Jump to content

koisnus2pi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je koisnus2pi objavio

  1. Pa radi se o većoj cifri, a radi smanjenja plaće nisam u mogućnosti dobiti kredit banke. U biti to je neki glavni razlog ovog posta. Popričat ću s upravom da se promijeni rok, pa budem vidio. Hvala svima na komentarima
  2. Ok, a imam li po nekom pravu odbiti plaćanje u roku koji mi nametnut, jer do otkaza nije bilo govora o tih mjesec dana?
  3. Sklopljen je ugovor o stručnom usavršvanju u kojem nije definiran rok plaćanja ako prekršim ugovor (dao sam otkaz prije isteka roka navedenog u ugovoru) i to je to. Poslije toga nije nikakav aneks sklapan vezano za tu edukaciju.
  4. Pozdrav, Nema internog pravilnika koji to regulira. Jedini dio iz internog pravilnika vezano za stručno usavršavanje i školovanje je ovo: Pojedinosti i konkretni uslovi upućivanja zaposlenog na školovanje, osposobljavanje odnosno poslovno usavršavanje iz stavaka 1. i 2. ovog članka, troškovi koji se odnose na školovanje, osposobljavanje i poslovno usavršavanje, naknada troškova školovanja, osposobljavanja i poslovnog usavršavanja, putovanja, smeštaja i ostalih povezanih troškova, posebno pitanje naknade troškova u slučajevima otkaza ugovora o radu, te prestanka radnog odnosa kod poslodavca, kao i druga s time povezana pitanja, poslodavac i zaposleni mogu definisati u pisanom obliku na način da će o istome sastaviti poseban sporazum ili aneks važećem ugovoru o radu ili da navedena pitanja regulišu u odluci o upućivanju na stručno usavršavanje.
  5. Pozdrav, Dao sam otkaz u firmi koja mi je platila edukaciju, potpisali smo ugovor u kojem nakon edukacije moram ostati još 5 godina raditi za poslodavca, inače moram isplatiti edukaciju u cijelosti. U ugovoru nema rok do kojeg se mora isplatiti navedeni dug. Sada, poslodavac je sastavio pismo gdje me se poziva da moram vratiti dug u roku od 30 od primitka tog poziva. Zanima me koji je zakonski rok za vraćanje duga? Također, ima li definirano u zakonu o radu da se dug smanjuje proporcionalno s vremenom koje sam proveo kod poslodavnca nakon potpisanog ugovora o edukaciji? (pr. ako u ugovoru stoji da moram ostaiti raditi 2 godine, a ja nakon 1 godine dam otkaz, znači li to vraćanje polovice iznosa?) Hvala svima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija