Jump to content

tetavioleta000

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nema ni računa koji dokazuje da je to moje. Na koji način onda to izbjeći ako do toga dođe? Hvala
  2. Koliko vidim, jedino onda laptop i zvucnici...drugo nista.
  3. Što spada u to? Buduci da nemam auto, a podstanar sam, nemaju dokaza da je nesto npr.moje u smislu racuna za npr. namjestaj ili nesto, a koliko znam ne smiju odjecu i te stvari po ovrsnom zakonu. Nisam bas sigurna, ali znam da je takva prica.
  4. Pokretnine nemam, auto 0 bodova, znaci bas nista nista...sve u svemu, hvala Vam puno na odgovoru.
  5. Hvala Vam na brzini. Roditelji su mi živi, oni imaju kuću, u mirovini jedan roditelj samo. Zato pitam da li po nekom zakonu mogu ista jer nakon njihove smrti jedina kuća ostaje meni kao djetetu. Znam da to ne ide tako, ali pitam za svaki slucaj da ih ne uvalim u problem. Ako oni vide da im je to predugo čekati (prosjek je moje netto plaće jest 5500 kn, znaci oko tisucu kuna ide na blokiran), mogu li ista drugo potegnuti ili ne? Nije ulozena zalba na ovrhe jer realno, dug postoji i logicno je da zele naplatiti, a i nemam novca za advokate i pisanje zalbi jer ne mogu opovrgnuti dug.
  6. Poštovani, molim Vas za pomoć i savjete u vezi ovrha. Naime, imam jednu aktivnu ovrhu zbog pozajmice i neki dio im je već otplaćen budući da kada su sjedala primanja, dio s blokiranog računa je išao u njihovu korist. Nakon toga zbog nemogućnosti vraćanja Zaba kredita i dogovora s bankom, Zaba cijeli kredit stavlja na Finu (otkaz kredita i naplata putem zadužnice). Zatim, dolazi i rješenje ovrhe od strane HT-a. Nudim im da plaćam u ratama jer uskoro počinjem raditi, ali oni ne žele jer mi daju prekratak rot uplate prve rate - u prijevodu, tu me isto čeka ovrha. Dakle, u toku je prvo ta pozajmica. Drugi u redu čekanja jest Zaba (dug 20 tisuca kuna), te HT (dug 9 tisuca kuna). Sve skupa, dugovanje je oko 34 tisuce kuna. Nemam apsolutno nikakvu nekretninu na sebi, pokretninu, ustedevinu, podstanar sam. Znaci, gola plaća. Ono što me zanima što oni mogu u tome slučaju, tj. što je najgore što se može desiti? Ne bježim od dugova, u interesu mi je to vratiti, ali jednostavno nemam kako. Da li je najgore što se može desiti to skidanje 1/4 primanja kako inače ide pošto je vidljivo da nemam nikakvu imovinu? Da li mogu dug prenijeti na nekoga drugog (koliko znam ne mogu)? Informativno, da li se zbog takvog duga inače oduzima jedina nekretnina ljudima? Na ovrsi od HT-a piše da se ovrha provodi "općenito na imovini ovršenika". Molim sve ako mi mogu što jednostavnije i laički napisati što me po svemu tome čeka jer čitajući sve zakone kao laik više mi ništa nije jasno. Unaprijed hvala svima na pomoći i odgovorima od srca
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija