Jump to content

miss

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je miss objavio

  1. Navedite sve to što ste zadnje napisali, odnosno poslužite se s tim navodima.Pročitajte još jednom dobro prekršajni nalog jer u njemu moraju točno biti opisane činjenice prekršaja, ne smije ništa biti izostavljeno od vremena,mjesta učinjenja prekršaja i dr. Uostalom, tko može reći da to nije Vaša vlastita garaža ili Vašeg prijatelja!Ali najvjerojatnije je u pitanju javna površina.....,ali po mojem iskustvu treba uložiti prigovor iako možda počiva na tankim temeljima.Uložen prigovor je 50% uspjeha.
  2. Riješio ja nanekki drugi način.
  3. Pogrešno sam napisao rješenje o nekoj obavezi stranke.Naime greškom sam u izreci napisao riječ koja kada bih se ispravno napisala daje sasvim druge obaveze stranci.Ispravak greške u rješenju ne mogu napisati jer se zapravo ne radi o grešci u pisanju a mijenja se smisao izreke.Nisam povrijedio materijalni zakon da bih ga poništio.Radi se o inspekcijskom rješenju koje je doneseno na osnovu nadzora i pravilno napisanog insp. zapisnika.(u zapisniku su pravilno navedene činjenice a u rješenju nepažnjom nisu)Kako to rješiti?Molim da mi odgovori netko tko zaista zna.
  4. Hvala pravnice na jednostavnom, shvatljivom i brzom odgovoru.Inace, radim s nekim pravnicima koji imaju jako puno staza,pa su mi rekli da je tocno ovako kako sam ja napisao,pa cak i sudac za prekrsaje.Onda se zapitam kako je moguce da bas tri pravnika ne znaju, s tim da jedan ima pravosudni ispit.Ovaj Vas odgovor je jasan i tocan i trebati ce mi i za drugi put jer ne zelim pogrijesiti, odnosno da me nadlezni ispravlja.Hvala i bok. :hvala:
  5. Molim odgovor na ovo jednostavno pitanje -kada je rješenje konačno ako na njega nije izjavljena žalba a rok za žalbu je prošao? -primjer prvi: stranka je zaprimila rješenje 23.07.09., nije izjavila žalbu, ja sam napisao da je konačno 10.08.09., na intervenciju nadležnih promjenio sam datum konačnosti 8.08.09..Iz kalendara je vidljivo da je 15-ti dan petak, a subota i nedjelja su neradni dani za upravu pa je po mom konačno 10.08.09.(ponedjeljak)Tko je u pravu zapravo? -primjer drugi:zaprimljeno je rješenje 21.07.09.,žalba nije izjavljena,ja sam napisao da je konačno 10.07.09.,nadređeni je tražio ispravak da je konačno 7.08.09.Kako se može vidjeti 15-ti dan je 5.08.09.(praznik),znači on nije ubrojen u računanje rokova tako da je 15-ti dan 6.08.09. Molim odgovor od onoga tko ovo zaista stvarno zna.
  6. Molim odgovor na ovo jednostavno pitanje -kada je rješenje konačno ako na njega nije izjavljena žalba a rok za žalbu je prošao? -primjer prvi: stranka je zaprimila rješenje 23.07.09., nije izjavila žalbu, ja sam napisao da je konačno 10.08.09., na intervenciju nadležnih promjenio sam datum konačnosti 8.08.09..Iz kalendara je vidljivo da je 15-ti dan petak, a subota i nedjelja su neradni dani za upravu pa je po mom konačno 10.08.09.(ponedjeljak)Tko je u pravu zapravo? -primjer drugi:zaprimljeno je rješenje 21.07.09.,žalba nije izjavljena,ja sam napisao da je konačno 10.07.09.,nadređeni je tražio ispravak da je konačno 7.08.09.Kako se može vidjeti 15-ti dan je 5.08.09.(praznik),znači on nije ubrojen u računanje rokova tako da je 15-ti dan 6.08.09. Molim odgovor od onoga tko ovo zaista stvarno zna. :hvala:
  7. G. Zoki, ima zdravstveno osiguranje ako ne radi, treba se prijaviti na zavod za zaošljavanje. ,inače na ovo moje pitanje je odgovorio Tweety, i mislim da se nema tom odgovoru što dodati jer me sad zbunjujete, sada nisam siguran da li ima ili nema zdravstveno osiguranje iako sam prihvatio odgovor Tweetyja.Inaće, morati ću se raspitati ipak kod mjerodavne institucije.Mislim da ne treba davati odgovore tko zaista o tome nema pojma, jedino ako se želi bilo kakvim odgovorima doći bliže još jednoj zvijezdici.Meni ne smeta što se ova tema nalazi ovdje gdje je ali ona i ne spada u školski kutak jer se radi o prediplomskom studiju.Bok :hvala:
  8. Hvala na brzom odgovoru.Inaće, radi se o ekonomskom fakultetu u Osijeku a ne tiće se mene nego moje rođaka, a ja, ja sam odavno svoje završio.
  9. Zanima me koja je razlika između izvanrednog studiranja i redovnog, osim što vanredni student nema pravo na x-icu i besplatnu vožnju!?Što je sa zdravstvenim osiguranjem vanrednog studenta ako ne radi?Zašto je vanredni studij jeftiniji od redovnog na plačanje?Da li se može vanrednom studetu dopustiti nakon određenog vremena prebacivanje na redoviti studij uz plačanje i pod kojim uvjetima?Hvala.
  10. Ako je 40 sati radni tjedan koji je raspoređen na pet radnih dana onda se subota ne uračunava u go, a ako je radni tjedan raspoređen u šest radnih dana onda se računa u go,
  11. subota se uvijek ne računa u go, ja radim i meni se ne rasčuna.....
  12. ovo nije pravni savjet ali s obzirom da se rastajete sva bračna stečevina se dijeli na Vas i suprugu, ali Vi se doista brinete za djecu, pa morate imati u vidu da donesete sporazumno odluku sa ženom kom će od vas dvoje biti povjerena djeca na odgoj i uzdržavanje, mislim da je najbolje da djecu ne razdvajate, jer oni ionako gube mnogo Vašom rastavom, to će za njih , pogotovo za starije dijete biti šok, a Vi ih možete voljeti i ako su ili kod mame ili kod Vas,a ako se budete prepirali oko djece samo da zadovoljite svoj ego onda to neće biti dobro za djecu jer će najviše oni izgubiti,Danas se mnogi roditelji rastaju, zašto, to ne treba pitati jer možda nećete naći odgovor a ne treba na silu s nekim živjeti tko Vas ne voli više.Znaci, na sudu neka Vam glavna preokupacija bude jedinstveni sporazum sa ženom u svezi odgoja djece, to Vam je za sada najbitnije.Inace, muškarac u takvim slučajevima u 80% slučajeva gubi, ali ne smatrajte se poraženim, jednostavno dogovorite se i sretno Vama, djeci i supruzi....
  13. Pravo na starosnu mirovinu stječe osiguranik kad navrši 65 godina života (muškarci) i 60 godina života(žena) s tim da moraju imati 15 godina mirovnskog staža.Pravo na prijevremenu starosnu mirovinu stječe osiguranik kada navrši 60 godina života i 35 god. mirovinskog staža (muški), odnosno 55 god. života i 30 godina mirovinskog staža (žena)
  14. Poštovani Marx, pa ja i nisam napisao "drugačije namjene", napisao jesam za takve namjene a to se odnosi na obavezno osiguranje vozila u prometu, a Vi ste tu rječ "izolirali" iz konteksta i "dodali rijeć koju ja nism spomenuo".A za kapljice ozbiljnosti, ne treba trošiti vrijeme za komentar...
  15. Zapravo, osiguranje bi Vam već to moralo isplatiti bez obzira na prekršajni postupak, bitno je da Vaš dečko u trenutku sudara nije bio pod utjecajem alkohola i da je policija sve to napisala u zapisnik pa i o krivnji traktoriste.Osiguranje Vas odugovlači jer i za naknadu štete postoji zastara.Meni je prije par godina neki auto udario moj i pukao mi je branik, došla policija, alkotestirani smo, dečke je policija prijavila sucu za prekršaje a ja sam tražio i dobio policijski zapisnik i naplatio štetu.Inaće, kod Vas možda dođe do problema jer nije traktor osiguran za takve namjene pa ako nije velika šteta pustite to na miru jer će te morati tužiti traktorista sudu a to može potrajati i koštati više nego šteta na autu, sretno..
  16. Mislim da ne treba tako komplicirati, mislim odjavljivati pa prijavljivati, nego treba postupiti kako je rekao bovu, jedino ako podstanar ne želi gledati tv s plačenom pretplatom onda ga je lako odjaviti..
  17. Naravno da ima pravo jer ste nekretninu kupili zajednički. Uostalom, pri razvodu sud će odrediti udio u nekretninama pa tako i Vaš kredit će se "podijeliti" i na ženu jedino ako se drugaćije ne dogovorite.Sretno u drugom braku,...živi se brzo i sve što je dobro to treba iskoristiti... nema:predaja:
  18. Sastavio ja, sad sam mirniji.
  19. Mislim da ću morati sam sastaviti ugovor.Misalim da nije neki problem.Bok
  20. Ma ne, majstor ne traži unaprijed nego problem je u tome što ja moram kredit prve stambene u ZG banci prebaciti po racunu majstora.Banka ne da meni na moj racun novac iako sam ja sve papire dostavio pa i građevinsku dozvolu, znaci ja namjeravam koristiti taj kredit za građenje.Oni se drže pravila da ja ne mogu dobiti taj novac da sam platim nego hoce banka platiti na izvodacev racun.Pa sad se moram nekako osigurati jer sta ako se nesto dogodi izvodacu!!!To je tako, znam da nema unaprijed placanja jer sam vec osjetio posljedice toga.Ovaj puta nemam puno izbora nego napisati neki ugovor.
  21. Moze li mi tko poslati mail-om primjer ugovora o izgradnji, nadogradnji stambenog objekta. Inace ja moram unaprijed platiti još neobavljen posao pa bih se trebao nekako zaštititi od mogućeg gubitka novca i izgradnje. Otkud znam da će osoba koja mi izvodi radove biti npr. živa ili sposobna da iste i izvede. Hvala, treba mi hitno ako je moguce...
  22. I mene je lupila divljač, i to srna.Jednu sam izbjegao a druga je malo kasnila i lupila me u zadnji branik.Naravno, probušila mi je branik ali srnu nisam našao.Policiju sam zvao, oni su napravili svoj uviđaj, uslikali, jer se vidjela dlaka a onda sam morao sam naći tko gospodari lovačkim društvom.Naravno, lovačko društvo je bilo osigurano za takve namjene te mi je od strane njihova procjenitelja, evidentirana šteta koja mi je uz male poteškoće u cijelosti plaćena.Zato ne vidim razloga zašto osig.društvo i Vama ne bih platilo štetu, jedino ako niste na vrijeme reagirali da Vam procjenitelj os.društva procjeni.
  23. Zapravo,ako je osoba državljan Švicarske i ako se na takav naćin dobiva dozvola u Švicarskoj, ne vidim razlog zašto se mladi gospodin ne bih provozao i po Hrvatskoj.
  24. Jednostavno, nemojte se švercati ili idite pješke. Pravni savjet za ovo nije potreban.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija