugi plan. Ali ovo je samo moje mišljenje. Puno sreće svima i još jednom hvala na informacijama!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija