Jump to content

Miro28

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pogrešno, sami su odredili ukupno trajanje mirovinskog staža i naveli najpovoljnije godine za izračun (1981-2018) i lijepo piše prema podacima o stažu, plaći i naknadama izračunata je informativna svota mirovine. Ne radi mi skener pa ne mogu skenirati dokumenat. To je onaj papirnati zahtjev koji se predaje preko područnog ureda i naplaćivao se 70,00 kn. Nikakve podatke ja nisam slao osim oib-a i adrese na koju će mi se poslati papiri.
  2. Poštovani, godine staža su nestale u bespućima povijesne zbiljnosti, u vremenima pretvorbe i privatizacije! Ali mene prvenstveno zanima kako mi se od 2018. 4 puta daje izračun gdje se navodi da imam 37, 38 i na kraju 39,7 god. staža? I zašto ne bi čovjek vjerovao tim podacima kad ih potpisuje i ovjerava dipl. pravnik, djelatnik mirovinskog? I onda nastupa ovo što se meni sad dogodilo! I da, bio sam na razgovoru kod pravnog savjetnika, nema smisla pisati žalbu jer nema osnove. Staž je otpisan zbog neplaćanja doprinosa. I to je bilo devedesetih, sve je u zastari. Od jednog pravnika sam dobio savjet da sam mogu uplatiti staž. Ovi na mirovinskom se smiju na to. Čista žabokrečina!
  3. 37 Sve lijepo piše, sati rada po godinama, čak sati bolovanja,vrijednosni bodovi... Ali to je "informativni" izračun na temelju kojeg osiguranik ne može ostvariti nikakva prava iz mirovinskog osiguranja. Tako lijepo piše na kraju tih papira...
  4. Poštovani, 27.08.2018. zatražio sam informativni izračun prijevremene starosne mirovine. Platio sam onih 70,00 kn pristojbe i dobio lijepo na papiru podatke sa potpisom voditelja postupka, dipl. pravnika. I sa pečatom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Ukupni mirovinski staž mi je 37 god. Izračunata je informativna svota mirovine na dan 1.1.2020. koja iznosi 2243,28 kn. Ja radim dalje i još 3 puta preko e-građani tražim izračun. Svaki izračun je nešto malo veći radi većeg staža. U siječnju 2021. šaljem sve dokumente i papire za pretkompletiranje spisa. 09.03. predajem zahtjev i dajem otkaz u firmi sa 31.3.2021. Po zakonu se zahtjev može predati najranije mjesec dana od datuma na koji se traži mirovina. Prije tjedan dana dobijam rješenje da se moj zahtjev odbija kao neosnovan jer imam 32 god. i nešto sitno staža. Na zadnjem e izračunu mi kažu da imam 39 god. staža. Imam 63,5 godina života, dao sam otkaz u firmi i sad sam tu gdje jesam. Da li netko shvaća kako se igra sa sudbinama ljudi kad potpisuje ove informativne izračune? Ostaje mi da se pokušam ponovno zaposliti ili čekati godinu i pol do starosne mirovine! Da li je gospođa koja se potpisala punim imenom i prezimenom i ovjereno štambiljom svjesna da dobija plaću za potpuni nerad na svom radnom mjestu? Sramota, još veća sramota što nije jedina!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija