Jump to content

NesretniAs

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je NesretniAs objavio

  1. Stradivari hvala ti na odgovoru. Jel ima netko iskustva vezano za samu (prisilnu) naplatu? Jel se ide na neki pokušaj naplate za državljane RH (auto, table, vlasnik iz RH)?
  2. Uredno je parkirano na označeni parking, nije kazna. Radi se o dnevnoj parkirnoj karti. Dakle auto je parkiran na javni označeni parking, nije plaćena parkirna karta. Djelatnik JKP Parkinga je zatekao auto i izdao dnevnu kartu.
  3. Pozdrav, Dobio sam dnevnu kartu u Srbiji, Subotica, radi ne plaćanja parkinga u visini od 1.000 RSD. Bio sam privatnim autom koji glasi na kolegu. Jel ima netko iskustvo što se događa ako se karta ne plati? Znam da će kolega ponovno na poslovni put sljedeće godine, koje su posljedice kod prelaska granice? Postoji li šansa da će imati neugodnosti, isl.? Hvala unaprijed.
  4. Hvala puno na informacijama Borbena7. Več sam naporan, ali molim Vas još i ovu informaciju. U mom konkretnom slučaju, tvrtka za naplatu zapravo nema dokaz da je poslala bilo što jer nije poslano preporučenom poštom, jel tako? Dakle, u slučaju spora poslodavcu je dovoljno izjaviti da nisu zaprimili nikakvu dokumentaciju i to je to? Teret dokaza je na ovrhovoditelju? A suprotno, da su poslali preporučeno, onda imaju dokaz i sud može proglasiti poslodavca krivim radi nepostupanja?
  5. Za sada nisam imao iskustva da mi netko dira tih 3/4. Nisam niti imao iskustvo sa ovrhom direktno na plaći, sve je uvijek išlo preko FINA-e. Meni se čini da EOS često "peca u mutnom", da imaju puno predmeta sa nepotupnom dokumentacijom, itd.
  6. Ovo mi je sada jasno. Nameče mi se pitanje zašto banka nije nikada aktivirala izjavu. Također ovo mi se čini i dosta podležno manipulaciji s obzirom na članak 202 OZ-a. Ok, dakle poslodavac može tražiti. Ali što ako, teoretski, ne dobije njihove dopise? Kako ovrhovoditelj dokazuje da je uopće poslao dokumentaciju, da je poduzeo sve korake, da se poslodavac oglušio i da ima pravo postupiti po članku 201 OZ-a? Razumijem. Znači izjava o zapljeni se samo pošalje poslodavcu, dovoljno ju je samo ovjeriti kod javnog bilježnika u trenutku potpisivanja kredita?
  7. S obzriom da su dva predmeta ovrhe, kako poslodavac odluči po kojoj će postupati? Banka A je u redoslijedu naplate na FINA-i i uredno se skida već 7-8 godina. Banka B je prodala potraživanje i sada tvrtka za naplatu odjednom aktivira tu izjavu o zapljeni. Slijedno, Banka B dolazi na red naplate prije nego je Banka A otplaćena. Po kojoj to logici funkcionira? I zašto banka nije aktivirala izjavu mi nikako nije jasno... Ne, osim dopisa u kojem tvrde da su preuzeli dug nema nikakvog dokaza o prijenosu. Sama izjava o zapljeni glasi na banku. Dokumentacija koju su poslali nije u originalu i nije poslana preporučeno. Nigdje nema pečata da je isprava ovršna i pravomočna. Meni je tu jedino upitno treba li se poslodavac uopće očitovati na njihov dopis ili ne.
  8. Pozdrav, evo dobio sam točne informacije sada. Dakle ipak se radi o izjavi o suglasnosti ovjerenoj kod javnog bilježnika, u izjavi se navodi banka. Tvrtka za naplatu potraživanja dostavila je dopis u kojem poziva da se 1/4 sredstava uplati njima direktno na račun umjesto na nezaštićeni račun, kopiju izjave o suglasnosti za zapljenu primanja i ovjerenu izjavu kod javnog bilježnika. Kopije nisu ovjerene. Dopis je dostavljen običnom poštom, ne preporučeno.
  9. Izjavu o zapljeni primanja nisam sigurno potpisao. Poslodavcu su dostavili rješenje o ovrsi ovjerenu kod javnog bilježnika. Ovu informaciju mogu provjeriti sutra kada dođem na posao pa Vam reči 100%. Ovo je prvi puta da mi netko ide direktno na primanja, do sada je sve išlo preko FINA-e i nije bilo problema. Kao što sam napomenuo, ne sporim dug niti prijenos, ali me brinu ove prijetnje poslodavcu te je li to stvarno rade u praksi ili je blef...
  10. Hvala na brzom odgovoru. Radi se o kreditu, a u prvom dopisu su navodno poslali na provedbu "izvansudsku ovrhu temeljem ovršne isprave"
  11. Pozdrav, Molim vas za pomoć, imam situaciju sa jednom tvrtkom za naplatu potraživanja koja prijeti naplatom od poslodavca radi nepostupanja po ovršnoj ispravi koju su poslali. Ukratko, zaposlen sam u maloj obiteljskoj firmi, redovito mi isplaćuju plaću. Imam više ovrha evidentiranih na FINA-i, 1/4 primanja se uredno uplaćuje na regularni račun. Poslodavac se prepao dopisa koji je dobio prije 2 tjedna naslovljeno "OBAVIJEST PRED POSTUPANJE PO ČLANKU 201. OVRŠNOG ZAKONA" te me pitao o čemu se radi i rekao da se boji da će mu spomenuta tvrtka pokrenuti neku vrstu ovrhe ili nanijeti štetu. S obzirom da su stvarno mali, rekli su mi da trenutno nemaju novaca tražiti pravni savjet te Vam se iz tog razloga obraćam. Želio bih napomenuti da dug nije sporan. Prošle godine poslodavac je dobio obavijest u kojoj se traži naplata direktno sa plaće i kopiju ovršnog rješenja, ali se na isti nije očitovao jer je smatrao da se ovrha uredno isplaćuje. Moja pitanja su sljedeća: 1. Može li tvrtka za naplatu potraživanja bez slanja originalne dokumentacije (rješenja o ovrsi, idr.) uopće zatražiti naplatu na primanjima? 2. Je li dopis i postupanje po članku 201. regularna praksa u RH? 3. I prvi i drugi dopis su stigli običnom poštom, čini li to ikakvu razliku? Za sve dodatne informacije i detalje sam dostupan, bilo kakva pomoć je dobro došla. Ne želim poslodavcu raditi probleme i rađe ću dati otkaz nego ga ugroziti jer je stvarno dobar čovjek i puno mi je pomogao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija