Jump to content

svibanj03

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Djeca imaju pravo na mirovinu bez obzira što preminuli nije bio u mirovini. Zakonita supruga također ima pravo na obiteljsku mirovinu.
  2. Ako je preminuli bio osiguran u drugom stupu sredstva iz drugog stupa nasljedna su. U rješenju o nasljeđivanju moraju biti navedena sredstva, javnom bilježniku koji održava raspravu trebate dostaviti potvrdu da je preminuli bio osiguran u drugom stupu.
  3. U kakvoj je suprug bio mirovini? prvo trebate provjeriti da li je uopće još uvijek otvoren njegov drugi stup, jer ako je bio u mirovini postoji mogućnost da mu je drugi stup zatvoren. Jeste pokretali obiteljsku?
  4. Može podnijeti zahtjev i uz zahtjev navesti da želi isplatu povoljnjije mirovine
  5. 31 mjesec prije 65 rođendana u braniteljsku starosnu.
  6. Pozdrav, računati će se po aktualnoj vrijednosti mirovine.
  7. Za prijevremenu već ima uvjet, a za starosnu će imati 04.12.2023.
  8. Poštovana, trebate predati u mirovinskom zahtjev za upis godine staža, uz zahtjev trebate priložiti i određenu dokumentaciju, najbolje se raspitajte direktno u mirovinskom.
  9. Ako imate uvjet za svoju mirovinu možete podnijeti zahtjev i aktivirati mirovinu iz drugog stupa.
  10. Imate običnu starosnu ( 65 godina života i minimalno 15 staža) i starosnu za dugogodišnjeg osiguranika ( 60 god života i 41 staža)
  11. Taj dio Vam na žalost ne znam odgovoriti, javiti će se netko stručniji u tom području.
  12. Na temelju toga što Vi ako otac djeteta radite u Njemačkoj dijete ima pravo na dječji doplatak iz Njemačke, a dd se isplaćuje na račun roditelja/skrbnika koji živi u kućanstvu s djetetom. Ne ostvarujete Vi to pravo nego dijete.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija