Jump to content

spex22

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je spex22 objavio

  1. imam problem meni je clan obitelji zauzeo prostor koji pripada meni po rjesenju o nasljedivanjiu radi se o stanu u kuci, prizemlje pripada njemu a dva stana meni od kojeg je jednog on zauzeo jos prosle godine nazalost je prosao rok za posjedovnu tuzbu, stvar je u tome da ta kuca nije etazirana i mi nismo nitko od nas zavedeni u zemljisnim knjigama kao vlasnici zanima me jel to onda prepreka za uspjesnu nasljednicku tuzbu
  2. meni stvarno nije jasno jer mi ništa nije došlo postom , tek mi je jučer došla obavijest u sustavu e gradini da mi je račun blokiran isto ta se ovrha je napravljena po rješenju o nasljeđivanju (gdje je pokojnik bio obvezan platiti taj doprinos) tu je još jedna osoba naslijedila dio kuće međutim je samo meni došla ovrha...zašto se nije podijelilo pola pola nego sad moram i plaćat duge osobe...stoji mi u specifikaciji moje ime i prezime "solidarni dužnik" i cijeli iznos duga samo na mene druga stvar iako sam ja naslijedio dio te nekretnine ja nisam upisan kao vlasnik jer postoje vlasnički problemi, mogu li time isto osporavat ovrhu?
  3. pozdrav, blokiran mi je račun i stoji mi Specifikacija izvršenja osnove za plaćanje izravna naplata od hrvatskih voda, prije su mi samo dolazile opomene to nije išlo na sud nije mi došlo nikakva obavijest o ovrsi od javnog bilježnika hoće li to doci jer kako se mogu onda zaliti na tu ovrhu?
  4. Ja ne znam onda kako bi mogao doznat tu informaciju
  5. ja ne znam u kojoj je fazi bio ovršni postupak u vrijeme kada je dužnik preminuo, znam samo da je rješenje o ovrsi doneseno prije vise od 10 god jel se to može provjeriti na fini sa rješenjem o nasljeđivanju?
  6. jer je prošlo vise od 10 god od ovrhe prema preminuloj osobi za taj dug
  7. nas doma svaki dan zovu na telefon od agencije za naplatu potraživanja, vise se i ne javljamo za dug preminule osobe čiji smo mi nasljednici međutim to dugovanje je već odavno otišlo u zastaru oni to naravno dobro znaju ali zovu non stop i nadaju se da ću priznati dug koji vise ne postoji isto me zanima odakle njima nas telefonski broj jer nije u imeniku, da sad npr. promijenim broj bili me opet mogli pronaći? mogu li ja to igdje prijaviti za nametljivo postupanje?
  8. Pozdrav, ja sam prije desetak godina išao preko Zavoda za zapošljavanje na osposobljavanje koje je trajalo 6 mj. te sam dobivao neku naknadu tada mislim da je bilo oko 1000 kn mjesečno u Ugovoru koji sam potpisao sa Zavodom stoji da će me Zavod osigurat na mirovinsko osiguranje u periodu osposobljavanja: "osigurati polaznike obrazovanja za vrijeme trajanja obrazovanja temeljem članka 18.stavka 1. točke 2 Zakon o mirovinskom osiguranju" sad mi nije jasno jel se to odnosi na produženo osiguranje ili moraju biti uplaćeni doprinos i danas gledam na regos uplate doprinosa ne postoje nikakve uplate za taj period...kako je prošlo dosta vremena, a ja sam to tek sada primjetno mogu li tražiti da mi Zavod uplati te doprinose?
  9. ok hvala a zna netko ako se radi o nezaposlenoj osobi prijavljenoj na Zavod gubi li u tom slučaju ta osoba status nezaposlene osobe?
  10. ako osoba koja prima obiteljsku mirovinu bi počela raditi po ugovoru o djelu ili autorski ugovor bi li došlo do obustave te mirovine? Oporezuje li se prihod od takvog rada?
  11. mene zanima jer mi je ta osoba nasilno ušla u taj prostor i sad ga preuzela ,a rok za posjedovnu tužbu od 30 dana je prošao postoji li neka druga mogućnost ,kaznena prijava za upad u stan ili vlasnička tužba postoji li zastrani rok za vlasničku tužbu?
  12. da ali ona nije za života nikome stavila zahtjev da bi ostvarila to pravo pa ono nije moglo prijeći na njenog sina ili bilo koga drugoga
  13. ako je osoba potpisala izjavu-ovjerenu pred javim bilježnikom da se slaze sa darovnim ugovorom koji je pok. otac sklopio sa drugim sinom i naveo u izjavi da nema potraživanja prema toj nekretnini, ako se ta osoba predomisli i traži sada svoj majčin dio i govori da se to odnosi na upravo te nekretnine za koje je izjavio da nema potraživanja prema njima, ima li pravo može li tražiti i te nekretnine ili ih se odrekao i nema vise pravo na njih?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija