Jump to content

Annon

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Evo jučer smo uspjele doći do rješenja. Do sada nismo ni znale za ovaj postupak, a kamoli da nas je netko obavijestio da se održavaju ročišta. Zanima me još samo kako se pokreće postupak utvrđivanja vrijednosti nasljedstva?
  2. Pozdrav, ne znamo na temelju koje isprave nas potražuju dug, dobili smo samo dokument koji prilažem u prilogu. Također danas smo preko e-građani saznale da se 2019. održalo ročište u vezi tog predmeta tako da više ni ne znamo da li zastara teče dalje. Tatino nasljedstvo je zapravo nasljedstvo od njegove mame i nasljednici su tata i njegova sestra i brat, te njihova djeca. Nasljednici nakon tate smo mama, sestra i ja, no mama se svega odrekla, nažalost sestra i ja nismo. Također postoji kvaka, naime baka je preminula 2016. godine te smo se ja i sestra odrekle nasljedstva pa nas zanima da li se na to možemo pozvati s obzirom da sve nasljeđeno s tatine strane je zapravo nasljedstvo od bake. Vrijednost točnu ne znam jer nismo nikada pokrenule postupak utvrđivanja, čestica je malena i mislimo da ne prelazi vrijednost duga jer u protivnom bi se PBZ(koji nam je oprostio dug) naplatio od nasljedstva.
  3. Našla sam se u nepovoljnoj situaciji te tražim Vaš savjet. Naime, otac je preminuo 2011. godine te su iza njega ostali dugovi. Za vrijeme postupka o nasljeđivanju sestra i ja smo bile maloljetne te nas je zastupao socijalni rad te nam isti nije dopustio da se odreknemo imovine samim time i dugova( iako je sestra na sudu izjavila da se odriče zbog toga što je bila maloljetna to nije uzeto u obzir), majka u tim teškim trenucima o tome nije razmišljala i vjerovala im je na riječ da smo sestra i ja zaštićene, te do ove godine smo bile uvjerene da smo se odrekle svega, nažalost nekako (ni same ne znamo kako) od hektara zemlje i nekretnina ja i sestra smo nasljednice malog djela zemlje i to u 1/16 djelu. Tako su ove godine krenule ovrhe, jedan dug nam je PBZ banka oprostila zbog nemogućnosti naplate jer osim te male čestice nemamo nikakvih posjedovanja te smo obje studentice bez stalnih primanja, no prošli tjedan je stigla obavijest B2Kapitala-a (agencija za naplatu) o otkupu duga od Erste banke te mogućnosti prisilne naplate, kao što sam rekla sestra i ja smo studentice, nismo u mogućnosti to platiti pa nas zanima koje su naše mogućnosti, da li vrijedi pokušati dočekati zastaru (kroz 3 mjeseca će proći 10 godina) jer nas jos nijednom nisu uspjeli kontaktirati, da li da dokažemo da je vrijednost nasljedstva manja od vrijednosti duga ili da uzmemo odvjetnika i sudskim putem probamo to riješiti s obzirom da je to agencija koja će nas maltretirati narednih godina? Hvala na pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija