Jump to content

Socka

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani! Obiteljska prijateljica ostavila je svojoj unučadi kuću i imanje a mužu i troma osobama pravo plodouživanja. Unučad su svome djedu darovali( ili odrekli se prava) pa je kćer nakon očeve smrti nasljedila sve. Dvoje plodouživatelja odrekli su se prava plodouživanja. Zanima me da li ja kao treći plodouživatelj imam pravo na toj nekretnini uživati i pokretnine koje se tamo nalaze kako bi održavala imanje ( strojevi za poljoprivredu). Da li vlasnik može prodati sve pokretnine,namještaj i dr. mimo moje volje. Da li ja kao plodouživatelj imam pravo biti na toj nekretnini,kući i imanju te koristiti sve tamo zatečeno iako još nije donešeno rješenje o nasljeđivanju nakon smrti oca?
  2. Da li smijem voziti auto prijateljice? HR tablice.
  3. Susrete i druženja oca s djetetom sud na temelju mišljenja predstavnika Centtra za soc. skrb. Sud njih pita. No može se tražiti,prema ocjeni suda, psihijatrijsko vještačenje pa će time psihijatar u timu s psihologom,kojeg opet odredi sud, dati svoje mišljenje. Sud donosi odluku i to uvijek po mišljenju CZSS,ne pita se nekog drugog.
  4. Ako mladić (22god) prijeti maloljetnoj djevojci (15 god)koja mu je "cura" iz ustanove (dom), te njome manipulira i navodi na bijeg - tko je dužan pokrenuti postupak optužbe za prijetnje i manipulaciju ako je maloljetnica ograničenih mentalnih sposobnosti? Da li njena skrbnica u CZSS, tko u ustanovi (ravnatelj, stručni tim, odgajatelj) ili može predstavnici policije(za maloljetničku delikvenciju) - ako imaju dokaze o navedenim prijetnjama i manipilaciji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija