Jump to content

Brko_

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Brko_ objavio

  1. Pozdrav, Kupio sam friško parcelu i na njoj imam par problema čiji je direktni uzrok problema vlasnik meni susjedne parcele na kojoj on ima izgrađenu kuću. Problemi koji su i na koje sam pozvao tog vlasnika da ih sanira: - susjedna parcela koja graniči s mojom ima visoki navoz parcela je 70 cm viša u odnosu na moju parcelu i sve druge parcele u istoj ulici ujedno je i dio tog navoz preko međe i u duljini od cca 80 do 120 cm je na mojoj parceli (ca 5-6 kubika agregata ugrubo), taj navoz treba maknuti i postaviti nepropusnu ogradu da se opet sve ne ruši na moj posjed - drugi problem je taj da ima spojenu odvodnju oborinskih voda s te kuće na moju parcelu (ima krov pozicioniran istok-zapad) te se sva oborinska voda s nj ca 80 kvadrata krovišta putem 2 žljeba na koje je spojena kanalizacijska cijev ispušta na moju parcelu i jasno se vidi kako je kroz protek vremena već skoro nama nastala stalnim plavljenjem kroz oborine (trebati će to zavoziti, a to opet košta) Koliko mogu zaključiti po tome da su osvanuli stupići za iskolčenje unatrag par dana vjerovatno je pozvan mjernik - međutim ja kao vlasnik susjedne parcele gdje se utvrđuje međa nisam pozvan da sudjelujem pri njezino utvrđivanju. Sve parcele u toj ulici su isparcelizirane i postavljeni su žuti markeri međe i sve je jasno i tu su markeri vidljivi (a sve je opet uneseno u katastar i zemlj. knjige prije nego je općina prodavala parcele). Dojam je da se tim potezom išlo na provokaciju jer i tu vidim da su išli s mjerenjem ca jedan pedalj na moju parcelu. Vlasnika sam u dva navrata pismeno i u dva navrata usmeno ljudski ali jasno pozvao da u kratkom roku ukloni navedene nedostatke koji nanose direktnu štetu mojoj imovini. Proteklo je ca dva tjedna i ništa se ne događa po pitanju navoza i oborinskih voda (pol dana posla kojeg treba napraviti). A kako vidim s kim imam posla ja bih to malo ubrzao jer mi se ne da navlačiti a majstori su mi u najavi i hoću imati sve čisto. Imam par solucija kako to riješiti ali reko da i vas čujem pa molim napišite kakve solucije vi imate (još jedno pismo za zadnje, sud, odvj. itd.) Hvala!
  2. To su ti naši javni servisi "nama na usluzi" bolje da ih nema. Radi se o tome da vam šalju dva različita prekršajna naloga za nepredavanja istog dokumenta (gfi-pod...) za istu poslovnu godinu. Kažnjavaju vas za jedno nepredavanje u svrhu javne objave i jedno nepredavanje u tobože svrhe statistike (inače sam obrazac gfi-pod se predaje 1x godišnje i koristi se u obje svrhe bez ikakvih ceremonija). Sisanje love... Pišite prigovor za ovaj drugi prek. nalog i napišite da ste platili jedanput kaznu i da smatrate da ste dovoljno kažnjeni i da se ovaj drugi prek. postupak obustavi...
  3. Hvala na savjetu. Pretpostavljam da je ovo poziv na ročište (ne-objava za statističke potrebe za 2016, rok predaje 6/2017. - jel ovdje tri mjeseca do zastare ili je ona već nastupila ), dakle po Vama otići na ročište / poslati pismenu obranu i čekati presudu te na nju izjaviti prigovor s navedenim koronakriza faktorom i ostalim? Na ročištu od prošlog slučaja mi je rečeno da ovi prekršaji zastarjevaju tek nakon četiri godine a ne nakon tri mada je ovdje ovlašteni tužitelj u pitanju, članak 13. Prekršajnog zakona. Uz objašnjenje suca da fina "nije obvezna izdati prek. nalog nego je to napravila svojom voljom" i da ona nije ovlašteni tužitelj u ovim stvarima (?!) mada pa su u samom zakonu o računovodstvu to tako piše su da je fina ovlašteni tužitelj. Da tražim izuzeće suca ako vidim u pozivu da bude opet isti? Račun firme je otvoren i nište se ne događa po pitanju blokade. Sad vidim u registru najavu brisanja.
  4. Hvala na odgovoru Da radi se o d.o.o., vidim u registru najavu brisanja A sad za prijašnje godine ima li mogućnosti da sad unatrag predam Izjave o neaktivnosti ? Zadnja poslovne promjene su bile 2009 g. ali kod prijašnjih vlasnika, a ja sam novi vlasnik od 2010. i tvrtka nije poslovala pod mojim vlasništvom. Ili bi trebao predati prazne papire (gfi-pod) za 2017 / 2018 /2019/ 2020 da se makne mogućnost pokretanja prekršajnih naloga za te godine?
  5. Poštovanje, Kod mene je sljedeći slučaj - tvrtka od 2010 g. u mirovanju (reklo bi se "nasljeđena"), bez poslovnih aktivnosti, bez imovine, bez dugova. Do 2015 g. predavao GFI-POD prazan papir za 350 kuna i izjave o neaktivnosti koje su bile uvažavane. A 2016 g. mi se ta ista izjava vratila putem pošte bez obrazloženja - precrtana. Bio je "mir" dvije godine no nakon što je FINA dobila mogućnost pokretanja prekršajnog naloga krajem 2017. - počeo sam dobivati prek. naloge (jedan za pravnu osobu i jedan za odgovornu osobu) za ne-objavu god. izvješća za 2016. čiji je rok za predaju kraj 03 mjeseca u godini na koje sam napisao prigovor no na kraju procesa sud nije uvažio ni jednu od gore navedenih okolnosti i morao sam platiti kaznu - platio sam onu za odgovornu osobu. Na početku 2020 stigli su prek. nalozi za ne-objavu gfi izvještaja za statističke potrebe za 2016. čiji rok za predaju je 06 mjesec. A krajem 2020. stigli su prek. nalozi za ne-objavu iz 2017. i na sve sam napisao prigovor (ovdje se čak mogu pozvati na zastaru, 4 godine su prošle?). Od jučer me čeka na pošti vjerovatno poziv na sud za ovu drugu rundu prek. naloga pa Vas molim ovdje za savjet kako se postaviti? Financijski i ovako i onako ne mogu podnijeti te kazne a ova koronakriza me još dodatno pogodila, molim za savjete što učiniti? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija