Jump to content

Konpa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nije kasno da to sad platim? Bez obzira na toliki dug period od izdavanja kazne. Nije stvar u 60e, već, šta ako platim a u međuvremenu je već pokrenut neki proces, što sam onda napravio. Ima papir i na hr jeziku i na njemačkom. Zapravo, na hr ima samo ono ako nisam ja vozio, kazna nije na Hrvatski prevedena.
  2. Naime, radio sam sezonski posao u Austriji, kući u Hrvatskoj niko nije bio prisutan, u međuvremenu dok sam bio tamo prometna kazna od 60e mi je došla poštom u Hrvatsku, nepreporučeno je ubačena u sandučić i tako stajala par mjeseci. Piše da je trebalo u roku 4 tjedna platit, što mi je činiti sad, moram li uopće to platiti ako su poslali nepreporučeno? Ne bih htio da me ovrše i nabiju par sto eura radi 60e.
  3. Mogu li na internetu naći primjer takvog zahtjeva ?
  4. Prije svega hvala na informaciji. Znači, ja se trebam pismenim putem službeno obratiti sudu ili mogu i usmeno zatražiti svoju imovinu ? Koja je točno praksa u tim slučajevima oko povratka stvari koje su privremeno oduzete od policije ? Sad je sve prošlo, pustio sam da me doslovno osude bez da me se bilo što pitalo, tako da mi nije problem napisati detaljno pojedinosti slučaja, čisto da vidite o čemu se radi i da ja saznam da li su meni bila narušena prava i da li sam imao objektivno šanse obraniti se u slučaju da sam uzeo branitelja. Radi se o ovom članku za koji sam po njihovom kriv. kazneno djelo povrede slobode odlučivanja birača u pokušaju iz članka 333. u svezi članka 34. Kaznenog zakona (Narodne novine 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18 i 126/19 – dalje u tekstu KZ/11 Ako želite čuti priču mogu vam na pp reći o čemu se radi točno. Ovako javno me je malo sram. Hvala još jednom na odgovoru !
  5. Pozdrav. Zaista ne znam gdje dobiti info o svom pravu prije no što posegnem za odvjetnikom pa stoga pišem ovdje upit. Naime, privremeno mi je policija oduzela telefon, to su napravili prije nego su imali nalog, ja sam im telefon dobrovoljno predao i dao uvid u poruke koje su ih zanimale. Državno odvjetništvo je podignulo opružnicu, sud presudio bez ikakvih ročišta ili bilo čega, ja se nisam htio žaliti iako mislim da nisam kriv, ali jednostavno ne želim riskirat da žalba ne prođe i još više si problema napravim, tako da je ostalo na tome. U presudi, naime, nigdje se ne navodi moj telefon koji su uzeli, samo sporna SIM kartica na kojoj su poruke bile, a pri uzimanju su popisali detaljno sve podatke o uređaju. Ja sad laički gledam i smatram da onda oni meni moju imovinu moraju vratiti ? Zanima me koja je procedura, kome se obratim, na koji način, postoji neki formular... ? Imam li ja uopće pravo na svoju imovinu iako je sud kontra mene presudu donije ? Želim ugrubo znati kakva su mi sad prava. Hvala na informaciji unaprijed ! Btw Zaboravio sam napomenuti da se radi o općinskom sudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija