Jump to content

Aleksandar Vrabel

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Aleksandar Vrabel

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Uglavnom, imaju potraživanja. Pitanje je kako postupiti. Angažirati odvjetnika za zastupanje i osporavanje potraživanja, ili opcija nagodbe za umanjenje ili otpis istog. Majci je to jedina nekretnina i osnovno sredstvo za život, jedini je član tog kućanstva s primanjima nižim od navedenog minimuma po članu kućanstva.
 2. Teretovnica Primljeno:02.rujna 2002-g. : Temeljem rješenja CZSS Vukovar od 18.siječnja 2002.g. zabilježuje se tražbina na dio nekretnina navedene u A za korist RH za MRSS Riješenje za osnovu upisa tražbine, pravo na pomoć za uzdržavanje Točka 5: Općinski sud Vukovar, Zemljisno knjižni odjel na temelju ovog rijesenja izvršiti će zabilježbu tražbine u korist MRSS na nekretninama upisanim ..., suvlasništvo korisnice. Riješenje za smještaj u dom u Nuštru ... narečena nema vlastitih prihoda, nije vlasnik pokretnina značajnije vrijednosti niti je korisnik prava u sus
 3. Članak 250 , stavak 5 zakona o socijalnoj skrbi kaze da zastara za tražbine počinje teći od riješenja o nasljedjivanju. U mom slučaju rijesenje je od 10.2012.god. Na rijesenju o smještaju pokojne tetke u dom piše da nema vrijednije pokretnine, dok je na suvlasnički dio već upisana tražbina CZSS. Sukladno tome nije upisana nova tražbina. Ne znam mijenja li to nešto, mogu li imati potraživanja za sve ili samo za upisanu tražbinu za novčanu pomoć?
 4. Imam riješenje na osnovu kojeg je upisana tražbina. Odnosi se na novčanu pomoć koju je primala u periodu od nepune dvije godine. Ukupno nekih 10 tisuća kuna što i nije problem platiti. Ali oni računaju i smještaj u domu za koji nije upisana tražbina. Dug nismo priznali, sljedeće godine bi trebala nastupiti i zastara ako se nevaram. 10 god bi trebala biti ako je tuzbom ne prekinu, a opet majci jeto osnovno sredstvo za život pa mislim da nemogu pokrenuti tužaju?
 5. Tražbina je upisana na osnovu novčane pomoći. Za smještaj u dom nije iz razloga što je već bila upisana tražbina za novcanu pomoć. Po starom zakonu po kojem je pokojna tetka i bila smjestena u dom nismo morali uplaćivati nikakvu razliku. Sada oni računaju ukupan dug?
 6. Poštovani, Pišem vezano za brisanje tražbine na dio nekretnine. Pokojna tetka je kratko koristila novčanu naknadu davne 2002/2003 g. nakon čega je proglasena potpuno nesposobnom za rad te zbog bolesti smještena na trajni boravak u dom u Nuštru. Moja majka je prihvatila skrbništvo te nije bila obveznik plaćanja troškova doma zbog materijalnih mogućnosti. Tražbina je upisana s početkom primanja novčane pomoći. Tetka je preminula u domu 2012.g. Kao jedini nasljednik i suvlasnik nekretnine moja majka je postala vlasnicom dijela pokojne tetke. Provedena je ostavinska bez skidanja trazbine .
×
×
 • Napravi novi...