Jump to content

Pravo i krivo

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. S obzirom da ne mogu kupiti gradovi ako zemljište po tržišnim cijenama došao sam na ideju da kupim 1000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta kako bi ga prenamijenio u građevinsko.Negdje sam pročitao da to poljoprivredno zemljište mora biti u građevinskoj zoni pa me zanima slijedeće: -nije li zemljište u građevinskoj zoni automatski građevinsko bez obzira što je upisano kao oranica,pašnjak,livada itd? Od koga se traži prenamjena,općine,županije ili države? Koliko košta takav akt? Može li se graditi prije riješenje o prenamjeni? I kako biti siguran da se zemljište može prenamijeniti jer zadnje što mi treba je da kupim zemljište koje mi neće služiti ničemu!?
  2. To bi vjerovatno trebalo vidjeti sa ovrhovoditeljem jer bi mogli uplaćivati mj.iznose.
  3. Ako sam dobro razumio to znači da po zakonu imam pravo na novčanu pomoć od države za plaćanje podstanarstva ali ne za predmetnu nekretninu. Ukoliko se nekretnina ne proda,što bi po vama bilo najbolje činiti?
  4. Mislim da sam negdje pročitao da ako se proda jedina nekretnina ovršenik se u roku od 8 dana javi sudu i te ima pravo godinu dana stanovati u nekretnini pod uvjetom da plaća podstanarstvo novom vlasniku a da ukoliko se novi vlasnik i ovršenik ne uspiju dogovoriti o visini najma onda to odredi sud!
  5. Zanima me i ukoliko se nekretnina proda na ovoj drugoj javnoj dražbi imam li po zakonu pravo na godinu dana stanovanja u nekretnini uz plaćanje naknade novom vlasniku? I što se dalje može događati ako druga javna dražba bude neuspjela?
  6. Ovo je cijela odluka. Piše jos samo da prvostupanjski sud ispita je li rješenje o ovrsi uručeno ovršeniku,ako nije onda ga je potrebno uručiti,potom ulijepiti dostavnice u sudski spisi nakon toga odlučiti o prijedlogu za odgodu ovrhe vodeći pri tome računa i o ostalim žalbenom navodima ovršenika. Osim osobnih podataka nema više ništa.A prvostupanjski sud ovo sve nije mogao obaviti u 10 dana!?
  7. Županijski sud (koji nije iz iste županije kao i općinski) rješavajući žalbu ovršenika a protiv rješenja općinskog suda riješio je....žalba ovršenika se prihvaća kao osnovana te se ukida rješenje Općinskog suda i predmet vraća na ponovni postupak. Obrazloženje:. 1.rješenjem suda prvog stupnja za odgodu ovrhe odlučeno je " odbija se prijedlog za ovrhu". 2.ovršenik ovo rješenje pobija pravovremenom žalbom,nudi dogovor o otplati duga,te da bi prodajom nekretnine trpio štetu za svoju višečlanu obitelj. 3.odgovor na žalbu nije podnesen. 4.žalba je osnovana. 5.ispitavši povijesno rješenje suda prvog stupnja žalbeni sud nalazi da je povijesno rješenje nepravilno i nezakonito. 6.iz preslika spisa suda vidljivo je da rješenje o ovrsi ima status "neuručeno" iz čega proizlazi da ovršenik rješenje nije ni primio. 7.prihvatiti žalbu ovršenika,utvrditi zašto prijedlog za ovrhu nije uručeno,ukinuti povijesno rješenje i predmet vratiti sudu prvog stupnja na ponovni postupak. Ovo smo dobili 10 dana prije prve javne dražbe tako da mislim da me sud nije mi mogao obavijestiti ni putem oglasne ploče i da je prvu javnu dražbu obavio nezakonito!
  8. Na žalost nismo si mogli financijski uzeti odvjetnika a vjerovali smo da će sud ići po slovu zakona.Dakle žalili bi se na nastavak javne dražbe iako je županijski sud naložio vraćanje predmeta na početak? Ima li to smisla?
  9. U zapisniku nema nista,navodim kako me nitko nije kontaktirao u vezi ovrhe kao i da mi rješenje o ovrsi nikad nije uručeno. Sudac ništa ne uvodi u zapisnik nego me usmeno upućuje koji su razlozi zbog kojih mogu tražiti odgodu prodaje nekretnine ali da to nije ovdje predmet. E sad ako je županijski sud naredio da se predmet vrati na početak,te da se utvrdi jel mi uručeno rješenje o ovrsi onda pretpostavljam da je općinski sud morao zakazati novu raspravu na i poslati mi poziv na nju ali se on oglušio i nastavio prodaju! S obzirom da nisam u nekoj financijskoj situaciji zanima me bi li bilo pametno uzeti odvjetnika pa napisati neku vrstu žalbe,iako mi sad nije jasno jel ti žalbu onda poslati općinskom ili županijskom sudu?
  10. Na oglasnoj ploči suda nema ništa.Rješenje županijskog suda je doneseno između odluke o javnoj dražbi i održavanja iste. Županijski sud donosi odluku citiram-žalba ovršenika je osnovana,općinski sud je nezakonito i nepravilno donio odluku te nalaže općinskom sudu da predmet vrati na početak jer je u sudskom spisu između ostalog vidljivo kako rješenja o ovrsi koja su poslana ovršeniku 2015 imaju status neuručeno što dokazuje kako ovršenik nije primio rješenje. E sad za cijelo to vrijeme mene nitko nije kontaktirao a kamata na dug je rasla.Na zadnjem ročištu gdje je donesena odluka o prodaji nekretnine ja navodim taj podatak ali sudac se oglušuje i nastavlja postupak. Čini li mi se ili je ovo nezakonito djelovanje općinskog suda? I što bi bilo najbolje raditi?
  11. Ne,dostavljeno mi je samo riješenje o drugom krugu javne dražbe a nigdje se ne spominje odluka drugostupanjskog suda iako se koliko ja razumijem ni prva javna dražba nije smjela održati ako je županijski sud naredio vraćanje predmeta na početak!?
  12. Otkazom kredita 2015 god moja nekretnina ide na javnu dražbu odlukom suda,prodaja neuspjela i do 2020 me nitko ne kontaktira vezano za bilo kakvu vrstu dogovora.Ja dakako nisam u mogućnosti dati puni iznos i 2020 zastupnik ponovo pokreće prodaju putem javne dražbe.Nekretnina je oglašena na vise medijskih portala.Dražba je zakazana za određeni datum a donošenjem odluke o dražbi ja ulažem žalbu.Županijski a pretpostavljam i samim time i viši sud od općinskog donosi riješenje da je moja žalba osnovana,odluka općinskog suda nepravilna i nezakonita te da mi za predmet od ukidanja kredita nije uopće dostavilo riješenje kao i to da se predmet vrati na početak.Ali općinski sud ne prekida javnu dražbu te se ona ipak održava 15 dana nakon ovog rješenja županijskog suda. Prva javna dražba je neuspjela i danas mi je stiglo riješenje općinskog suda o drugoj javnoj dražbi. Zanima me zašto se općinski sud oglušio na riješenje županijskog? Što mi je dalje najpametnije činiti i mogu li tužiti i koga za naknadu štete zbog ovakvog načina vođenja predmeta?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija