Jump to content

Luane

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, zivim u stambenom objektu starom 8 godina, 2 ulaza, ukupno 8 stanova. Imamo najezdu žohara u pravom smislu rijeci. Prije 24 sata obavljena je prva deratizacija od 3 potrebne u naredna 4 mj po stručnom savjetu ovlaštene firme. Jedan od 8 vlasnika nije dopustio deratizaciju u svom stanu i takvim ponašanjem ugrožava ostale te sprečava sve nas da se riješimo navale žohara i ugroze našeg zdravlja. Sto možemo poduzeti protiv takvog neodgovornog vlasnika stana? Zahvaljujem na savjetu.
  2. 3 dokumenta koje je izdala FINA su: potvrda o blokadi, očevidnik i potvrda o nemogućnosti izvršenja blokade
  3. Da, mislim na postupak stečaja potrošača pri nadležnom Sudu. Na FINI su nam izdali 3 dokumenta za Sud i rekli nam da je zakon izmijenjen u smislu da izvansudski postupak-posredovanje više nije obveza, provodi se ako želite. Kako je u konkretnom slučaju riječ o višegodišnjoj blokadi računa sa velikom iznosima i evidentnoj insolventnosti potrošača, ostalo je postupak predati Sudu i zatražiti stečaj potrošača. Kako se radi o starijoj osobi, umirovljeniku koji nema sredstava za odvjetnika molim Vas savjet kako da napišemo prijedlog Sudu za pokretanje postupka stečaja potrošača...što treba sve napisati, postoji i otplatni plan koji piše u zakonu da treba predložiti Sudu, a takav plan dužnik zapravo nema, insolventan je, bez pokretne i nepokretne imovine, samo mirovina od koje mu se uzima 1/4 već godinama. Kako je iznos duga prema više pravnih osoba oko milion kuna jasno je da dužnik to za života neće moći vratiti. Obitelj jest kontaktirala 2 prijatelja odvjetnika koji se ne bave time i nisu mogli pomoći, savjetnik na Sudu je rekao što treba, ali i ne kako da to napišemo. Molim Vas pomoć ako itko zna.
  4. Postoje li nekakve sprance prijedloga Sudu za pokretanje postupka proglašenja stečaja potrošača, sto napisati u otplatnom planu kada uopće niste solventni svojom mirovinom otplatiti dugove, a imovine pokretne ni nepokretne nemate ? Kako zatražiti, sto napisati, da Sud odobri oslobađanje od Sudskih troškova koje ne mozete platiti ? Hvala puno na pomoći.
  5. Imam pitanje: Da li izjava suglasnosti o zapljeni plaće koju smo potpisivali bankama ima snagu Ovršne isprave? I zasto ima prednost pred Ovršnim naplatama koje su već prethodno u tijeku? Sto štiti ovršenika od kaosa sa agencijama za naplatu koje su preuzele dugovanja?
  6. Ono sto definitivno znam jest da Vam po zakonu nitko ne smije uzimati mj vise od 1/4 plaće. Ako već imate blokadu i FINA raspoređuje 1/4 plaće, to znaci i da poslodavac već isplaćuje placu na dva računa, glavni 1/4, 3/4 plaće na zaštićeni račun. To je po zakonu i poslodavac nema prava postupati drugačije niti se treba očitovati toj agenciji. Čak ni dostava ni dokumentacija nisu uredni pa bi svako postupanje poslodavca prema Vama,po meni, bilo zakonski upitno. To je moje osobno iskustvo sa EosMatrix, poslodavac nije reagirao i nije se dogodilo ništa. Sada čekaju red za naplatu na Fini.
  7. Iskreno, ne znam. Rečeno mi je da sudski vještak može popisati sve sto ovrhovoditelj želi, a ja prigovorom Sudu mogu zatražiti na nekoj od stvari izuzeće od ovrhe i navesti razloge pa će Sud odlučiti. No, ja ne bih riskirala toliko, laptop bih maknula na sigurno.
  8. Sto podrazumijeva termin “razni uredjaji”,? Možete li biti konkretniji?
  9. Bratić je 8 godina u posjedu i stana i pokretnina u njemu. Ja nemam Ugovor o najmu, prijavu boravka da. Zar je mojom prijavom adrese stanovanja izgubio posjed iako živi u svom stanu,a i ja sa njim privremeno?
  10. Poslodavac nema niti može imati bilo kakav problem.
  11. Ako već imate ovrhu preko FINE znaci da imate i zaštićeni račun? Jel tako? Ako jest poslodavac ima samo jednu obvezu, 1/4 plaće uplaćuje po zakonu na Vas glavni račun koji je blokiran, dok je po zakonu opet, dužan uplaćivati 3/4 Vaše plaće na zaštićeni račun. Zakon štiti dužnika na način da mu nitko ne može ovršiti vise od 1/4 plaće!!! Ostatak Vam treba za život. Stoga, mirno samo, poslodavac nema ulogu FINE, a ako nemate zaštićeni račun sa bilo kojim dokumentom o Ovrsi odmah odite u Finu, dajte im rješenje i tražite da Vam otvore zaštićeni račun. Nakon toga dajte taj br računa poslodavcu na koji on mora uplaćivati 3/4 plaće, a 1/4 na glavni na koji je uplaćivao do sada.
  12. Pokretnina je i auto. Zakon smatra da su supružnici vlasnici svega po pola.
  13. Odredjena mi je ovrha na pokretninama. Trenutno sam ,nakon deložacije iz stana zbog ovrhe banke, kod polubrata koji je vlasnik stana i svega u njemu već 8 godina. Doslovno me primio i prijavio sa moja 2 kofera odjeće i obuće da mi pomogne. Popis pokretnina ,koje nisu moje,najavili su za 35 dana. Kako je on prijavljen na adresi 8 godina, prije 8 god. je i namjestio stan kompletno, naravno nije sačuvao račune za tehničku robu i namještaj. Može li se on odmah kad dodje ovrhovoditelj i sudski vještak usprotiviti popisu svoje imovine. Ja sam prijavljena kod njega 3 mj, logično je da on nije živio u praznom stanu 8 god. Molim Vas savjet i mišljenje. Hvala Vam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija