Jump to content

Google85

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Google85 objavio

  1. A u slučaju da je odbačen slučaj je li osoba B dobija neko rjesenje o odbačaju ili rjesenje da je osoba A preuzela progon (ako se to dogodi)? Ako osoba A preuzme progon znaci li to da je optuznica podignuta?
  2. Ako je osoba A podnijela kaznenu prijavu protiv osobe B na DORH I navodno je osobi A doslo rjesenje o odbacaju kaznene prijave Pa je osoba A opet prilozila neke “dokaze” te je po drugi put odbacena prijava od strane dorh-a Moja pitanja su: 1. Je li osoba B trebala dobiti rjesenje da je slucaj odbacen (navodno je dobila samo obavijest da je istraga okoncana) 2. Moze li osoba A i dalje traziti kazneni progon preko neke druge institucije ili je to gotov slucaj ako je odbaceno?
  3. Postovani, u sklopu istraznih radnji po nalogu drzavnog tuzitelja dan je rukopis na vjestacenje da bi se utvrdilo tko je potpisao odredene dokumente. U praksi, koliko cesto dode pogresan nalaz odnosno da bude pogresno vjestacen (ili da se ne moze sa sigurnoscu izvjestaciti) sporni potpis?
  4. @G-man hvala na odgovoru. Odlucio sam angazirati odvjetnika koji bi zatrazio uvid u spis i status predmeta da vidimo na čemu smo. u slučaju da je podignuta optuznica odnosno da idemo na sud ja o tome trebam biti obavijesten te i tamo imam pravo iznijeti svoju istinu odnosno pobiti neistine koje je ostecenik iznio jel tako? Prekrsajna odgovornost? Tko donosi presudu o tome - sud na prijedlog dorha ili iskljucivo sud nakon saslusanja? možda se misli na ovo : Visina novčane kazne Članak 10. (1) Ako je za kazneno djelo propisana novčana kazna ili kazna zatvora s posebnom najvećom mjerom od jedne godine zatvora, pravna se osoba može kazniti novčanom kaznom od 5.000,00 do 8.000.000,00 kuna.
  5. @G-man molim odgovor na sljedece... iz nekih izvora sam saznao da je slucaj trebao biti odbacen no ostecenik je jos podnosio neke “dokaze” i odlucili su jos nesto dodatno istraziti... O kakvoj istrazi bi se moglo raditi? Spomenuta je eventualno neka mala Novcana kazna firmi od nekih cca 500€ za lazno fakturiranje racuna kao konacan ishod. Tko donosi eventualnu takvu kaznu - sud ili sam drzavni odvjetnik? Ide li se na sud ili koji su daljnji koraci koji se mogu dogoditi za mene? Sto bi znacila takva eventualna kazna???
  6. Hvala lijepa. Ako sam dobro razumio - ukoliko DORH odbaci prijavu privatni tužitelj nema pravo tražiti detaljnije informacije? Koje su ovlasti privatnog tužitelja onda?
  7. Hvala puno na odgovorima. @G-man U kojem trenu ja mogu saznati da je podignuta optužnica ili stvar prenesena na sud? Dođe mi neka obavijest ili se ja sam moram o tome informirati i gdje - kod državnog odvjetnika? Od podnošenja prijave DORH-u i ispitivanju svjedoka na policiji prošlo je više od 6 mjeseci! @G-man
  8. Poštovani, nalazim se u situaciji gdje sam prijavljen DORH-u za KD financijske prirode koje djelomično nije točno. Odnosno, osoba je tužila moju firmu da je lažno fakturirala račune 12 mjeseci a zapravo se radi samo o 3 mjeseca i stečenu imovinsku korist od nekih cca 1000€-1500€. Uz prijavu je osoba iznijela i hrpu neistina i nesuvislih izjava. Na policiji sam priložio i neke sms poruke kojima sam potkrijepio da osoba ne govori istinu, imam i svjedoke. Imam li pravo dobiti uvid u spis? Ukoliko takav slučaj bude odbačen/neodbačen od strane DORH-a što mogu dalje očekivati? Ta osoba potražuje specifikaciju troškova/isplata te je istaknula da će je tražiti sudskim putem. Koje su zapravo njene stvarne ovlasti putem suda ili privatnog odvjetnika? Molim pomoć!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija