Jump to content

Punomocmaster

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Punomocmaster objavio

  1. Hvala Danate Znaci li to da bi mi cak smjeli otvarati prozore / skure na njegov zracni prostor, tj. tu 'vertikalnu cesticu'? Radi se o visini iznad razine njegove kuce koja je jedno-i-pol katnica, dakle doslovno samo o zracnom prostoru iznad njegovog vrta.
  2. Dugogodisnji sam vlasnik kuce u Dalmaciji koja je prilikom kupnje imala dva prozora na susjedov vrt. Kada smo - visoko, u razini treceg kata, htjeli postaviti skure i klimu na zid, susjed je zabranio posto to ulazi u njegovu 'vertikalnu cesticu', te da takodjer nasa dva prozora nisu tu nikad 'trebala biti' stogod to znacilo. Nismo se vise bunili, no dan danas nisam sigurna je li on imao pravo na to? Druga stvar je da je on prije par zabio cavle u nas zid tako da bi se ruze koje uzgaja mogle penjati po zidu. Nismo se bunili, no kada su te ruze pocele prekrivati nase prozore, mi smo se pobunili, zamolili ga da ih ukloni i naposlijetku odrezali (samo u visini nasih prozora). Posto on sada prijeti i postaje vrlo neugodan, zanima me ima li on na to pravo. Unaprijed hvala na savjetu.
  3. Pokusavam dobiti odgovor na pitanje koliko je riskantno kupiti stan u zgradi koja nije, niti ce biti, etazirana. Radi se o gradjevini iz 1929, u centru grada. Bankovni kredit kupcu nije potreban, no pitanje je hoce li to ikada moci biti prodano.
  4. Molim pomoc: u mogucnosti smo bez kredita kupiti stan, i svi vlasnicki papiri su uredni. Medjutim, nekretnina nije etažirana te je zbog toga upisana kao etažno vlasništvo s neodređenim omjerom. Takodjer je, kao posljedica toga što su stanovi bili upisani u knjigu položenih ugovora, zabiljezena kao drustveno vlasnistvo. Obzirom da nismo u mogucnosti predvidjeti kada i ako ce se zgrada etazirati, zanima me koje su moguce posljedice za nas kao (buducih) vlasnika takve nekretnine.
  5. Ispricavam se, ali primjecujem da Vam nitko nije odgovorio. Posto i ja potrazujem slican savjet, zanima me je li Vam se u medjuvremenu netko obratio, makar i privatnom porukom. Hvala
  6. Smijem li pitati kako ste dosli do grafoloske analize, odnosno analiticara?
  7. Hvala. U ovom se slucaju radi o 'vanknjiznom vlasniku' koji se nije upisao (iz nama nepoznatih razloga) vise od 4 godine. Zanimali bi nas dakle ti 'dodatni problemi' - sudski postupak i moguce konsekvence za vanknjiznog vlasika. Unaprijed hvala!
  8. Nisam. Takodjer, ne radi se o meni, susjedi ukazuiju na nekretninu koja zjapi prazna, 'novi vlasnici (koji su se jos za zivota darovatelja predstavljali kao nasljednici) se ne pojavljuju, a zadnja uknjizena osoba je pokojnik.
  9. Ispricavam se ali ne razumijem? Spomenuli ste da jest opasno (odn. protuzakonito) steci vlasnistvo nad nekretninom i ne uknjiziti se. Vlasnik je jedan, darovatelj je preminuo, no taj se novi vlasnik ne uknjizuje vec duze vrijeme. Moze li to - iako je proslo vec dosta godina - biti kompromitirajuce za 'neuknjizenoga'?
  10. Hvala. Negdje smo procitali da postoji 'zastara' od 3-6 godina, sto bi moglo znaciti da ukoliko je od darovanja prosao taj rok, novi vlasnik nekretnine se zapravo moze izvuci bez posljedica. To mi zvuci upravo apsurdno.
  11. Zanima me je li opasno ako se vlasnik nekretnine koja mu je poklonjena od pokojne osobe (ne roditelja) vec duze vrijeme nije upisao u ZK?
  12. Ne znam, zato pitam. Recimo da je opunomocena osoba premjestila novac negdje drugdje te zatvorila racun, bez znanja vlasika racuna. Ili moguce pod laznom premisom. Takodjer, sto znaci naslijediti pravo na racun? Bi li zakonski nasljednici, koji nisu bili opunomoceni imali pravo uvida u promet?
  13. U slucaju da opunomocena osoba nije podizala novac nakon smrti, no sumnja se da je postepeno 'potkradala' opunomocitelja, te da je sada racun zatvoren, na koji se nacin to moze saznati? Uvidom u promet po racunu? Moze li se it tu upotrijebiti isti retoricki upit? I je li nasljedniku dozvoljeno zahtjevati to od banke? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija