Jump to content

Ana Rajić

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ana Rajić objavio

  1. Znate li koji je zakonski propis kod razmaka prohodnosti evakuacijskog puta? Ili nema odstupanja i hodnici moraju biti potpuno prohodni?
  2. Da li zgrada i upravitelj moze podic tuzbu za refundiranje naplate kazne? hvala
  3. Znate li koji su iznosi za fizicku osobu? Hvala
  4. Jel u tom slucaju fizicka osoba predstavnik zgrade ili suvlasnik koji odbija makniti stvari?
  5. Pozdrav! susjed ipak odbija na lijep način ukloniti svoje osobne stvari ukloniti iz zajednickih dijelova zgrade-hodnika. Da li protupozarna inspekcija salje novcanu kaznu na zgradu kad uvidi prekrsaj u hodniku ili na pojedinca koji to odbija maknit? Sto dalje napravit?
  6. Hvala! Ali otac je jos živ a stan je prepisan na jednu kcer od tri.. ako ta jedna kcer proda stan dok je otac jos ziv moze li ona izbacit trecu sestru iz tog stana ( prodajom istog)i onda tek nakon smrti oca treca ima pravo trazit nuzni dio? i sto ako se u meduvremenu novci potrose ? nema se sta dijelit onda?
  7. Poštovani, molim vas za pomoć jer je sve izmaklo kontroli i mogla osoba na ulicu zavrsit. Da skratim, otac troje djece je jedan kat kuće darovao za zivota dvjema kcerima , takoder je jedna od te dvije dobila i stan na drugoj lokaciji a drugoj su sredili i ulozili u muzevu kucu( sve to uz taj kat koji je vec darovan) ostao je jos jedan kat kuce , po saznanjima i on je prepisan jednoj od te dvi kceri..otac je jos ziv. Ako ta kcer proda i taj stan i uzme sebi novce , da li treca kcer ima pravo na djecji dio? ustvari ako je prevare i uzmu sebi novce i potrose, oce li trecoj kceri uopce ostat ista za diobu? ili bez obzira sta je otac sve darovao dvjema kcerima atrecoj nista ipak ide djecji dio i od tog darovanog dijela? hvala
  8. Postovani, molim vas za odgovor da li zaokruženi dio na slici spada pod nastavak krova i da li on uopce ide u sanaciju iz pričuve ukoliko je u problemu.ispod je terasa koja je privatno vlasništvo. Hvala.
  9. Pozdrav! znači ako su stakla sva pomična po vodilici ne moze se nista? A ako su 3 strane stakla fiksne a jedna strana pomicna onda nije zakonski prihvatljivo? hvala
  10. Postovani, susjed je u svome vrtu napravio aluminijsku pergolu, koja je do 20 kvadrata i pričvršćene konstrukcije za stambenu zgradu( probusena fasada stambene zgrade )također je i ostakljena montažnim staklom sa sve četri strane te tako zatvorena cini cijelinu a moze biti i rastvorena. da li kao takva je zakonski prihvatljiva ili nije? hvala
  11. Ja sam predstavnik zgrade ,upravitelja tek trebam obavijestiti. Odlaze unutar prolaza. Zgrda ima dva ulaza ,dojnji ulaz gdje odlaze je ulaz s parkinga zgrade.
  12. Pozz! Odlaže bicikle,ormarice,cipele,igracke.... Na ulaznim vratima stambene zgrade. Hvala.
  13. Pozdrav! Što se može učiniti kada susjed odbija na lipi način ukloniti svoje osobne stvari koje taloži u zajedničkom ulazu u zgradu? Hvala.
  14. Hvala,a ako je terasa u vlasnistvu gospođe?
  15. Pozdrav! Predstavnik sam stanara ,i zanima me koji su zajednički dijelovi zgrade koji u slucaju potrebe se naplacuju iz pricuve. Konkretno me zanima ,na zadnjem katu stambene zgrade nalazi se stan koji ima stambenu povrsinu 50 kvadrata a ostalo je terasa koja je poplocana.Povise toga stana je ravni krov za koji znam da je zajednicki. Zna li netko da li taj poplocani dio terase ako je u problemu ide iz pričuve? Da li stan koji se nalazi ispod te terase smatra da je taj poplocani dio ustvari krov tome stanu ispod. Hvala.
  16. Hvala na odgovoru. Čovjek je imao isti prekrsaj kao ja ,mobitel u prometu. Nastupio je isto kao i ja .Odmah nakon kazne dosao se zaliti..i sad je njemu uvazeno meni nije? Zasto? Napominjem da nisam bila u nikakvom prekrsaju ni upozorenjima 20 god. Zar nema neko pravilo zakonsko za upozorenja? Ili kako im se ko svidi ili na koju nogu su se ustali? Hvala.
  17. Pozdrav! Molim vas da me uputite kako dalje..Danas sam otišla u PU Split predati u dva primjerka PRIGOVOR NA OBAVEZNI PREKRŠAJNI NALOG.Kako je bila gužva čekalo se ispred ulaza .Ispred mene je bio čovjek koji je došao tražiti upozorenje,da napomenem i ja sam odmah nakon sto me policija zaustavila pokušala tražiti upozorenje jer nisam nikad u 20 godina bila evidentirana za ništa ali meni su taj dan rekli da upozorenja nema više i da ako neću platiti čekam Obavezni prekršajni nalog na koji se mogu dalje žaliti pred sudom . Uglavnom čovjek koji je došao po upozorenje je i uspio ,protokolirali su mu neke njegove navode te se briše iz evidencije prekršitelja. kad sam ja ušla pitala sam zasto je za mene zakon drugačiji u odnosu na čovjeka prije mene,nije znala odgovoriti vec je samo protokolirala prigovor obaveznog prekrsajnog naloga i rekla da cu dobiti poziv sa suda... kad sam izasla bijesna iz PU zaustavila sam jednog policajca i pitala za moj slučaj,rekao mi je da mu nije jasno zasto nisam dobila upozorenje a nisam u prekrsaju dosad bila.. navodno mogu,tako me je uputio,pisati žalbu na usmeno odbijanje upozorenja. da li znate nesto u vezi toga i kako da napišem tu žalbu za NEDOBIVANJE UPOZORENJA . Hvala.
  18. Hvala. Hvala. Dosla mi je i uplatnica od 100 kn za postupak troskovi? Da li i za to pisem prigovor? Ili da objedinim sve skupa?
  19. Pozdrav! Uručen mi je obavezni prekršajni nalog na koji bi se htjela žaliti jer sam vozač preko 20 god i nijedno upozorenje nisam imala. Na koju adresu da pisem? Zivim u Splitu. Ima li tko primjer dokumenta? U nalogu piše kriva registrscija i pogresno auto? Sto da radim? Pogodili su mi ime i oib a sve drugo pogresno napisano. Hvala.
  20. Da.Etazirano je. Kad sam mislila potpis vecine suvlasnika mislila sam na to sto bi jednu stranu nastresnice povezala kao cijelinu sa fasadom.. Tj ne bi bilo odvojeno od fasad kao zasebna cijelina. Hvala..
  21. Hvala na odgovoru! Evo da pojasnim radi se o vrtu u prizemlju koji pripada mojem stanu .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija