Jump to content

Mxm

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Imam pitanje. Voljela bi da mi odgovorite. U nastavku kronološki slijed događaja, kako bi Vam situaciju približila. -srpanj 2019.g.: podignuta kaznena prijava -prosinac 2021.g.: podignuta optužnica -ožujak 2023.g.: napokon dolazi optužnica na sud, sudac je šalje na doradu radi nedostatka dokaza. Sumnjam u pronalaženje novih dokaza, jer ih nema. Zanima me koliko puta sudac može vratiti predmet na doradu i što se događa ako nema nikakvih dodatnih novosti... Tko odbacuje optužnicu? Drž. tužiteljica, sudac? Znam da je nezahvalno pitati koliko bi postupak mogao trajati... Ali traje već od 2019.g., a evidentno je da nema osnova za podizanje optužnice, a kamoli za daljnjim produžavanjem.
  2. Pozdrav. Imam pitanje. Voljela bi da mi odgovorite. U nastavku kronološki slijed događaja, kako bi Vam situaciju približila. -srpanj 2019.g.: podignuta kaznena prijava -prosinac 2021.g.: podignuta optužnica -ožujak 2023.g.: napokon dolazi optužnica na sud, sudac je šalje na doradu radi nedostatka dokaza. Sumnjam u pronalaženje novih dokaza, jer ih nema. Zanima me koliko puta sudac može vratiti predmet na doradu i što se događa ako nema nikakvih dodatnih novosti... Tko odbacuje optužnicu? Drž. tužiteljica, sudac? Znam da je nezahvalno pitati koliko bi postupak mogao trajati... Ali traje već od 2019.g., a evidentno je da nema osnova za podizanje optužnice, a kamoli za daljnjim produžavanjem.
  3. Poštovani, molila bih odgovor i objašnjenje vezano za moju nedoumicu. Naime, na natječaju za posao traže sljedeću stručnu spremu: -završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij pravne ili ekonomske struke. E sad, uopće mi nisu jasne te razine studija. Odnosno, jesu, ali nisam posve sigurna. Mogu li ja - koja sam završila preddiplomsku i diplomsku razinu sveučilišnog studija - humanističkog smjera te diplomsku razinu sveučilišnog studija - ekonomskog smjera, konkurirati na ovaj tip posla u javnom sektoru. Dakle, diplomirala sam na 2 fakulteta, dva puta sam magistar. Dakle, imam zvanje magistra ekonomije, koje sam stekla na temelju preddiplomske razine (humanističkog smjera), odnosno diplomske razine (ekonomskog smjera) - gdje sam morala položiti razliku ispita jer se radilo o dvama nesrodnim studijima. Realno, ja jesam završila ekonomski smjer - diplomski sveučilišni studij. Ali, po natječaju, kada je riječ o diplomskoj razini ekon.smjera, oni traže: specijalistički diplomski stručni studij ekonom.struke - što ja zapravo nemam. Onda me buni ta činjenica da sam diplomirala na sveučilišnom studiju, koji mi ne priznaju, s obzirom da traže stručni studij - a koji je manjeg ranga nego jedno sveučilište. Molim objašnjenje. Možda sam u krivu. LP.
  4. Poštovani, hvala od srca na odgovoru. Ps. Zanima me kako DORH gleda na to kada ustanovi da je toboža žrtva procesa, odnosno oštećenik procesa skrivao informacije, manipulirao, kada je prijavljivao DORH-u određenu situaciju i po njemu inkriminaciju na koju je sumnjao. S obzirom na njegovu manipulaciju i kreiranje slucaja te prijavu koju je kreirao kako njemu odgovara - postoji li mogucnost odbacivanja iste - s obzirom da je skrivao informacije ili ih izoblicavao. Hocu reci, onda ta prijava nije vjerodostojna ili nije u cjelosti onakva kakva bi trebala biti. LP.
  5. Poštovani, imam upit na slicnu temu. Nisam sigurna postoji li negdje moja tematika na Forumu, pa ću pokušati ovdje. Zanima me, koliko se puta istraga može produžiti? Naime, istraga je već jednom produžena. Nešto mi zvoni da se istraga može samo 1 produžiti. Dakle, od one prve i osnovne istrage na još jedan produljeni rok. Možda se varam, pa bih voljela da mi to objasnite. Osim toga, prema Zakonu kaznenog prava, odnosno pred državnim odvjetnicima, postoji li razlika ako je neko pronevjerio novac od 100 kn, 10 000, ili 100 000. U smislu, kazne su drugačije, no je li bilo koji iznos osnova da se nekog tereti za pronevjereni novac. LP.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija