Jump to content

zaglibio

Korisnik
  • Broj objava

    177
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zaglibio objavio

  1. Pozdrav, Koja je razlika između prekršajnog naloga i obaveznog prekršajnog naloga? Hvala
  2. Pozdrav, Imam slučaj gdje su na istom prekršajnom nalogu 3 kazne. 1. Vožnja bez svjetla 2. Nekorištenje pojasa 3. Alkohol Kako pisat prigovor? Ulaže se prigovor na visinu novčane kazne. Jel to znači da je prekršajni nalog nakon 8 dana pravomoćan? Bilo bi logično da svaka kazna ima poseban prekršajni nalog. Hvala
  3. Pozdrav, da li je itko od vas uspio pozitivno riješit bilo koji sličaj? ako je, nek mi se javi . LP
  4. Zar se ništa ne može riješiti bez Suda? Znači ja moram ispumpavat vodu par godina dok se parnični postupak ne završi?
  5. Koja je nadležna institucija?
  6. Pod čijom je to ingerencijom ? Da li je komunalno redarstvo nadležno za te stvari? Hvala
  7. Mislite da suprug potraži stručnu pomoć ili oboje?
  8. Da li je u pitanju duševna ili bilo kakva bolest ja ne znam. Ali normalan čovjek psihički stabilan ne vrijeđa ljude iz čistog mira.
  9. Vi hoćete reći da psovanje i verbalno vrijeđanje nije nasilje??? Isto tako lažno vikanje upomoć u haustoru je u najmanju ruku kršenje javnog reda i mira kako prema ukućanima tako i prema ostalim suvlasnicima.
  10. Da, ostalo je samo na tome...nije zvala policiju. Valjda joj je cilj provocirati dok suprug ne izgubi živce i nasrne na nju. Da bilo je pred djetetom od 13.g Lp
  11. Dva puta do sada. Supruga provocira i psuje muža, on ostaje ravnodušan. Pošto vidi da ga ne može isprovocirati otvara vrata od stana i viče "Upomoć". Valjda da susjedi steknu dojam da ju fizički zlostavlja.
  12. Poštovani, Da li se ikako može dokazati i koje su sankcije za lažnu prijavu obiteljskog nasilja?
  13. Susjed je podigao nivo svog dvorišta za cca 20 cm i izbetonirao ga sa padom prema meni. Sve oborinske vode s njegovog dvorišta se slijevaju u moje dvorište. Da li on to smije napravit?
  14. Kratko pitanje Rješenje o ovrsi zaprimljeno kod javnog bilježnika 18.11.2019. zbog duga HEP Toplinarstvu. Ovršenik je rješenje zaprimio 09.12.2019, ali je 22.11. podmirio svoja dugovanja. Ima li tu argumenata za žalbu?
  15. A sad pazite ovu sitnicu.. U rješenju o ovrsi piše da platim dug i kamatu od 02.08.2017. A sad u sudskoj presudi moram platit kamatu od dospijeca svakog racuna znaci od 2015.
  16. A koje potvrde o uplati kad ne znate za koje vas razdoblje ovrhovoditelj tereti? Zato je Sud trebao odbacit rješenje o ovrsi jer nema pravne osnove odnosno u izvatku iz poslovnih knjiga nije naveden broj račun i datum dospijeća, a u mojem slučaju Sud je rješenje stavio izvan snage da bi se postupak nastavio u parnici odnosno dao je tužitelju još ni manje ni više nego 18 mjeseci vremena da oni dostave na sud uređeni tužbeni zahtjev. da su odmah dostavili platni nalog sa brojem računa i datumom ja bi vjerojatno te tri uplate našao, ali sada nakon 4,5 god ih ne mogu naći. Čak se više iz arhive internet bankarstva ne mogu povući nakon 4 god. LP
  17. Ovo mi nije jasno, kako se ne mogu dopunjavati kad je tužitelj tri puta tijekom postupka mijenjao tužbeni zahtjev? ili da vam postavim pitanje? Vi dobijete recimo od od javnog bilježnika Marka Markovića rješenje o ovrsi da imate duga 4500 kn za neplaćenu HRT pretplatu. U rješenju se ne spominje o kojim dospjelim računima se radi. Piše samo uvidom u naše poslovne knjige dužni ste nam isplatiti 4500 kn u roku 8 dana. Što bi vi napravili odnosno kako bi reagirali?
  18. Ja šumom, a vi drumom. Velim vam da u rješenju o ovrsi nije bilo platnog naloga po neplaćenim mjesečnim ratama nego je bio samo ukupan iznos od 3900 kn. Kada sam ja prigovorio na to i napisao da ne znam na koje dospjele račune se to odnosi, sud je odbacio ovrhu i pokrenuo se parnični postupak. Tek nakon 14 mjeseci je tužitelj dostavio na Sud ispravljeni tužbeni zahtjev, ja sam već bio i zaboravio na to.
  19. Zar čak ni na trošak sudskog postupka koji je duplo veći od tužbenog zahtjeva? Zar ne bi bilo logično ako je tužitelj uspio u postupku 20% da mu se u toj visini i dosudi naknada postupka? Nije mi jasno što tu košta 1700 kn? Jedan tužbeni zahtjev i jedan dolazak na ročište. imam li ja pravo na ikakvu naknadu pošto sam ja uspio u postupku 80%?
  20. Uz ovršni prijedlog je bio izvadak iz poslovnih knjiga gdje stoji da sam dužan 3925 kn sa 01.08.2017. i troškove postupka od 825 kn. Ovršni prijedlog je od 18.01.2018. Ja sam pisao žalbu da imam obvezu plaćanja zajedničke pričuve od 261 kn i da u ovršnom prijedlogu nije naznačen vremenski period te da ne znam za koje razdoblje me ovrhovoditelj tereti. Tek kad je bilo zakazano pripremno ročište tužitelj je dostavio u spisu novi platni nalog 22.3.2019. na koji sam ja odgovorio i dostavio kao dokaz plaćene račune, ali za 2., 3., i 4. mjesec 2015. nisam mogao naći uplate, ali sam se pozvao na zastaru potraživanje jer je tuženik tek 22.03.2019 dostavio platni nalog te je prošlo od dospijeća više od tri godine. Sud u presudi nije obrazložio zašto to nije u zastari nego je djelomično održao platni nalog na snazi, odbio troškove ovršnog postupka od 825 kn, ali je priznao sudske troškove od 1726 kn. Imam li se na osnovu čega žalit na presudu ili?
  21. U ovršnom prijedlogu nema dospijeća po mjesečnim obvezama nego je to tek tužitelj dostavio u spisu na sud nakon godinu dana. Znači konkretno piše: donosi se rješenje o ovrsi za neplaćenu pričuvu na iznos od 3.900 kn. Nema specificiranog dospijeća po vremenskom periodu. Ne piše za što se trošak odnosi niti za koji postotak je tužitelj uspio u postupku. Kako se inače dosude troškovi postupka ako tužitelj uspije djelomično.
  22. Molim savjet Dakle, radi se o ovršnom postupku za neplaćanje stambene pričuve. Primio sam od javnog bilježnika 18.01.2018. rješenje o ovrsi za neplaćanje stambene pričuve na iznos 3925, 00 kn. U platnom nalogu nema dospijeća pojedinih uplata nego samo piše cjelokupan iznos. Pisana je žalba u kojoj se navodi da imam obvezu plaćanja zajedničke pričuve od 261 kn mjesečno, ali se u ovom rješenju ne vidi za koje me se razdoblje tereti. Tužitelj dana 22.03.2019 dostavlja Sudu ispravljeni platni nalog. Ja sam uspio pronaći sve uplate i dostaviti ih Sudu kao dokaz osim tri uplate iz 02, 03, 04, mjeseca 2015. Presuda suda je da se djelomično održava na snazi platni nalog i da sam dužan platiti ta tri mjeseca sa troškovima sudskog postupka od 1726 kn???? Pitanje 1. Da li su navedena potraživanja u zastari pošto u rješenju o ovrsi nema dospijeća svakog pojedinog računa nego je to tuženik dostavio tek u spisu od 22.03.2019? 2. Od kuda trošak postupka od 1726 kn i zašto tužitelj ima pravo na njega kada u postupku nije uspio ni 30% Hvala
  23. Opet iz početka... Tko je ovrhovoditelj??? U ovom slučaju su to suvlasnici stambene zgrade..Nije GSG ovrhovoditelj, a nije ni tužitelj, on samo zastupa suvlasnike. Po sudskoj presudi stoji...nalaže se tuženiku da tužiteljima isplati iznos..i opet ponavljam tužitelji su suvlasnici, a zastupani su po upravitelju... i sad taj neki upravitelj koji NE zastupa suvlasnike niti ima ugovor o upravljanju šalje zahtjev u agenciju za prisilnu naplatu na račun koji nije račun od suvlasnika jer zajednički račun imamo otvoren kod sadašnjeg jednog i jedinog upravitelja i traži da mu se traženi iznos isplati. Jel to logično??? Ako još netko ovo prati neka da svoje mišljenje.
  24. Isti ovrhovoditelje nema ugovor sa suvlasnicima od 4. mj. 2017. Kako on zna što je po dospijelim presudama u međuvremenu plaćeno? Isti taj ovrhovoditelj meni blokira račun bez punomoći i ugovora. Na kraju ispada da imamo dva upravitelja zgrade. Presuda kao takva je dvosmislena i proturiječi sama sebi čl 354 ZPP, izreka presude je nerazumljiva jer ista osoba je i ovršenik u tuženik tako da postoji dupli platni nalog. isti članak 354. st 8. stranka u postupku??? suvlasnike zastupa punomoćnik koji nema ovlaštenje za vođenje postupka...nema kad nema ni potpisanu punomoć. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija