Jump to content

Sultan

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sultan objavio

  1. zamisli 3 prekrsaja napravit sto ja znam kao laik i dodjele ti da si neduzan, prekoračiš brzinu, pretekneš kolonu, i (da nije došlo do sudara ) onoga ko je izbacio migavac prije 30 metara da skrene lijevo i kazu nisi kriv. Da nije vrdnuo volanom udario bi me ili u gepek ili desnu stranu gepeka, tako da sam riješio zvati i novine i tv stanice dati izjavu da se vidi kakva to policija i zakon sluzi narodu, nije ni cudo sto ima toliko nezgoda i smrtnih ishoda , jer fakticki oni neduzni snose krivicu , a ovi što misle da im je cesta očevina pa mogu voziti kako hoce u vecini slucajeva im se popušta i gleda kroz prste, da me je ubio jos bi kazali kriv je.
  2. covjek koji je bio iza mene , sacekao je policiju i dao iskaz odma na uvidjaju. Rekao je da sam 50 metara prije poceo usporavati i da je i on usporavao i davao kocnicom signal autima iza, da sam na 30ak metara izbacio zmigavac i prilagodio brzinu i poceo skretati i da sam gotovo sišao sa ceste te da je ovaj koji me udario doletio.
  3. Imao sam saobracajnu nezgodu u naseljenom mjestu gdje je ogranicenje 40 , isprekidana linija sa saobracajnim obiljezjima pjesackog prelaza ,sporednih puteva, benziska , bio sam prvi u koloni i skretao lijevo covjek je preticao kolonu udario me u zadnja vrata odma iznad zadnje gume moje auto je Renault Grand, a njegovo Passat 6 , iako sam i gledao na retrovizor nije ga bilo i izbacio lijevi zmigavac za skretanje na prije tridesetak metara, i vec vise od polovine auta izasao sa saobracajne trake u suprotnom smjeru, skretao sam na benzisku stanicu gdje je linija isprekidana tada sam osjetio udar. Covjek koji je bio iza mene dao je iskaz da sam dao signalizaciju za skretanje na oko 25 do 30 metara i krenuo usporavati i da su ostali usporavali te da sam zapoceo skretanje i gotov usao u zonu benziske kada se desio sudar. Moje auto je odbaceno oko 5 metara u benzisku stanicu gdje sam desnom stranom udario u rasvjetu stuba i presjekao ga tj. zaustavio me stub. Auto koje me udarilo je zavrsilo iza mene u svojoj traci. U davanju izjave ja sam opisao situaciju bez izmisljanja , tj. priblizio sam se gdje sam htio skrenuti na prije 30ak metara dao lijevi zmigavac , propustio dva auta iz suprotne trake pogledao na unutarnje ogledalo vidio da auta usporavaju , pogledao na lijevi retrovizor nije bilo nikoga i krenuo skretati, kad sam usao djelom auta u posjed van regionalne ceste osjetio sam udar, vjestaci su utvrdili da sam 1.70 bio van ceste . Vozac koji me udario je izjavio da je u koloni auto ispred njeg izbacilo desni zmigavac i on ga htio pretec i da se dalje ne sjeca. Ocevidci koji su bili nije od njih uzet iskaz , oni tvrde da covjek uopste nije bio u koloni vec da je dosao i samo vrdnuo da pretekne kolonu, on me je udario desnom stranom tj. prednjim desnim ćoškom svoga auta i usao djelom u benzisku gdje se vide tragovi tj. da je navio volan na mene u mozda namjeri da me izbjegne. Problem u tome je sto covjek ima veze i poziciju , te su htjeli meni dati odgovornost 100% tako da sam odbio potpisati i idemo na sud, ali je najveca prevara sto je doticni kao priznao i kod samog davanja izjave su govorili da je on kriv 100%, privatni saobracajni vjestak je kazao da je krivac taj sto me udario i da idemo na sud , kaze da je imao vremena kociti i ne mjenjati pravac ne bi me udario, i da sam ja vec zavrsio skretanje ,a da je njegova brzina bila preko 100km/h. , da nije bio u koloni jer nije mogao razviti takvu brzinu da auto koje je tesko gotovo dvije tone tako lako odbaci. Ja sam zadobio povrede ramena, vrata, noge, nisam imao alkohol u krvi , a vozac koji me udario je samo imao uganuce lijeve sake. Zanima me da li neko ima slicna iskustva ili situacije, koja je bila procjena krivice, jer fakticki gledajuci zakon ne pika se zabrana preticanja kolone , ogranicenje , naseljeno mjesto, jedino da sam mozda poginuo mozda bi taj bi snosio krivicu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija