Jump to content

Dragica26

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A što ako dijete kad naceši 18 sastavi oporuku?
  2. Nema zakonskog zastupnika još je maloljetan. Znači može se sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju i onda je otac lišen mogućnosti nasljeđivanja stana? Da li ta osoba plača porez na nekretninu ako je nasljedi a nije krvnom srodstvu. Npr kima, prijateljica.
  3. Stan je moj. Ne sinu nije oduzeta radna sposovnost.
  4. Dobar dan. Imam pitanje vezano za nasljeđivanje otac-sin. Posjedujem stan koji sam oporučno ostavila sinu uz dodatak da do njegove tridesete godine imovinom upravlja treća osoba. Razlog je taj što je to dijete sa posebnom posebnom potrebom. Nema kontakt s ocem. Alimentaciju smo uredili ovrhom. Otac nema svoje imovine. Moje pitanje je: da li u ako sin nasljedi stan a nema svoju obitelj otac ima pravo na taj stan u slučaju njegove smrti. Što se može učiniti da tu situaciju izbjegnemo. Hvala
  5. Nisam na žalost. Znam da sam trebala i sad i je kasno. Ja sam štetu popravila o svom trošku jer nismo mogli živjeti bez zahoda. Ovo pitam sam u slučaju njenih napada da imam argumente jer niti imam novaca ni živaca da se sudski gonim. Hvala vam na odgovoru.
  6. Kuća je etaži rana i podijeljena. Ja sam vlasnik stana. Ona je vlasnik stana koji se nalazi do moga. Dvor se dijeli u ravnini stana s tim da je prolaz zajednički.
  7. Ne ja sam bila ma poslu. Malodobno dijete ju je pustilo. Iz ošač radova ne želi dati račun a novce mi je uzela pod prijetnjom da sam ja njoj napora ila štetu. Prilažem slike mog zahoda i njezine kuhinje.
  8. Dobra večer. Radi se o na nošenje materijalne štete od strane člana obitelji. Živim u obiteljskoj kući i djelim dvor s tetkom( majčinom sestrom). 26.10. joj je pukla cijev u kuhinji. Meni je voda ulazila kroz zid u zahod. Zatvorila je vodu i ujutro zvala vodoinstalatera koji je odmah počeo kopat bez dogovora o cijeni radova i troškovima. Napravila je rupu u zidu koji dijelimo i maknuka mi dovodnu cijev iz zahoda(ostavila je e e i dijete bez tople vode). Rekla je da moram razbit kadu i ušla mi u stan. Razbila kadu, wc školjku i izbacila mašinu od robe na dvor. Sve se to događalo dok sa bila na poslu. Vodoinstalater je za radove naplatio 8000 kn a ona je od mene uzela 4000. Sve je radio na crno bez računa. Razbijeni wc nije popravio. Šutu je ostavio. Ona mi je dala 2000 kn za štetu. Sad traži da joj vratim novce iako mi je napravila štetu od 6-7000 eura. Račun za radove nikada nisam dobila a bez zahoda sa bila 6 mjeseci. Sada prijeti sudom.
  9. Imam jedno pitanje i molim odgovor. Majka mi je darovala stan prije 3 godine. Upisala sam se u posjed u katastru i gruntovnici. Medutim nitko mi nije rekao da moram ici na poreznu i to prijaviti. Sto mi je ciniti sad?. Da li cu morati platiti porez s obzirom da sam propustila rok od 30 dana? Jos jedno pitanje. Da li mogu darovati majci stan ako ga je ona meni darovala prije 4 godine?
  10. Hvala vam na odgovoru. Zvala sam centar i oni su ga kontaktirali. U prvi mjesec je uplatio nesto novaca i od tad nista. Da li da spomenem na sudu prijetnje(imam snimak kako vice u stanu)?Cak sam mu ga i poslala da se cuje.
  11. Postovani treba mi vasa pomoc. U braku sam od 2005 godine. Dobili smo dijete koje je rodeno sa malformacijom oba dva stopala i koje se lijeci u Zagrebu od rodenja(iz Splita sam). Zivjeli smo u stanu mojih roditelja u koji su moji ulozili novac(to je bio stan od kojih he moja majka imala prihod od rentanja). 2017 je majka prepisala stan na mene i ja sam se uknjizila kao vlasnik. Sklopile smo ugovor koji nije ovjeren kod biljeznika i nema svjedok da sam majci uplatila 25000 eura. Moj suprug cijelo vrijeme braka pravi dugove, upada u minuse, posuduje novce od moga oca itd. Moje roditelje tjera iz stana kada su nakon operacije dosli vidjeti unuka iako zivimo u njihovom stanu. 2019 odlazi u odvjetnika s tim sporazumom i trazi razvod braka. Dize kredit od 25000 eura za svoje potrebe(kupnju auta, pokrivanje dugova itd)... Uskoro je rociste zbog sporazumnog razvoda. On neredovito vida svoje dijete i ne placa alimentaciju. Ne sudjeluje a mene i dijete optuzuje da smo za to krivi. Prijeti da ce meni na naplatu doci njegov kredit ako on zavrsi u zatvoru iako nisam suduznik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija