Jump to content

Bero83

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Bero83 objavio

  1. Molim vas tumacite iznos. Ako on ima pravo na to OK, a ja bi volio sto manje platiti. Molim vas napisite svoje misljenje. Hvala
  2. Drugi je broj ovrhe ali traze troskove iz prve ovrhe ( ovrha opcenito na imovini ovrsenika). Cemu nova ovrha kad im se placa s tekuceg racuna?
  3. Da. I molim pomoc. Jel mi pokusava uzeti pare koje je vec dobio ovrhom( prvo idu troskovi pa kamate pa glavnica)
  4. Postovani 2021.g. sam dobio ovrhu za jednu internet pozajmicu. 3000 kn glavnice i oko 900 kn troskova ovrhe. Do 5.mjeseca 2023. nije bilo nikakve otplate tog duga. Tek u 6.mj.2023. otplacujem dobar dio tj.ostalo je jos oko 1700 kn duga. Sad odvjetnik od suda trazi naknadu troskova daljnjeg ovrsnog postupka. Moze li mi netko objasniti na sta se to odnosi kad sam ja platio te troskove ovrhe vec sto sam gore napisao i dio kamata te sam jos duzan glavnicu i nove kamate. Takoder je odvjetnik trazio i naplatu klauzule ovrsnosti ali tu ga je sud odbio. Meni se cini da si odvjetnik zeli prisvojiti troskove koji su vec placeni ali sud to naravno ne zna( dokazi odvjetnika prema sudu su: prijedlog za ovrhu, rjesenje o ovrsi i zahtjev za naplatu sve iz 2021.g.). Molim vas za sto hitniji odgovor. Hvaka
  5. Eh da i šta da ja sad napravim? To nije prvi put. Poslodavac je upoznat sa svime no eto ups dogodila se greška. Kome mogu prijaviti dalje kršenje mojih prava i zakona?
  6. Znam da ima smisla sami navedeni tekst u smislu koliko se smije plijeniti no da budem precizan. Moja netto plaća u prošlom mjesecu iznosila je 8300 kn. Od toga mi se oduzima kredit u iznosu od 1800 kn. Na zaštićeni račun mi je sjelo koliko je propisano zakonom tj.4482,67 kn. Razlika ide 2.ovrhovoditelju također preko plaće. Na redovni tekući račun ne sjeda mi ništa. Prošli mjesec bio sam na bolovanju 1 dan. Dali je iznos naknade za bolovanje taj jedan dan morao biti uplaćen na zaštićeni račun ili je trebao otići ovom 2.ovrhovoditelju kako je i otišao na kraju?
  7. Poštovani nakon upita u računovodstvo vezano za gornji post stiže mi odgovor: "Ako je neto plaća zaposlenika / ovršenika veća od 6.724,00 kn, od ovrhe je izuzet iznos u visini 2/3 prosječne neto plaće u RH, što znači da mu se može plijeniti sve iznad 4.482,67 kn. Kada Vam se od neto plaće isplaćene za 11/2021 oduzme iznos naknade za bolovanje, taj iznos i dalje prelazi 6.724,00 kn pa se stoga primjenjuje gore navedeno pravilo ovrhe na plaći, odnosno ovrhovoditeljima ide sve iznad iznosa od 4.482,67 kn." Zanima me: Ima li ovaj odgovor smisla i pravo uporište vezano za ovršni zakon?
  8. Hoću. No dali se cijeli iznos naknade za bolovanje isplaćuje na zaštićeni račun ili postoji neki godišnji limit koji po tom pitanju mogu primiti na zaštićeni račun? Puno hvala na odgovoru Želim imati pravo stanje stvari kako bih mogla i pisano obrazložiti poslodavcu svoj prigovor.
  9. Poštovani već nekoliko mjeseci sam po par dana na bolovanju svaki mjesec no računovodstvo mi niti jednom nije naknadu za bolovanje uplatio na zaštićeni račun što je bio dužan po zakonu od obaveznom zdravstvenom osiguranju čl.36. i ovršnom zakonu. Kome da uputim prigovor tj.kršenje zakona?
  10. Da na to sam mislio. A može li mi Fina ako primi opet to isto rješenje odmah zaplijeniti sredstva ili ima onaj neki rok od 30 ili 60 dana dok ne povuče novce? I dali ja osobno moram zatvoriti zaštićeni račun ili to ide automatizmom? Ako moram ja osobno mogu li ga ostaviti otvorenog još neko vrijeme?
  11. To rješenje sam pročitao. Ali što ako se to dogodi? Kome da se žalim? Fini? Sudu? Ovrhovoditelju?
  12. Mislim da da. Klasična ovrha koju nisam platio pa je na Fini i od 2017.nije bilo naplata po njoj.
  13. Poštovani prije par dana mi je sa Fine maknuta ovrha od erste banke zbog nemogućnost izvršenja temeljem čl.12.ZPONS-a. Mogu se oni vratiti na Finu s istim rješenjem o ovrsi ili moraju pokrenuti novu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija