Jump to content

1m2 Immobilien

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, nisam shvatio da li ste mislili 2,2 m ili 1,6 m visine ili udaljenosti od ruba javne ceste ? Dakle zanima me konkretno, da li postoji pravna mogućnost da ogradu s moje strane placa koju susjed misli povući do kraja prema javnoj cesti ne smije povući do samog ruba ceste već mora s obzirom da se tu križaju dvije ceste (privatna i javna) povući maksimalno metar do dva od ruba javne ceste. Ako pogledate plac drugog susjeda sa desne strane vidi se da on nema uopće ulaz za auto jer po nacrtu susjed sa privatnom cestom mu blokira ulaz na plac.
  2. Poštovani, moj plac graniči sa susjedovim privatnim putem ( asfaltirano te drugi susjed ima pravo prolaza tim putem ) koji se spaja sa javnom cestom. Uz javnu cestu je moja ograda a moj parking izlazi manjim dijelom na javnu cestu i na privatni susjedov put. Susjed bi sada nakon nekih 30 godina htio zatvoriti moj parking tako što bi produžio ogradu ( između mog placa i njegovog puta ) do kraja prema javnoj cesti. Zanima me da li susjed smije taj zid povući do same javne ceste ili se mora ostaviti nekoliko metara prostora pošto je tu križanje i prolaze javne službe komunalnog otpada sa kamionom gdje se ponekad i na samom raskršću okreću.
  3. Zanima me : A) da li se može sastaviti jedan predugovor u prodaji nekretnine u kojem posrednik (agencija) zastupa u ime vlasnika prodaju nekretnine prema kupcu ? B) da li je potrebna neka posebna punomoć između vlasnika nekretnine i posrednika u prodaji ili je dovoljan ugovor između vlasnika nekretnine i agencije u kojem stoje obveze obiju strana ? C) da li u predugovoru mogu biti dva potpisa ( kupac i posrednik odnosno agencija) ili mora stajati i potpis vlasnika nekretnine ? D) da li prilikom ovjere potpisa kod javnog bilježnika u ovom slučaju gdje agencija u predugovoru predstavlja vlasnika nekretnine, mora biti prisutan i sam vlasnik nekretnine ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija