Jump to content

Anarhist1987

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Anarhist1987 objavio

  1. dali ste primili nasljeđe? ako jeste, primili ste i dugove.
  2. znaci ako je ovrha opcenito na imovini, i ako se ovrhovoditelj pokusava naplatiti preko FINA i FINA ga makne sa liste nakon 3 godine jer nije bila uplata prema njema u zadnjih 6 mjeseci, dali to znaci da on vise ne moze doci na FINU sa istim pravomocnim rjesenjem? Jednom davno meni je banka dosla 2 puta za redom na FINU dok se nije naplatila. Prvi puta FINA je je maknula automatizmom nakon 3 godine jer nije bilo uplata zadnjih 6 mjeseci, pa su ponovno dosli na FINU sa ISTIM rjesenjem i naplatili se kolika je zastara za pravomocno rjesenje uopce?
  3. a u kojim slucajevima moze biti nepodoban ako je dug legitiman(firma postoji, otvorene stavke u redu sve po PSu sa njihove strane) ?
  4. hmm kako par godina? ako nakon 2 ili 3 neuredne dostave ide na oglasnu plocu suda i tamo je 2 tjedna i to je to?
  5. koliko inace treba FINI da odblokira racun nakon sto ovrhovoditelj da zahtjev? i dali mi mozemo dati nalog FINI da odma prebaci novac ovrhovoditelju bez cekanja 60 dana i na koji nacin se to radi?
  6. koliko onda po Vama moze proci od pokretanja postupka do izdanog rjesenja u najgorem mogucem slucaju(neuredne dostave)? I od izdanog rjesenja do pravomocnog ako nema prigovora?
  7. dal se mogu onda ovrhovoditelj i punomocnik dogovoriti da punomocnik svoje usluge naplacuje direktno od ovrsenika? dal je to inace praksa ili je praksa da ovrhovoditelj naplacuje pa onda placa opunomoceniku?
  8. da u pravu ste 15 dana za opomenu 8 dana za rješenje, još par dana dok pripreme i dostave 30 je realno ako je uredna dostava a za FINU nakon pravomocnog rjesenja mogu cekati i 10 godina ali u pravilu oni idu odma na FINA jer im je cilj biti sto niže u redu naplate
  9. sve ti ovisi kolko je brz odvjetnik i biljeznik 20-60 dana je realnost, moze bit i vise nesto vise ako su spori
  10. da, imao sam izvode sa net bankinga da sam plaćao ali oni su samo dostavili svoje ugovore i opće uvjete u kojima jasno i čitko(ne malim slovima) piše da je prolongat samo uplata za odgodu plaćanja. Sud je utvrdio da sam bio svjestan što plaćam. odvjetnik uvijek kaže da ima šanse da uzme pare ja nisam želio blokiran račun pa sam plaćao prolongate. Blokiran račun znači da nema bankarskih kredita sljedećih godinu dana sigurno i da mi nitko više neće dati kredit dok sam blokiran. ali ako vam to ne igra ulogu svakako je bolje da idete na ovrhu.
  11. ako je odvjetnik napisao već prijadlog za ovrhu(a morao je da uopće pošaljue bilježniku) onda je po meni trošak opravdan. samo mi nije jasno kako može lova ići direktno na njegov račun, a ne ovrhovoditelju??? ovrhovoditelj je to već morao platiti odvjetniku
  12. ja sam probo ali ništa od toga, samo me odvjetnik odero 1000kn za prigovor da napiše i onda još par 1000kn sudskih troškova i zatezne kamate na cijeli dug ne možes platit ništa prolongatima. Prolongat je, sama riječ govori, samo prolongiranje obveze na mjesec dana ako nemaš para za ratu i oni se lijepo zaštite annexima a ugovor je potpisan po Španjolskom zakonu i RH sud mi je samo odbacio prigovor jer je sve jasno pisalo u ugovorima.
  13. kako vas mogu ovršiti ako ste im platili? ako ste platili izvod otvorenih stavaka je na 0 i to je to
  14. po novom zakonu bi izdavanje pradomovnosti trebalo bit automatski pa samim time nebi trebalo bit tog troska, samo trosak predaje na FINA. Jesam li u pravu? koliko imace treba sudu da dosudi taj trosak i dal onda oni ponovno moraju ici na novu ovrhu da to naplate od mene ili a tom odlukom suda mogu direkno u FINA u red naplate?
  15. Pozdrav, imam ovrhu koja je procesuirana po novom ovrsnom zakonu pocetkom godine i dobio sam rjesenje od javnog biljeznika samo sa nastalim troskom i preko FINA je otplacen cijeli dug sa nastalim troskom i zateznom kamatom. E sad 1 mjesec nakon odvjetnik od ovrhovoditelja me trazi da podmirim i predvidivi trosak, tj. trazenje pravomocnost i predaju na FINA sta nisu predvidivi troskovi ukinuti po novom ovrsnom zakonu? Dali se oni jos uvijek mogu naplacivat ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija